مشهد- ایرنا- مدیر دفتر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: مقابله با جوندگان کوچک به ویژه موش‌ که بیشترین خسارت‌ را به محصولات کشاورزی می‌زنند امسال در کشتزارهای این استان نسبت به سال گذشته گسترده‌تر شده است.

فاطمه حلاج‌نیا روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، بهمن ماه هر سال را آغاز فصل مقابله با این نوع آفت ذکر و بیان کرد: سطح مبارزه با جوندگان در مزارع خراسان رضوی از بهمن پارسال تاکنون به ۲۳ هزار و ۲۳۰ هکتار از کشتزارها و باغ های این استان رسیده است. 

وی افزود: سطح مقابله با جوندگان در مزارع و باغهای خراسان رضوی که در کل دوره پیش ۹۹ هزار و ۶۸۳ هکتار بود، ظرف ۶ ماه دور کنونی از مدت مشابه پارسال فراتر رفته است، لذا پیش‌بینی می‌شود امسال کل این سطح از جمع رقم پارسال بیشتر شود. 

مدیر دفتر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: کشاورزان و باغداران باید علاوه بر رعایت اصول بهداشت زراعی و حذف علفهای هرز از مزرعه و باغ، از توصیه‌های مشورتی کارشناسان جهاد کشاورزی نیز به منظور مبارزه با جوندگانی همچون موش بطور جدی و مستمر استفاده کنند. 

وی گفت: باید توجه داشت که محصولات چندسال کشت مانند یونجه، زعفران و همچنین اراضی باغی در معرض خسارت جوندگان مضری مانند موش هستند که علاوه بر خسارت به مزارع، درختان و محصولات کشاورزی به تاسیسات آبیاری نیز آسیب می‌زنند.

حلاج‌نیا، مبارزه به‌هنگام با جوندگان در مزارع و باغها را اقدامی ضروری توصیف و بیان کرد: کشاورزان باید مبارزه با این جوندگان را جدی گرفته و توجه داشته باشند که اقدام مناسب و موثر در فصل مبارزه، اهمیت زیادی در از بین بردن این نوع آفت دارد. 

وی افزود: پاک کردن سطح باغ و مزرعه از علف هرز و یا عملیات شخم عمیق در هنگام پاییز، برای کاهش و حذف خسارات ناشی از جولان موشها در فضای تولید کشاورزی به خصوص در باغهای میوه و مزارع صیفی‌جات اهمیت و تاثیر زیادی دارد. 

مدیر دفتر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: اقدام بموقع کشاورزان و باغداران در عمل به این نکات و همکاری آنها با کارشناسان جهاد کشاورزی در پاییز هر سال موجب کاهش تراکم جمعیتی موشهای باغ و مزرعه در فصل بهار بعدی و کاهش شدید حجم خسارتها می‌شود.

وی گفت: بر این اساس ضرورت دارد کشاورزان و باغداران نسبت به پایش مزارع و باغهای خود هوشیار بوده و برای رفع آلودگی و فعالیت تخریبی موش در سطح آن، اقدام به‌هنگام داشته باشند. 

استان خراسان رضوی یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار کشتزار دارد که سالانه هشت میلیون تن انواع محصولات زراعی و باغی از ۸۳ گونه مختلف از آن برداشت می شود.