هوشنگ فندرسکی در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار داشت : اتصال خط عریض ریلی ۲ کشور ایران و ترکمنستان در نقطه صفر مرزی اینچه برون گلستان علاوه بر افزایش مبادلات ریلی و حذف هزینه های تعویض بوژی، موجب توسعه سرمایهگذاری در گلستان می شود.
نخستین قطار باری این خط عریض هفته جاری به صورت آزمایشی از ترکمنستان وارد ایستگاه اینچه برون شد.
محسن اعتماد مدیرکل راه آهن شمال شرق ۲ مستقر در گلستان اجرای این طرح را سرآغاز تسریع و تسهیل مبادلات حوزه ریلی با کشورهای CIS و ایجاد اشتغال و توسعه پایدار و شکوفایی اقتصادی استان دانست و گفت :در روزهای آینده تبادل کالا از طریق این خط عریض ادامه خواهد داشت.
طول اتصال خط عریض ایران به ترکمنستان در مجموع حدود هشت کیلومتر است که ۲ کشور برای ساخت آن چهار میلیون دلار هزینه کردند.
خط ریلی اینچه برون به عنوان بخشی از کریدور شمال - جنوب می تواند بخش قابل توجهی از مبادلات ریلی ایران با کشورهای مشترک المنافع را انجام دهد.
منطقه مرزی اینچه برون با بهره مندی از زیرساختهای ریلی، گمرکی و پایانهای در ۸۰ کیلومتری شمال شهرستان گنبدکاووس واقع است.
خط آهن ایران (اینچه برون) - ترکمنستان - قزاقستان سال ۹۳ با حضور روسای جمهوری سه کشور در نقطه صفر مرزی اینچه برون افتتاح شد و از میانه اسفند ماه پارسال نیز با حل مشکل تردد واگنهای تجاری ایران بر روی ریل عریض ترکمنستان، خطآهن ایران از طریق مرز اینچهبرون گلستان به شاهراه ریلی آسیای میانه متصل گردید.
اکنون خط ریلی بندرترکمن که به منطقه مرزی اینچه برون استان گلستان و ترکمنستان متصل است به عنوان بخشی از کریدور شمال - جنوب می تواند نقش موثری در مبادلات ریلی کشورهای مستقل مشترک المنافع داشته باشد.