بخشنامه برنامه جامع توسعه سنواتی آموزشهای فنی و حرفهای و کار دانش در راستای تربیت نیروی انسانی توانمند، مُتخصص، موّلد و توسعه کمی و کیفی هنرستانها، اردیبهشت امسال به ادارههای آموزش و پرورش استانهای کشور ابلاغ شد.
محمدرضا ناظمزاده عصر روز دوشنبه به مناسبت "هفته ملی مهارت" در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هدفگذاری اجرای برنامه توسعه آموزشهای فنی و مهارتی با تصویب آن در شورای آموزش و پرورش استان، در سال جاری با جدیت دنبال میشود.
وی اظهار داشت: در این راستا استاندار به عنوان رییس شورای آموزش و پرورش به تمام فرمانداران و دستگاههای مختلف ابلاغ کردند که برای ایجاد و توسعه هنرستانها به آموزش و پرورش کمک شود.
معاون آموزش متوسطه ادارهکل آموزش و پرورش اصفهان افزود: به این منظور دستگاههایی همچون صنعت و معدن میتوانند در جوار فعالیتهای خود هنرستانی برای رشتههای مرتبط با صنعت ایجاد کنند و یا ادارههایی مانند فرهنگ و ارشاد اسلامی با احداث هنرستان های هنرهای زیبا میتوانند به دستگاه تعلیم و تربیت در راستای تربیت هنرجویان کمک کنند.
به گفته وی، آموزش و پرورش با صدور مجوز احداث هنرستان برای دستگاههای متقاضی علاوه بر توسعه آموزش فنی و مهارتی به تربیت هنرجویان متخصص در رشتههای مختلف خواهد پرداخت.
ناظمزاده، استقبال خانوادهها برای تحصیل فرزندانشان در رشتههای فنی و حرفهای و کار دانش را در سال تحصیلی گذشته نسبت به سالهای ماقبل از آن بسیار مطلوب عنوان کرد و گفت: در حالی که در سال های قبل برای پُرکردن ظرفیت هنرستانها به اجبار متوسل میشدیم، سال تحصیلی گذشته بدلیل افزایش استقبال از هنرستانها با کمبود فضای آموزشی مواجه شدیم.
وی با اشاره به چاپ کتاب برنامه جامع توسعه سنواتی در افق ۱۴۰۴ و ارسال آن به مناطق و نواحی مختلف آموزش و پرورش اصفهان برای هدفگذاری در این مسیر گفت: در زمان حاضر حدود ۴۳۰ هنرستان دولتی و غیردولتی در استان وجود دارد که باید تا پنج سال آینده،۴۰ باب هنرستان دیگر نیز در استان احداث شود.
معاون آموزش متوسطه ادارهکل آموزش و پرورش اصفهان افزود: بر این اساس باید بتوانیم به هدف وزارتخانه متبوع در این باره که ۵۰ درصد دانشآموزان به سمت آموزشهای فنی و مهارتی سوق داده شوند برسیم که در زمان حاضر با این عدد حدود ۱۰ درصد فاصله داریم زیرا اکنون حدود ۴۱ درصد از دانش آموزان استان در رشتههای فنی و مهارتی تحصیل میکنند.
وی از جمله اقدامات این ادارهکل برای ترغیب دانشآموزان به رشتههای فنی و حرفهای و مهارتی را انتقال برنامههای مشاوره تحصیلی از دوره متوسطه دوم به دوره متوسطه اول عنوان کرد وگفت: این مشاورهها که با هدف استعدادیابی و علاقهمندی دانشآموزان انجام میشود تاثیر زیادی در گرایش آنها به آموزش های مهارتی داشته است.
ناظمزاده همچنین به استقبال بالای هنرجویان پسر از تحصیل در رشتههای مهارتی با توجه به تعداد بیشتر این رشتهها برای آنها اشاره کرد و گفت: در عین حال دختران هنرجو هم از رشتههای مرتبط با خود استقبال خوبی داشتند.
به گزارش ایرنا، در سال تحصیلی سپری شده از مجموع حدود ۹۰۰ هزار دانشآموز در استان، بالغ بر ۷۴ هزار هنرجو در۴۳۰ هنرستان فنی و حرفهای و کاردانش اصفهان تحصیل کردند.
۶ مرداد، روز ملی کارآفرینی و آموزشهای فنی و حرفهای است و بر این اساس از ۳۱ تیر تا ۶ مرداد به عنوان "هفته ملی مهارت" نامگذاری شده است.