به گزارش ایرنا، خالد جعفری روز سهشنبه در جلسههای مشترک کارگروه توسعه صادرات و شورای ساماندهی مبادلات مرزی استان اظهار داشت: استانهای کردستان، کرمانشاه، آذربایجان غربی و سیستان و بلوچستان مشمول طرح ساماندهی مبادلات تجاری در بازارچه های غیررسمی موقت شدند.
وی اضافه کرد: طی چهار ماهه نخست امسال به مرزنشینان استانهای کرمانشاه و آذربایجان غربی به طور مجموع ۲۲۰ میلیارد ریال تخفیف سود بازرگانی تعلق گرفته است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان افزود: مرزنشنیان کردستانی با بهرهمندی از بیش از ۴۰۰ میلیارد ریال تخفیف سود بازرگانی در این مدت رتبه نخست را بین این چهار استان کسب کرده است.
جعفری با اشاره به اینکه در این مدت صادرات هم از مرزهای استان افزایش داشته است، گفت: با اقداماتی که در ساماندهی مرز باشماق در حال اجرا است بی شک صادرات از حال حاضر هم رونق بیشتری خواهد گرفت.
وی یادآور شد: از لحاظ تردد مسافر هم با رعایت دستورالعملهای بهداشتی مرز باشماق مریوان یکی از پرترددترین مرزهای کشور است.
واردات کالا به ارزش ۲۹ میلیون دلار از بازارچههای موقت مرزی استان
رییس سازمان صنعت، معدن وتجارت کردستان هم در این جلسه با اشاره به اینکه از سال گذشته بازارچههای موقت مرزی فعال و طرح ساماندهی درآن به اجرا درآمد، اظهار داشت: طی سال گذشته ۲ میلیون و ۴۳۶ هزار دلار کالا در سه بازارچه سیرانبند بانه، مله خورد سروآباد و خانم شیخان مریوان وارد شد.
محمد دره وزمی اضافه کرد: در نتیجه واردات این میزان کالا چهار هزار و ۹۳۷ نفر مرزنشین ۳۴ میلیارد و ۴۷۴ میلیون ریال تخفیف سود بازرگانی دریافت کردند.
وی افزود: طی چهار ماهه نخست امسال هم ۲۶ میلیون و ۵۳۱ هزار دلار کالا از این بازارچهها وارد شده که ۵۹ هزار و ۲۲۷ نفر از مرزنشینان استان ۴۰۸ میلیارد و ۸۲۴ میلیون و ۹۱۹ هزار ریال از تخفیف سود بازرگانی بهرهمند شدند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با اعلام اینکه در مجموع ۲۹ میلیون دلار میزان ارزش کالای وارداتی از این سه بازارچه موقت مرزی استان است، یادآور شد: در نتیجه ۴۴۳ میلیارد ریال تخفیف سود گمرکی به ۶۴ هزار و ۱۶۴ نفر از مرزنشینان استان تعلق گرفته است.
مدیرکل گمرکات کردستان هم در این جلسه با اشاره به اینکه نقش تجارت خارجی برکسی پوشیده نیست، اظهار داشت: تنها راه عرضه و وارد کردن ارز به کشور صادرات است لذا نگاه به مرز هم باید افزایش صادرات باشد.
خلیل حیدری با بیان اینکه افزایش صادرات تقویت امنیت ملی را هم به دنبال دارد، افزود: سال گذشته به دلیل شیوع بیماری کرونا تنها مرزهای فعال کشور با عراق، مرزهای باشماق مریوان و پرویزخان کرمانشاه بود.
وی یادآور شد: طی چهار ماهه امسال ۵۵۰ میلیون دلار از مرزهای استان کالا به خارج از کشور صادر شده که قسمت اعظم آن مربوط به مرز باشماق بوده است.
از دیگر مباحث مطرح شده در این جلسه مربوط به تشکیل کمیته افزایش صادرات کردستان به دبیری شرکت شهرکهای صنعتی کردستان در زیرمجموعه کارگروه توسعه صادرات استان است که قرار شد طی ۱۰ روز آینده برنامه این کمیته براساس امکانات و ظرفیتهای استان تهیه و به دبیرخانه کارگروه توسعه صادرات استان ارسال شود.