گنبدکاووس واقع در شرق گلستان با داشتن افزون بر ۹ هزار ورزشکار سازماندهی شده در قالب ۳۸ هیات ورزشی یکی از شهرستانهای مطرح استان در حوزه ورزش است و همواره بخش زیادی از مدالهای ورزشی این استان شمالی در مسابقات ملی، منطقهای و جهانی توسط ورزشکاران این دیار کسب میشود.
این شهرستان ۳۷۵ هزار نفری همچنین دارای ۱۱۵ هزار مترمربع فضای ورزشی روباز و سالنی از جمله ۲ استادیوم ورزشی با نامهای تختی و آزادی است که تعدادی از هیاتهای ورزشی در این ۲ مجموعه ورزشی بزرگ استقرار دارند و تمرینات خود را انجام میدهند.
استادیوم ورزشی تختی با ۲۶ هزار متر مربع وسعت و بیش از ۵۰ سال قدمت محل استقرار چند هیات ورزشی از جمله دوومیدانی، تیر و کمان، تنیس روی میز و تنیس خاکی است که واگذاری آن به بخش خصوصی برای تاسیس آکادمی فوتبال و شروع کار ساخت و ساز در این محل باعث نگرانی این هیاتها نسبت به ادامه فعالیت در این محل شده است.
علاوه بر این تا پیش از شیوع کرونا، پیست خاک و آجر استادیوم ورزشی تختی به عنوان جزیی جدایی ناپذیر از تاریخ ورزش شهر گنبدکاووس از صبح زود تا پاسی از شب مورد استفاده هزاران نفر از شهروندان برای پیادهروی قرار میگرفت.
این استادیوم در فرایندی از سوی اداره کل ورزش گلستان با استناد به ماده ۲۷ مبنی بر "واگذاری طرحهای تملک داراییهای سرمایهای جدید، نیمه تمام، تکمیل شده و آماده بهرهبرداری به بخش خصوصی"، برای ایجاد آکادمی فوتبال اسفند پارسال به مدت ۲۰ سال واگذار شد.
رییس هیات دو و میدانی گنبدکاووس که به تازگی در نامهای خطاب به فریدون یلقی رییس هیات این رشته ورزشی در گلستان و در اعتراض به آنچه که آنرا تصمیم نادرست مسوولان ورزش استان نسبت به واگذاری استادیوم تختی این شهرستان به بخش خصوصی دانسته از مسوولیت خود استعفا داد، گفت که استادیوم تختی یک مجموعه ورزشی چندمنظوره است که واگذاری آن، رشتههای دیگر را با وجود داشتن قهرمانان ملی مجبور به ترک از این مکان میکنند که نتیجه آن رکود و تضعیف ورزش شهرستان در رشتهها قهرمان پرور مانند دوومیدانی خواهد بود.
منصور آق بابیان اینکه هم اکنون ۲۵ مدرسه فوتبال و پنج مدرسه فوتسال با حدود پنج هزار عضو توسط مربیان بومی و فوتبالیستهای برتر در گنبدکاووس فعالیت دارند، از مسوولان ورزش گلستان و شهرستان سوال کرد که آیا ضرورتی برای تاسیس آکادمی فوتبال که بدون تردید حاصلی جز رکود و تعطیلی چند هیات ورزشی و مدارس فوتبال ندارد، وجود داشت؟
وی با اشاره به برنامه ریزی سرمایهگذار استادیوم تختی مبنی بر تبدیل چمن طبیعی زمین فوتبال به چمن مصنوعی و ایجاد ۲ زمین چمن مصنوعی کوچک در جنب زمین اصلی که یکی از آنها دقیقا در محل تمرین هیات تیر و کمان است، گفت: زمین فوتبال تختی تنها زمین چمن طبیعی گنبدکاووس برای تمرین پرتابگران دیسک، نیزه، وزنه و چکش است که در صورت مصنوعی شدن آن، این رشتهها پس از دهها سال تمرین و مسابقه در این استادیوم و داشتن قهرمانان ملی در ردههای سنی مختلف، باید تعطیل شوند.
آق اضافه کرد: به هیاتهای دو و میدانی، تیر و کمان و تنیس روی میز مستقر در استادیوم تختی گنبدکاووس دستور داده شد بعد از ۴۰ سال فعالیت در این مجموعه ورزشی، به استادیوم آزادی نقل مکان کنند در حالی که استادیوم آزادی هم بر اساس ماده ۸۸ هر ساله به مزایده گذاشته میشود و در اختیار بخش خصوصی است و امکان استفاده هر روزه دوندگان از پیست آن وجود ندارد.
استادیوم ورزشی آزادی گنبدکاووس شامل جایگاه تماشاگر، سالن رختکن، زمین فوتبال استاندارد، ساختمانهای اداری و پیست دو و میدانی ۲۹ اردیبهشت سال ۹۴ با حضور محمود گودرزی وزیر سابق ورزش و جوانان افتتاح شده بود.
رییس هیات دو و میدانی گنبدکاووس افزود: استادیوم آزادی زیرساختهای مورد نیاز برای ورزشکاران دو و میدانی، تیر و کمان و تنیس روی میز را ندارد و به علت پوشش چمن مصنوعی به هیچ وجه قابل استفاده برای رشتههای پرتابی نیست.
آق گفت: مقامات ورزش گلستان و گنبدکاووس حداقل باید زیرساختهای استادیوم آزادی را تکمیل کرده و بعد هیاتهای ورزشی را به آنجا منتقل میکردند نه اینکه بگویند خودتان زمین تمرین تیر و کمان و رشتههای پرتابی آماده و نواقص دورخیز و چاله پرش را برطرف کنید.
وی بیان کرد: به عنوان آخرین اقدام از سوی نماینده بخش خصوصی، پیست خاک آجر استادیوم تختی با ریختن چندین کامیون خاک مسدود شد تا دوندگان مجبور به ترک استادیوم شوند.
رییس هیات تیر و کمان گنبدکاووس نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: بخشی از فضای استادیوم تختی این شهر از ۹ سال قبل طبق توافقنامهای به این هیات واگذار شد و از آن سال تاکنون حدود هفت میلیارد ریال برای تسطیح، بهسازی و چمنکاری زمین محل تمرین و ایجاد سالن ۱۸ متری برای فعالیت ورزشکاران این رشته در فصل سرما هزینه شد.
محمد بهرامن افزود: زمینی که در این سالها برای فعالیت ورزشکاران هیات تیر و کمان در استادیوم تختی گنبدکاووس آماده شده استاندارد است و در سطح استان گلستان چنین زمینی برای این رشته ورزشی وجود ندارد.
وی اظهارداشت: بعد از واگذاری استادیوم تختی به بخش خصوصی برای ایجاد آکادمی فوتبال، تاکید بر جابجایی هیاتهای مستقر در این محل به استادیوم آزادی شده است.
بهرامن از مسوولان ورزش گنبدکاووس و استان گلستان خواست، فضای استاندارد فعلی این هیات در استادیوم تختی را از مجموعه واگذار شده به بخش خصوصی جدا کنند تا ورزشکاران این رشته بتوانند همچنان در این مجموعه فعالیت ورزشی و تمرینات خود را انجام دهند.
درهمین پیوند رییس اداره ورزش و جوانان گنبدکاووس نیز در پاسخ به گلایه هیاتهای ورزشی مستقر در استادیوم تختی در رابطه با واگذاری آن به بخش خصوصی به خبرنگار ایرنا گفت: سرمایهگذار بخش خصوصی بعد از بازدید از فضاهای مختلف ورزشی دراین شهرستان، استادیوم تختی را برای ایجاد آکادمی فوتبال انتخاب کرد.
حجت الله یوسفی افزود: قرارداد واگذاری این استادیوم برای ۲۰ سال به بخش خصوصی اسفند پارسال با حضور مدیرکل ورزش و جوانان گلستان منعقد و اوایل خرداد امسال اجرا شد که طبق آن سرمایهگذار موظف است در مدت ۲ سال با ایجاد سه باب زمین چمن مصنوعی، تجهیز فضای ساختمانی به وسایل بدن سازی، استخر و سونا آکادمی فوتبال را در این مکان تاسیس کند و بعد از استفاده به مدت ۱۸ سال، تحویل اداره ورزش و جوانان شهرستان دهد.
وی اضافه کرد: استادیوم تختی گنبدکاووس قبل از جابجایی هیات فوتبال به استادیوم آزادی زمین چمن طبیعی خوبی داشت که در چند سال اخیر به دلیل نبود مراقبت کافی به مرور زمان کارآیی خود را از دست داده بود و عملا به جز ۲ تیم فوتبال بقیه در استادیوم آزادی تمرین میکنند.
یوسفی ادامه داد: هم اکنون هیاتهای دو و میدانی، تیر و کمان، تنیس روی میز و تنیس خاکی در استادیوم تختی مستقر هستند و فعالیت ورزشی انجام میدهند و به هیچ کدام از این هیاتها گفته نشده این محل را تخلیه کنند و تا زمانی که ساخت و ساز سرمایهگذار اجازه دهد همچنان مجاز به انجام فعالیت ورزشی در این مکان هستند.
رییس اداره ورزش و جوانان گنبدکاووس افزود: ورزشکاران دو و میدانی کار همانند ساعات تمرین در استادیوم تختی میتوانند برای انجام تمرین از پیست استادیوم آزادی استفاده کنند.
یوسفی از تحویل دفتر جدید هیات دو و میدانی در محل استادیوم آزادی به این هیات خبر داد و گفت: هماهنگی لازم برای استفاده ورزشکاران رشته دو و میدانی از پیست استادیوم آزادی انجام شده و باتوجه به لزوم فعالیت برخی شاخههای این رشته در چمن طبیعی و یا ماسهای زمینی مناسب برای تمرین پرتابگران دیسک، نیزه، وزنه و چکش در مجموعه آزادی این شهر درحال آماده شدن است.
وی افزود: رانندگان ۲ کامیون حمل خاک برای انجام مراحل فونداسیون و خاک برداری زمین چمن استادیوم تختی چند روز قبل به اشتباه بار خود را در قسمت پیست دو و میدانی تخلیه کردند که تا ۲ روز آینده خاک ها برداشته و پیست برای ادامه فعالیت این هیات پاکسازی خواهد شد.
یوسفی در رابطه با تعطیلی پیاده روی شهروندان در استادیوم تختی نیز گفت: مردم تا قبل از شیوع کرونا در این استادیوم پیاده روی میکردند که رییس هیات دو و میدانی یکی از مخالفان اصلی حضور مردم برای پیاده روی به دلیل ایجاد اختلال در تمرین ورزشکاران این رشته بود.
وی ادامه داد: به دلیل محدودیتهای وضعیت کرونایی و نیز اجرای عملیات ساخت و ساز فقط ورزشکاران رشتههای مستقر در استادیوم تختی اجازه انجام تمرین دارند و مردم برای پیاده روی از پیست استادیوم آزادی، جاده سلامت بلوار صیاد شیرازی و حاشیه دریاچه مصنوعی استفاده میکنند.
رییس اداره ورزش و جوانان در رابطه با وضعیت هیات تیر و کمان نیز گفت: با توجه به هزینههایی که توسط این هیات برای آماده سازی فضای استادیوم تختی انجام شده، رایزنی برای جلوگیری از جایجایی آنها به استادیوم آزادی در حال انجام است.
یوسفی افزود: فضایی در استادیوم آزادی به هیات تنیس روی میز اختصاص داده شده که به دلیل کوتاهی ارتفاع سقف آن، فعلا در محل استادیوم تختی تمرینات خود را انجام میدهند تا در آینده مکانی در سطح شهر برای این هیات در نظر گرفته شود.
شهرستان گنبدکاووس با حدود ۳۷۵ هزار نفر جمعیت درشرق استان گلستان واقع است.