به گزارش ایرنا، محمدعلی طالبی روز سهشنبه در جلسه زیستبوم نوآوری و اکوسیستم استارتاپی افزود: یزد اولین استان کشور پس از تهران است که راهاندازی کارخانه نوآوری و پهنه علم و فناوری را شروع کرده و در بسیاری از شاخصها جایگاه برتر کشوری را کسب کرده است.
وی، توسعه تک بعدی استان و آسیبها و آثار زیان بار ناشی از آن بر روی محیطزیست و منابع آب استان و نیز برآورده نکردن نیاز بازار اشتغال برای فارغالتحصیلان دانشگاهی را از ضرورتهای انتخاب اقتصاد دانشبنیان به عنوان یک راهبرد جدی در استان ذکر کرد.
وی با بیان اینکه توانمندیهای بسیار بالای استان در اقتصاد دانشبنیان، قابلیت معرفی یزد به عنوان الگو در کشور دارد خاطرنشان کرد: برخورداری از شاخصهای متعدد در حوزه توسعه یافتگی و رتبه علمی یزد، ویژگیهای فرهنگی و دانشگاهی بودن از جمله امتیازاتی است که ما را بر آن داشت تا یزد را به عنوان نمونه مطرح کنیم.
طالبی، وجود نیروی انسانی قوی در بخش مدیریتی را از دیگر انگیزههای پیگیری مباحث مربوط به توسعه اقتصاد دانشبنیان ذکر کرد و گفت: تعامل و هماهنگی بسیار خوبی در این بخش حاکم بوده و وجود این افراد ما را به این موضوع رساند که میتوان این الگو را در استان پیش ببرند.
وی حاکمیت گفتمان اقتصاد دانشبنیان و زیست بوم فناوری را از بزرگترین کارهای انجام شده ذکر کرد و گفت: در سالهای گذشته مقدمات بسیار خوبی برای شکلگیری اقدامات و فعالیتها در این حوزه انجام شده بود اما در طول دو سه سال اخیر موضوع اقتصاد دانشبنیان به عنوان یک راهبرد مورد وفاق همه بخشها و راهبردی که در سند آمایش و برنامه توسعه استان منعکس شده است.
یزد با سه هزار و ۶۰۰ واحد صنعتی چهارمین استان صنعتی کشور محسوب می شود که ۸۷ درصد از جمعیت یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفری آن در ۲۴ شهر و بقیه در مناطق روستایی زندگی میکنند.