سعید ستارنژاد شامگاه دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه نتایج دقیق این فصل از لایهنگاری حدود یک هفته بعد منتشر میشود، اظهار داشت: در این کاوشها قبرهای مقبرهای، سنگی و آجری مربوط به دوره میانی اسلامی و متاخر کشف شد.
وی ادامه داد: همچنین در محدوده کاوشهای باستانشناسی یک قبر مقبرهای، چندین قبر سنگی و ۱۲ قبر آجری متاخر نیز دیده شد.
وی با تاکید بر اینکه این فصل از لایهنگاری با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور انجام شد، بیان کرد: مجوز کاوش یک ماهه در محوطه تاریخی قبرستان آقالار بر اساس درخواست ساختوساز صادر شده بود.
به گزارش ایرنا رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری مراغه نیز پیش از این به خبرنگار ایرنا گفته بود که کاوشهای باستانشناسی و لایهنگاری «قبرستان آقالار» با هدف تعیین تکلیف طرح عمرانی در حال اجرا در محوطه آن اجرا میشود.
به گفته «یعقوب طالبی» اجرای این طرح عمرانی که شهرداری پیش از این پروانه آن را بدون استعلام از میراث فرهنگی صادر کرده بود، طی مراحل اجرایی و به دلیل قرار گرفتن در بافت تاریخی متوقف شده و این کاوشهای باستانشناسی به تعیین تکلیف آن منجر میشود.
قبرستان تاریخی آقالار مراغه از محوطههای تاریخی مراغه به شمار میرود که مقبره آقالار نیز طی دوره زندیه در این مکان بنا شده است.
۶۳ قبر متعلق به دورههای مختلف تاریخی در مقبره آقالار وجود دارد و موزه سنگنگارههای مراغه نیز در این مکان واقع است.