زهرا نژاد بهرام روز سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: از شهریور ۹۶ پنجمین دوره شورای شهر آغاز شد و مردم بیش از ۲ میلیون رای اعتماد دادند و هر کدام از اعضای شورا، بیش از یک میلیون رای را از آن خود کردند.
نژاد بهرام اظهار داشت: یکی از جدی ترین مسائلی که در دوره عضویت شورا به آن علاقه مند بودم، بافت فرسوده، نا مناسب بودن شهر برای پیاده روی و زنان بود.
این عضو شورای شهر تهران گفت: تاکنون هفت گزارش ۱۵۰ روزه را منتشر کرده ام و سعی داشتم ارتباط مستقیم با شهروندان داشته باشم از همین رو صفحاتم در فضای مجازی همواره فعال بود.
وی خاطر نشان کرد: بیشترین متضرر نا امنی شهر زنان هستند، برای همین با کمک مدیران شهر و به صورت آزمایشی در منطقه ۱۰, ۲۰۰ نقطه انتخاب و در نهایت چهار قطعه برای بررسی انتخاب شد و در نهایت گزارش ایمن شدن گذر نواب را از شورا یار دریافت کردیم.
نژاد بهرام ادامه داد: در نهایت با همین رویکرد ۲ هزار نقطه شناسایی و برای یک هزار و ۸۰۰ فضای بی دفاع ایمن سازی شد.
وی اضافه کرد: به این جمع بندی رسیدیم که طرح های توسعه شهری در کنار برخورداری از پیوست اجتماعی و محیط زیستی، پیوست فضای ایمن هم داشته باشد.
نژاد بهرام بیان کرد: در این مدت دوره شهری، نرخ مدیریت زنان ۱۰ درصد رشد داشت و در شهرداری به ۱۵ درصد رسیده است و تلاش داریم تا پایان شهریور این نرخ به ۲۰ درصد برسد.
رئیس کمیته شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران گفت: فضای کنونی که در مدیریت شهری ایجاد شده از ۲ منظر قابل تامل است که یکی تهیه و ابلاغ دستورالعمل ها و دیگری ایجاد شاخص های امنیتی برای زنان در سطح شهر است.
وی افزود:پست هایی که در سطح شهرداری برای مشاور امور زنان بود حذف شد و انتقاداتی به آن وارد بود که باید گفت این پست ها غیر قانونی بود و هیچ جای نگرانی نیست در حالی که ۷۵۰ پست مدیریتی در دست زنانمان است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران اظهارداشت: سه هزار و ۲۸۰ هکتار بافت شهری تهران فرسوده است که یک هزار و ۲۰۰ هکتار هفته گذشته با تطقیق و تصویب شورای عالی شهرسازی به این مساحت افزوده شد.
وی خاطر نشان کرد: در نرخ تجمیعی، میزان نوسازی در دوره پنجم مدیریت شهری ۱۰ درصد رشد یافت و در کنار آن موضوع درجا سازی را تبدیل به نوسازی بافت کردیم.
نژاد بهرام ادامه داد: حدود ۳۰ باغ و پارک را توانستیم با بهره گیری از جرایمی که از شهروندان بابت قطع درختان دریافت شد راه اندازی کنیم.
عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر تهران گفت: شهرداری تهران مصوبه ای را از شورای عالی شهرسازی بر اساس پهنه و طرح تفصیلی دریافت کرد و دانشگاه تهران هم می تواند زمین های تملک و فریز شده را ساماندهی کند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران در ادامه در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در زمینه حفاظت از حریم گفت: تعارض منافع بسیار بالاست که نمی تواند پاسخ بدهد و از همین رو با تمام تلاش هایی که انجام شد، به علت نبود مدیریت شهری واحد، به نتیجه ای نرسیدیم.
وی افزود: گفتیم به شکل سوزنی و طب سوزنی از حریم حفاظت کنیم و موضوع حفاظت از حریم کوه بی بی شهربانو و توچال یکی از آنها بود که در این زمینه به نظر موفق بودیم و حداقل از این ۲ محدوده متناسب با قوانین شهرداری حفاظت می کنیم.
نژاد بهرام یادآورشد: با وجود آنکه مجلس دهم و نهم در مورد مدیریت واحد شهری دغدغه داشتند، امروز موضوع لوایح مربوط به مدیریت یکپارچه شهری همچنان در پیچ و خم راهروهای مجلس شورای اسلامی قرار دارد.
این عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص سهم زنان در مدیریت شهری اظهارداشت: بخشی از نگاه ویترینی مدیریت کشور به بحث حضور زنان در پست های مدیریتی، به فرهنگ سیاسی و اجتماعی کشور برمی گردد و اینکه موضوع مدیریت زنان مقوله جا افتاده ای نیست و نوپاست و به طبع با فرهنگی بزرگ شده ایم که تمامی دستاوردها در چارچوب پدرسالاری بوده است.
وی خاطرنشان کرد: پس از انقلاب اسلامی با تحولاتی که در عرصه حضور اجتماعی زنان شکل گرفت، چهره مشارکت زنان در فضای سیاسی و مذهبی ایران تغییر جدی کرد اما چون زیرساخت های پیشین بود به سمت دیدگاه های قبلی و پیش از انقلاب برگشتیم و موجب شد که در دوره ای نتوانیم از ظرفیت زنان استفاده کنیم.
نژاد بهرام در خصوص تعیین تکلیف پادگان ۰۶ نیز اعلام کرد: عده ای از اعضای شورا نسبت به این پادگان نظر داشتند و می گفتند اگر این سطح از بارگذاری در کمترین میزان خود هم باشد، نباید وجود داشته باشد و همه مساحت آن باید در اختیار شهر قرار گیرد.
رئیس کمیته شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران گفت: خوشحال می شدیم اگر چنین می شد، اما تجربه نشان داد که یکبار این اتفاق افتاده است و در تمامی طرح های انتقال پادگان به خارج از شهر، همواره شهرداری با مسئولان آن، وارد تعامل و مذاکره شده و تفاهم نامه ای داشته است.
وی ادامه داد: در توافق اولیه، بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار متر مربع میزان تراکم پیش بینی شده بود، چون تمام قسمت هایی که بنا بود در اختیار شهر قرار گیرد به حیاط مرکز ساختمان هایی که بنا بود برای ارتش ساخته شود، تبدیل شده بود.
نژاد بهرام بیان کرد: در مذاکرات بعدی این میزان تراکم به ۵۴۰ هزار متر مربع رسید و بنا شده است که مسیر عبوری و گذری آنها بر اساس طرح ترافیک تعیین شود و ارتش نسبت به ساخت ایستگاه مترو در یک سوی اتوبان صیاد اقدام کند.
این عضو شورای شهر تهران در پاسخ به پرسشی در خصوص علت کاهش آرای لیست اصلاح طلبان گفت: این تعبیر را ندارم که رای مردم نسبت به اصلاح طلبان برگشت و در واقع اقبال مردم در تهران نسبت به صندوق های رای فقط در دوره انتخابات ۱۴۰۰ نبود و در جریان انتخابات ۱۳۹۸ نیز رخ داد و متاسفانه ۱۱ درصد از مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی شرکت کردند.
وی افزود: اتفاق بد این بود که نتوانستیم شهروندان را برای حضور در پای صندوق های رای مجاب کنیم و آن را مامن خود بدانند، این به دلایل مختلفی رخ داد و بخش اصلی آن به دغدغه ها و نگرانی های مردم در خصوص آینده باز می گردد.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: پایین بودن میزان مشارکت ربطی به اصلاح طلبان ندارد و به دلیل رد صلاحیت گسترده نامزدها در مرحله نخست، نوعی یاس و نا امیدی در میان جبهه اصلاح طلبان شکل گرفت که حتی زمانی که لیست جمهور را معرفی کردند، نتوانستند حمایت لازم را از آن داشته باشند چون تشتت و سستی قابل توجهی در میان اعضا حاکم شده بود.
وی به تاثیر عملکرد دوره پنجم مدیریت شهری در جلب مشارکت مردم در انتخابات یادآورشد: نقاط ضعف را باید برطرف و نقاط قوت را باید تقویت کرد اما گاهی فراموش می کنیم که در چه شرایطی، شهر را تحویل گرفتیم، مگر کسی در این جنگ اقتصادی که پشت سر گذاشتیم، میل به سرمایه گذاری داشته است؟ سرمایه گذاری در این دوره به حداقل میزان خود رسید.
نژاد بهرام در مورد کمپین آرزوها نیز اظهارداشت: خروجی این کمپین، تقویب اعتماد شهروندان و جلب مشارکت شهروندان بود که خروجی های بسیار خوبی داشت و ۲ مرحله آزمایشی و یک مرحله کامل برگزار شد و ۴۰ روز بر روی یکی از سایت های شهرداری تهران فضای ایجاد شده بود و تمام ظرفیت هایی که در کل شهرداری تهران بود به کار گرفته شد و توانستیم بیش از ۲۲ هزار بازدید کننده با ثبت ۱۸۰ آرزو داشته باشیم.
عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر تهران در خصوص مستندات منتشر شده از هزینه های مربوط به رویداد تهران ۱۴۰۰ نیز گفت: تمام این مستندات بر اساس تصویب شورای شهر بود و این ارقام برای ایجاد شفافیت در سامانه شفاف بارگذاری و منتشر شده است.
وی تاکید کرد: ۲ نهاد حراست و بازرسی شهرداری همواره تمام قراردادها و هزینه کردهای شهرداری را در این دوره رصد می کردند و هیچ نوع فسادی در این زمینه رخ نداده است.