تهران- ایرنا- هزاران نفر در فرانسه و ایتالیا علیه محدودیت‌های بهداشتی در قبال افراد واکسینه نشده تظاهرات کردند. حدود ۵۷ تن از معترضان در استرالیا نیز در انتقاد به قرنطینه و محدودیت‌های بهداشتی بازداشت شدند.

به گزارش ایرنا از روزنامه ال پائیس اسپانیا، معترضانی که از محدودیت های بحران بهداشتی ویروس کرونا به ستوه آمده اند، در برخی کشورها در اوج غلیان به سر می برند.

در تعطیلات آخر هفته میلادی، ده ها هزار نفر در نقاط مختلف کره زمین علیه محدودیت هایی که دولت ها برای مهار همه گیری به کار بسته اند، تظاهرات کردند. این اعتراضات در مرحله حساس کنونی با شیوع ویروس نوع دلتا- که تا ۶۰ درصد مسری تر است- چالش برانگیزتر شده است. تظاهرات اصلی در فرانسه و ایتالیا برگزار شد که سران آنها تصمیم گرفتند افرادی که واکسینه نشده اند را مجازات کرده و از ورود و تردد آنها به برخی مکان های عمومی از جمله رستوران ها، ب سینما و تئاتر جلوگیری کنند. در سیدنی که پرجمعیت ترین شهر استرالیاست، نیز هزاران شهروند در برابر محدودیت های سختگیرانه قرنطینه به خیابان ها آمدند.

این اعتراضات همزمان با مراحل حساس تکامل پاندمی و توقف واکسیناسیون در برخی کشورهای توسعه یافته صورت می گیرد. این در حالی است که براساس گزارش هفتگی سازمان جهانی بهداشت شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در جهان ۱۲ درصد نسبت به هفته گذشته افزایش یافته است.

فرانسه

در این میان، ده ها هزار فرانسوی شنبه (۲ مرداد) در سراسر این کشور برای دومین هفته متوالی به خیابان ها آمدند تا اعتراض خود را علیه مصوبه بهداشتی جدید دولت «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه نشان دهند. دولت فرانسه براساس مقررات جدید، برای واداشتن مردم بی میل به واکسیناسیون، به دنبال اعمال محدودیت های شدیدتر اجتماعی ورزشی برای کسانی که هنوز واکسینه نشده اند، برآمده است. این اعتراضات علیه اقدامات دولت که خواهان واکسیناسیون اجباری برخی متخصصان و کادر بهداشتی است در سراسر فرانسه گسترده شده و همچنان در پارلمان فرانسه مورد بحث است.

 براساس اعلام وزارت کشور فرانسه، دستکم ۱۶۱ هزار فرانسوی در تظاهرات شرکت کرده اند که نسبت به ۱۱۴ هزار نفر شنبه گذشته افزایش داشته و به ویژه با پیوستن جنبش اجتماعی موسوم به جلیقه زردها تشدید شده است و بیش از ۷۰ تن از معترضان بازداشت شده اند. بسیاری از راهپیمایان فریاد «آزادی!» سر داده و از دولت خواستند که برای آنها تعیین تکلیف نکند.

جلیقه زردها از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۱۹ بارها در تظاهرات خیابانی اعتراضات خود را علیه اقدامات گوناگون دولت فرانسه نشان داده اند.  

اما با وجود اعتراض‌ها و تظاهرات گسترده، مجلس فرانسه ساعاتی پیش قانونی را تصویب کرد که به موجب آن داشتن گواهینامه ویژه سلامت در برابر کرونا برای تمامی رستوران‌ها و مسافرت‌های داخلی الزامی شده و واکسیناسیون برای کادر درمان اجباری می‌شود.

امانوئل مکرون رئیس‌جمهوری فرانسه و دولت وی می‌گویند که با اوجگیری دوباره روند ابتلا و برای پرهیز از اعمال دوباره محدودیت‌ها، این تدابیر برای محافظت از جمعیت آسیب‌پذیر و بیمارستان‌ها ضروری است.

رئیس جمهور فرانسه روز جمعه پس از شرکت در مراسم افتتاحیه بازی های المپیک توکیو، ضمن تاکید بر تصمیمات دولت خود برای محافظت از مردم، مخالفت با واکسیناسیون را «بی مسئولیتی» و «خودخواهی» خواند.

تاکنون بیش از ۱۱۱ هزار بیمار فرانسوی کووید جان خود را از دست داده‌اند و ثبت حدود ۲۰ هزار بیمار جدید در مقایسه با آمار ابتلای چند هزار نفری اوایل ماه میلادی جاری نگرانی از اوجگیری دوباره کرونا در این کشور اروپایی را دامن زده است.

ایتالیا

دولت ایتالیا نیز که در تلاش برای مهار پاندمی به ویژه در مورد نوع اخیر ویروس دلتا برآمده، با کاهش سرعت واکسیناسیون، محدودیت های جدیدی از جمله استفاده از گواهینامه ویژه بهداشتی علیه ویروس کرونا در رستوران ها و مکان های عمومی در پیش گرفته است. این گواهینامه که تاکنون برای مسافرت ها در نظر گرفته می شد، باعث خشم شهروندان شده است. هزاران نفر از مردم ایتالیا نیز در شهرهای مختلف این کشور از رم تا تورین و میلان، علیه تصویب و اجرای چنین مصوبه ای به خیابان ها آمدند.

همراه با فریاد «آزادی، آزادی» شعارهایی مانند «پاسپورت بردگی» «زندگی آزادانه، بهتر از مرگ برده وار» «دیکتاتوری کافی است» بیش از همه بر روی پلاکاردها و بنرها دیده می شدند.

طبق سرشماری پلیس ایتالیا، حدود سه هزار نفر از  معترضان در رم (پایتخت) به یکباره، با پیگیری فراخوانی شبکه های اجتماعی در میدان مرکزی پوپولو تجمع کردند. همچنین در شهر تورین حدود پنج هزار در اعتراض به اقدامات بهداشتی دولت به خیابان ها آمدند و تعداد معترضان در شهر میلان نیز به حدود ۹ هزار نفر می رسید.

دولت «ماریو دراگی» نخست وزیر ایتالیا از پنج شنبه گذشته اقدامات بهداشتی جدید برای مهار بیماری همه گیر تصویب کرد. از جمله اقدامات اخیر دولت ایتالیا اجبار به ارائه «گواهی سبز» مبنی بر منفی بودن آزمایش کووید۱۹ از ۶ آوت گذشته بوده که در مجموع این نوع اقدامات خشم عمومی را برانگیخته است.

استرالیا

هزاران تن از مردم استرالیا نیز روز شنبه (۲ مرداد) در کلان شهر سیدنی و چندین شهر دیگر در اعتراض به محدودیت‌های کرونایی در بحبوحه رشد تعداد مبتلایان به خیابان‌ها آمدند که تعداد زیادی از آنها بازداشت شدند و پلیس بازداشت شماری از معترضان را تایید کرد.

معترضان استرالیایی بدون زدن ماسک، پلاکاردهایی با شعارهای "آزادی" و "حقیقت" به دست داشتند. گزارش ها حاکی از حضور سنگین نیروهای امنیتی و پلیس ضد شورش در خیابان های سیدنی بود.

معترضان در ملبورن همچنین پلاکاردهایی حمل می کردند که روی آنها نوشته شده بود: این ارتباطی به (مهار) ویروس ندارد؛ موضوع قصد نهایی دولت برای کنترل مردم است.

کلان شهر سیدنی در چهار هفته گذشته تحت قرنطینه بوده و شهروندان تنها با دلایل قانع‌کننده قادر به ترک منازلشان هستند. برد هازارد، وزیر بهداشت استرالیا اعلام کرد: ما در دموکراسی زندگی می‌کنیم و من طبیعتا از حق مردم برای اعتراض حمایت می‌کنم اما اکنون تعداد مبتلایان سر به فلک کشیده و اینکه ما مردمی داریم که فکر می‌کنند بیرون آمدن و در کنار هم ایستادن در اعتراضات مشکلی ندارد. «اسکات موریسون» نخست وزیر استرالیا همزمان با روند کند واکسیناسیون، چاره کنترل ویروس را در حال حاضر اعمال محدودیت های موثر اعلام کرد.  

یونان

در یونان نیز هزاران شهروند در شهر آتن (پایتخت) و دیگر شهرها در اعتراض به اقدامات سختگیرانه دولت برای واکسیناسیون اجباری و محدودیت های دیگر به خیابان ها آمدند.

در اسپانیا نیز روند الزام به واکسیناسیون یا ارائه گواهینامه منفی علیه کووید ۱۹ به تدریج در مکان های عمومی برخی شهرهای اسپانیا در حال اجرایی شدن است که می تواند تحرکاتی به دنبال داشته باشد.

در میان نگرانی‌ها از اوجگیری دوباره بیماری همه‌گیر، دولت‌های اروپایی در حالی به اعمال محدودیت‌های جدید روی آورده‌اند که برخی از این اقدامات، اعتراضات سراسری را در بسیاری از کشورها به دنبال داشته‌ است.