به گزارش ایرنا «محسن هاشمی» روز سه شنبه در آغاز سیصد و چهاردهمین جلسه شورای شهر تهران طی سخنانی عید بزرگ غدیر را تبریک گفت و اظهار داشت: ضرورت دارد بر رعایت پروتکل های بهداشتی تاکید کنیم.
وی تاکید کرد: تعداد فوتی های کرونا از مرز ۱۵۰ نفر هم عبور کرده و به نظر میرسد تعطیلات ۶ روز هم اثر بخش نبوده و اثر بدتری هم گذاشته است.
هاشمی ادامه داد: لازم است تهران مجددا به فکر فرو رود و ستاد ملی کرونا در تهران مجدداً جلسه ویژه تشکیل دهد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: شهرداری تهران هم پای کار هست و هر کاری که لازم باشد برای حفظ جان مردم انجام می دهد.
تذکر به شهردار تهران درباره تبدیل وضعیت ها در شرکت شهربان
«الهام فخاری» دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز در خصوص وضعیت تبدیل قراردادها و اصلاح وضعیت قراردادهای کارکنان شرکتی شهربان، وابسته به شهرداری تهران تذکر داد و گفت: شهردار تهران درباره چگونگی این تبدیل ها دقت بیشتری داشته باشد که حقوق کارکنان تضییع نشود.
فخاری افزود: انتظار این است که فرایند انجام این تبدیل وضعیتها درست و بدون تضییع حق دیگران، انجام شود.
وی همچنین درباره هماهنگی برای واکسیناسیون کارکنان سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران تذکر و گفت: هنوز این کار پیش نرفته و انتظار این بود که شهرداری از روابط با سازمان های تخصصی از جمله وزارت بهداشت، برای تزریق واکسن بهتر استفاده می کرد.
وی همچنین در زمان تذکر خود از نهادهای صنفی و سازمانهای تخصصی تشکر کرد و گفت: از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره برای هماهنگی و اقدام به تزریق واکسن و از مدیریت و کارکنان بیمارستان میلاد که در این فرایند در حال فعالیت هستند.
تذکر «نظری» به وضعیت خانه تاریخی مستوفی الممالک
«حجت نظری»، عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران در خصوص وضعیت خانه تاریخی مستوفی الممالک در محله سنگلج تهران تذکر داد و گفت: برای بار سوم در طول دوره شورای پنجم در صحن علنی شورای شهر تهران، ری و تجریش این موضوع را اعلام میکنم.
وی افزود: خانه تاریخی مستوفی الممالک که معروف به خانه پروانهها و خانه سیاسی تهران است، متعلق به میرزا یوسف مستوفی الممالک و پسرش میرزا حسن مستوفی الممالک است که به شماره ۱۵۰۵ در تاریخ ۲ اردیبهشت ۱۳۵۶ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.
نظری ادامه داد: در دهه ۷۰ شرکت پست با هدف تبدیل این بنا به موزه، این اثر تاریخی را خریداری کرد اما نزدیک به سه دهه است که این عمارت به حال خود رها شده است و هر روز وضعیت آن نسبت به روز قبل به دلیل عدم رسیدگی، بدتر و بدتر میشود.
نظری افزود: در ابتدای دوره پنجم شورای شهر تهران در تاریخ ۱۷دی ۱۳۹۶ و در جلسه ۳۶ شورای شهر نسبت به وضعیت این بنا تذکری خطاب به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دادم و پس از این تذکر و با انتقادهای فعالین حوزه میراث فرهنگی در فضای مجازی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پیگیر مرمت این بنا شد.
عضو شورای تهران افزود: حتی در همین رابطه نیز جلسهای با حضور صاحب نظران و خبرنگاران حوزه میراث فرهنگی برگزار کرد و در این جلسه آقای آذری جهرمی قول مرمت و احیا این اثر تاریخی را داد ولی متاسفانه تا به امروز که روزهای پایانی مسئولیت ایشان در این وزارتخانه هست، هیچ اتفاق خاصی در مورد این بنا رخ نداده است.
نظری یادآور شد که در جلسه ۲۱۹ شورای شهر در تاریخ ۲۰ خرداد ۱۳۹۹ نیز پس از بازدیدی که از این اثر در آستانه هفته میراث فرهنگی داشتم، تذکر دوم را در رابطه با وضعیت این خانه تاریخی خطاب به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دادم که پس از آن در تاریخ ۵ مرداد ۱۳۹۹، آقای آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، به تذکر دوم بنده پاسخ داد و از مرمت بنا در قالب یک پروژه مشارکتی فی مابین شرکت پست و سازمان نوسازی شهر تهران خبر داد.
نظری ادامه داد: اما متاسفانه با گذشت حدود ۳۵۸ روز از این نامه، هنوز اتفاق چشمگیری در این بنای تاریخی رخ نداده و تنها حضور گردشگران گروهی و فردی برای بازدید این بنا میسر شده است.
وی عنوان کرد: حال در آستانه پایان کار شورای پنجم شهر تهران و برای بار سوم خطاب به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تذکر میدهم تا هرچه زودتر نسبت به تعیین تکلیف وضعیت عمارت مستوفی الممالک اقدام کند و اگر توان نگهداری این بنا را ندارد، میتواند در قالب مشارکت با صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیاء و بهرهبرداری از اماکن تاریخی و فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، از طریق جذب سرمایهگذار بخش خصوصی، نسبت به مرمت و احیاء این بنا اقدام کند.
حقشناس به توافق شهرداری با پادگان ۰۶ تهران تذکر داد
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران نسبت به آنچه "پنهانکاری" در توافق پادگان ۰۶، بین شهرداری و ارتش دانست تذکر داد.
«محمدجواد حقشناس» رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در جلسه امروز با ارایه تذکری اظهار داشت: پیش از این به اتفاق سایر همکاران از جمله علی اعطا، احمد مسجدجامعی، حسن خلیل آبادی و الهام فخاری تذکری را به شهرداری تهران در خصوص توافق پادگان ۰۶ ارائه کردیم.
وی تاکید کرد: این تذکر نیز پیرو تذکرات و مکاتبات مکرر پیشین در خصوص تفاهم نامه شهرداری تهران با ارتش پیرامون اراضی پادگان ۰۶، دال بر مخالفت اعضای شورای شهر با هرگونه توافق منجر به ساخت و ساز انبوه است.
حق شناس بر ضرورت حفظ فضای باز آن محدوده و تعارض جدی این توافق با رویکرد شهر نفروشی شورای پنجم تاکید کرد و افزود: وجود ابهامات جدی در مبانی قانونی در محتوای توافقات اولیه، وجود ابهامات جدی در برخی توافقات و پنهان کاری و طی نشدن مراحل قانونی و اطلاعرسانی اخذ مجوزهای لازم از شورا، از جمله ایرادات این توافق است.
عضو شورای تهران با بیان اینکه وجود نگرانی های جدی در مورد آثار زیست محیطی، اجتماعی، فرهنگی، ترافیکی و اقتصادی و انجام نشدن مطالعات لازم وجود دارد، اظهار داشت: با وجود اعلام شهرداری مبنی بر اینکه توافقات هنوز نهایی نشده است اما مذاکرات در این خصوص در جریان است.
حق شناس با تأکید بر اینکه ضمن تذکر اکید به شهردار تهران لازم میدارم نکاتی را یادآوری کنم، گفت: شهردار به صورت شفاف و رسمی آخرین اقدامات و تصمیم توافقات احتمالی را به شورای اعلام کند.
وی افزود: معامله پادگان ۰۶ جز معاملاتی است که طبق آیین نامه معاملات شهرداری تهران مستلزم تصویب شورا و تایید وزارت کشور است لذا هرگونه توافق و قرارداد احتمالی بدون طی مراحل قانونی فاقد اعتبار خواهد بود.
طرحهای توسعه محلهای به عنوان سطح سوم طرحهای توسعه شهری شناخته شد
«محمد سالاری» رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران نیز در جلسه امروز از شورای عالی شهرسازی و معماری تشکر کرد و گفت: تعدادی از دستاوردهای مدیریت شهری دوره پنجم از سوی شورای عالی شهرسازی و معماری به عنوان رویه به کل کشور به عنوان دستورالعمل مصوب شد.
وی گفت: در فرایند بررسی آئین نامه چگونگی نحوه تهیه طرحهای شهری موضوع مواد ۵۳ و ۵۴، سه موضوع اساسی که شورای شهر تهران در این دوره عملیاتی کرده بود به عنوان قانون در شورای عالی گنجانده شد.
سالاری ادامه داد: طرحهای توسعه محلهای به عنوان سطح سوم طرحهای توسعه شهری در کشور شناخته شد و بر اساس بررسی و ارزیابی که از اقدامات مدیریت شهری پنجم انجام شده بود و رضایتمندی در محلات این رویکرد در سلسله مراتب طرحهای توسعه شهری اضافه شد.
عضو شورای تهران گفت: مساله دیگر که بسیار مهم است و شورای شهر تهران هم آنرا مصوب کرد نظارت بر پایش و ارزیابی طرح تفصیلی شهر تهران است که به عنوان مقررات شهرسازی و معماری برای همه شهرهای کشور لازمالاجرا شد.
وی افزود: در جلسه شورای عالی معماری و شهرسازی، مصوبه سیما و منظر شهری امضا شد و تشکیل کمیتههای نما برای بقیه شهرها هم لازم الاجرا شد.
تصویب لایحه توسعه فضای سبز و معماری پایدار در شهر تهران
اعضای شورای اسلامی شهر تهران در ادامه این جلسه، بررسی لایحه توسعه فضای سبز و معماری پایدار در شهر تهران را در دستور کار قرار دادند.
«سید آرش حسینی میلانی» درباره این لایحه گفت: ضرورت نخست در مورد ساختمان سبز در شهر تهران، مصرف بالای انرژی و آب در پایتخت است که الزامی میسازد الگوی ساخت را در بخش خصوصی به سمت بهینهسازی مصرف هدایت کنیم.
وی اظهار داشت: دستورالعملهای بالادستی و قوانین متعددی وجود دارد که تمامی دستگاهها از جمله شهرداری را ملزم میسازد که گام جدی درباره بهینهسازی مصرف انرژی و اصلاح الگوی مصرف بردارند.
میلانی با بیان اینکه امسال با مشکل قطعی برق روبرو بودیم، عنوان کرد: مصرف برق خانگی در شهر تهران سهم ۳۰ درصدی دارد و هرچه به سمت بهینهسازی مصرف انرژی در ساختمانها برویم، به کاهش شدت مصرف انرژی در ساختمانها کمک میکنیم و این مسأله میسر نمیشود جز اینکه زمینه صدور شناسنامه مصرف انرژی ساختمان فراهم شود.
وی با اشاره به تهیه دستورالعملها و اقداماتی از سوی دستگاههای اجرایی و آمادگی آنها برای اجرایی کردن ساختمان سبز خاطرنشان کرد: باید سازوکارهایی برای تشویق رعایت الزامات محیط زیستی در حوزه ساخت و ساز فراهم کنیم.
به گفته وی، اکنون در استفاده از انرژی خورشیدی در ساختمانها، ابتکاراتی وجود دارد که این لایحه از آن ابتکارات حمایت و پشتیبانی و این مسأله را نظاممند کرده و کمیتهای هم که در این رابطه ایجاد میشود، این مسیر را شتاب میدهد.
عضو کمیسیون سلامت شورا ادامه داد: با تصویب این لایحه، گام محیط زیستی مهمی برای مواجه با آیندهای که با اثرات تغییرات اقلیمی روبرو هستیم، برداشته میشود.
در نهایت اعضای شورای اسلامی شهر تهران با ۱۷ رای لایحه یادشده را تصویب کردند.
تصویب گزارش حسابرسی سال ۹۴ شرکت شهربان و حریم بان شهرداری به صورت مشروط
اعضای شورای اسلامی شهر تهران در ادامه جلسه امروز خود گزارش حسابرسی شرکت شهربان و حریم بان در سال ۹۴ را در دستور کار قرار دادند.
«مجید فراهانی»، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران در جریان بررسی این گزارش گفت: به موجب بند ج ماده ۴۴ آیین نامه مالی شهرداری ها و بند ۳۰ ماده ۷۱ قانون شوراهای اسلامی کشور رسیدگی نهایی و ممیزی حساب شهرداری ها به وسیله شورای اسلامی شهر از طریق بررسی گزارش های مالی و گزارش حسابرسان مذکور و اعلام موارد نقض و تخلف به شهردار و پیگیری های لازم بر اساس مقررات قانونی انجام می گیرد.
وی افزود: حسابرسی از شرکت شهربان و حریم بان شهرداری تهران در سال ۱۳۹۴ توسط موسسه حسابرسی آروین ارقام پارس (دارای درجه کیفی الف بر اساس رتبه بندی جامعه حسابداران رسمی ایران انجام شده است.
فراهانی با اشاره به اظهار نظر حسابرس منتخب شورا گفت: حسابرس منتخب شورا با ذکر ۹ بند (بندهای ۴ تا ۱۲) به عنوان مبانی اظهار نظر مشروط بر مواردی که تحریف صورتهای مالی و محدودیت در رسیدگی در مجموع و یا به تنهایی دارای اثر با اهمیت ولی غیر اساسی بر صورت مالی باشد گزارش حسابرسی خود را به صورت مشروط ارائه کرده است.
فراهانی یادآور شد که گزارش مشروط یک نوع اظهار نظر مقبول است اما به استثنای مواردی که در بندهای مبانی تعدیل اظهارنظر بنا به دلایل فوق ذکر گردیده و در بند اظهارنظر نیز استثنا شده باشد.
در نهایت اعضای شورای اسلامی شهر تهران با ۱۴ رای گزارش و مشروط از شرکت شهربان و حریم بان را تصویب کردند.
بررسی ۱۰ پلاک ثبتی در شورا
همچنین اعضای شورای اسلامی شهر تهران ۱۰ پرونده پلاک ثبتی را از حیث باغ بودن یا باغ نبودن در صحن شورای اسلامی شهر تهران بررسی کردند.
بر این اساس و با رای اعضای شورای شهر تهران ۳ پرونده پلاک ثبتی غیر باغ تشخیص داده شد و ۷ رای باغ گرفت.
تصویب گزارش حسابرسی شرکت خاکریز آب برای سال مالی ۹۴ به صورت مشروط
اعضای شورای اسلامی شهر تهران در این جلسه گزارش حسابرسی شرکت خاکریز آب برای سال مالی ۱۳۹۴ را در دستور کار قرار دادند.
«مجید فراهانی»، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در این خصوص گفت: به موجب بند ج ماده ۴۴ آیین نامه مالی شهرداری ها و بند۳۰ ماده ۷۱ قانون شوراهای اسلامی کشور رسیدگی نهایی و ممیزی حساب شهرداریها به وسیله شورای اسلامی شهر از طریق بررسی گزارشهای مالی و گزارش حسابرسان مذکور و اعلام موارد نقض و تخلف به شهردار و پیگیریهای لازم بر اساس مقررات قانونی انجام می گیرد.
وی با اشاره به اظهار نظر حسابرس منتخب شورا تصریح کرد:حسابرس منتخب شورا با ذکر ۳ بند از بندهای ۴ تا ۶ به عنوان مبانی اظهار نظر مشروط بر مواردی که تحریف صورتهای مالی و محدودیت در رسیدگی در مجموع و یا به تنهایی دارای اثر با اهمیت ولی غیر اساسی بر صورت مالی باشد گزارش حسابرسی خود را به صورت مشروط ارائه کرده است.
وی افزود: صورتهای مالی یاد شده در بالا، وضعیت مالی شرکت خاکریز آب، سهامی خاص در تاریخ ۲۹ اسفندماه ۱۳۹۴ و عملکرد مالی و جریانهای نقدی آن را برای سال مالی منتهی به تاریخ مزبور، از تمام جنبههای با اهمیت، طبق استانداردهای حسابداری، به نحو مطلوب نشان میدهدگزارش مطلوب یک نوع گزارش است که در مواردی که حسابرس به این نتیجه برسد که صورت مالی واحد مورد رسیدگی وضعیت مالی نتایج عملیات و تغییرات در در وضعیت مالی را از تمام جنبه های با اهمیت طبق استانداردهای حسابداری به نحو مطلوب نشان می دهد اظهارنظر مقبول یا تعدیل نشده موقعی صادر می شود که صورت مالی عاری از تحریف با اهمیت باشد.
او با اشاره به ارزیابی کمیته بودجه و نظارت مالی افزود: در ارزیابی کلی صورت های مالی و گزارش حسابرس منتخب شورا درباره این سازمان، نداشتن شفافیت در صورت های مالی و نیز مباحث مالیاتی مشاهده شده است، همچنین عدم پایبندی به رعایت اساسنامه نیز در این سازمان مشهود است.
وی تاکید کرد : شرکت خاکریز آب مصوبات و الزامات قانونی مصوب شورای اسلامی شهر تهران را نیز رعایت نکرده است.
در نهایت اعضای شورای اسلامی شهر تهران با ۱۴ رای این گزارش حسابرسی را تصویب کردند.
تصویب مشروط گزارش حسابرسی سال ۹۴ شرکت ارتباط مشترک شهر
اعضای شورای اسلامی شهر تهران در ادامه جلسه خود بررسی گزارش حسابرسی سال ۹۴ شرکت ارتباط مشترک شهر را در دستور کار قرار دادند.
«مجید فراهانی»، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران در اینباره گفت: حسابرس منتخب شورا با ذکر ۸ بند (بندهای ۴ تا ۱۱) به عنوان مبانی اظهار نظر مشروط بر مواردی که تحریف صورتهای مالی و محدودیت در رسیدگی در مجموع و یا به تنهایی دارای اثر با اهمیت ولی غیر اساسی بر صورت مالی باشد گزارش حسابرسی خود را به صورت مشروط ارائه کرده است.
وی افزود: علاوه بر این حسابرس منتخب شورا به استثناء آثار موارد مندرج در بندهای ۱-۴ و ۵ و همچنین به استثناء آثار احتمالی مورد مندرج در بند ۴-۲صورتهای مالی یاد شده، وضعیت مالی شرکت ارتباط مشترک شهر و عملکرد مالی و جریان وجوه نقدی آن را برای سال مالی مزبور از تمام جنبه های با اهمیت، طبق استانداردهای حسابداری به نحو مطلوب ارزیابی کرده است.
فراهانی ادامه داد: گزارش مطلوب یک نوع گزارش است که در مواردی که حسابرس به این نتیجه برسد که صورت مالی واحد مورد رسیدگی وضعیت مالی نتایج عملیات و تغییرات در در وضعیت مالی را از تمام جنبه های با اهمیت طبق استانداردهای حسابداری به نحو مطلوب نشان می دهد.
رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران با اشاره به ارزیابی کمیته بودجه و نظارت مالی گفت: در ارزیابی کلی صورت های مالی و گزارش حسابرس منتخب شورا درباره این سازمان، عدم رعایت شفافیت در صورت های مالی و قراردادها و نیز مباحث مالیاتی مشاهده شده است.
در نهایت اعضای شورای اسلامی شهر تهران با ۱۳ رای این گزارش را به صورت مشروط تصویب کردند.
نمایندگان شورا در مجمع عمومی راه آهن و هیات های حل اختلاف مالیاتی انتخاب شدند
اعضای شورای اسلامی شهر تهران در جلسه امروز خود، بررسی لایحه معرفی و پیشنهاد یک نفر جهت عضویت در مجمع عمومی شرکت راه آهن شهری تهران و حومه (مترو) در دستور قرار گرفت.
«محمد علیخانی» رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران در این خصوص گفت: مجمع شرکت راه آهن شهری هر سال سه الی ۴ جلسه تشکیل می شود اما یکی از اعضا سه جلسه است شرکت نکرده و لذا در کمیسیون عمران وحمل و نقل شورای شهر با پیشنهاد آقای مناف هاشمی به عنوان جایگزین آقای پور سید آقایی تصمیم گیری شد و و این پیشنهاد به صحن شورا آورده شده است.
همچنین اعضای شورای شهر انتخاب ۲ نفر نمایندگان شورای اسلامی شهر تهران جهت عضویت در هیات های حل اختلاف مالیاتی موضوع بند سوم ماده ۲۴۴ قانون مالیات های مستقیم مورد بررسی قرار گرفت که از طرف سید ابراهیم امینی رییس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران آقای مقیمی و خانم فاطمه عسگری پیشنهاد شدند.
«سید ابراهیم امینی» نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران در این گفت: ۲ نفری که به عنوان نماینده شورا در این هیات ها حضور داشتند انصراف دادند و لذا برای اینکه مشکلی ایجاد نشود ما آقای مقیمی که سابقا در سازمان املاک بوده اند و نیز خانم عسگری که وکیل دادگستری هستند را معرفی کردیم.