به گزارش ایرنا، از روز نخست آغاز بازیهای المپیک توکیو تا کنون تکلیف سه دسته از رقابتهای وزنهبرداری، مشخص شده که ورزشکاران چینی در این زمینه توانستند تمام مدالهای طلا را از آن خود کنند. چین چهار وزنهبردار زن و چهار وزنهبردار مرد به سرزمین آفتاب اعزام کرده که تا کنون ۳ نفر از آنان موفق به کسب مدال شدند؛ موفقیتی که با تمجید فدراسیون بینالمللی وزنهبرداری همراه بود و این فدراسیون نوشت چین در سه روز نخست تمام مدالهای طلا را جارو کرد.
تا کنون رقابتهای دسته ۴۹ کیلوگرم زنان و ۶۱ و ۶۷ کیلوگرم مردان برگزار شده که کشور چین در هر سه دسته سکوی نخست را از آن خود کرده است. به عبارتی ۵۰ درصد از مدال طلای کسب شده کاروان چین تا این لحظه توسط ورزشکاران رشته وزنهبرداری کسب شده است.
در نخستین روز از بازی های المپیک «هو ژهوی» در دسته ۴۹ کیلوگرم زنان با مهار مجموع ۲۱۰ کیلوگرم موفق به کسب مدال طلا شد و رکورد جدیدی را به نام خود ثبت کرد. با توجه به تغییر اوزان المپیکی دارندگان مدال طلا رکورد جدید به نام خود ثبت میکنند. در این دسته «سایخ میربای چانو» از هند به مدال نقره و «وندی کانتیکا آیسا» از اندونزی مدال برنز کسب کرد.
لیفابین دارنده مدال طلای جهان و آسیا دیگر وزنهبردار چینیها بود که موفق شد مدال طلا دسته ۶۱ کیلوگرم مردان را از آن خود کند. وی با مهار ۱۴۱ کیلوگرم در یکضرب و ۱۷۲ کیلوگرم در دوضرب توانست مجموع ۳۱۳ کیلوگرم را به نام خود ثبت و بالاتر از وزنهبردار ازبکستانی مدال طلا کسب کند.
مدال سوم چینیها در المپیک توکیو توسط «چن لی جون» ضرب شد. وی در دسته ۶۷ کیلوگرم مردان توانست با مهار مجموع ۳۳۲ کیلوگرم به این مدال برسد. ملیپوش دسته ۶۷ کیلوگرم چینیها در این دسته موفق به مهار ۱۴۵ کیلوگرم در یکضرب و ۱۷۲ کیلوگرم در دوضرب شد.
سیاست چینیها تاکید بر اعزام کیفیگرایانه است و به همین دلیل در وزنهبرداری تمام تمرکز خود را بر روی دستههای سبک وزن قرار دادند. مسوولان ورزش چین به خاطر این سیاست تیان تائو یکی از سرشناسترین چهرههای خود و دارنده مدال طلای جهان و نقره المپیک را به توکیو اعزام نکردند. تیان تائو در دسته ۹۶ وزنه میزد و حریف مستقیم کیانوش رستمی و سهراب مرادی بود. البته مرادی و رستمی نیز در این دوره از بازیها غایب هستند.
امروز دوشنبه مسابقات دسته ۵۵ کیلوگرم زنان برگزار میشود.