تهران- ایرنا- رئیس هیات‌مدیره و سخنگوی انجمن سواد رسانه‌ای ایران، از آغاز ثبت‌نام دوره جامع تربیت مربی سواد رسانه‌ای با حضور بیش از ۳۵ نفر از اساتید این حوزه، با همکاری انجمن یادشده و دانشگاه سوره خبر داد.

به گزارش روز سه شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، امیدعلی مسعودی با اشاره به جزئیات این ثبت نام، گفت: هدف از برگزاری این دوره آموزش مجازی، پرورش و توانمندسازی مربیان، معلمان و اساتید سواد رسانه‌ای به منظور تأمین نیاز کشور و استان‌های مختلف در زمینه تدریس سواد رسانه ای برای قشر دانش آموز، دانشجو، کارکنان دولت و خانواده هاست.
این استاد علوم ارتباطات افزود: علاوه بر اساتید دانشگاه ها و معلمان و مربیان مدارس، نهادهای عمومی و دولتی نیز می توانند برای تامین نیاز خود در زمینه تامین کارشناسان سواد رسانه ای در این دوره ثبت نام کنند.

نحوه برگزاری دوره آموزشی تربیت مربی سواد رسانه‌ای

وی در خصوص نحوه برگزاری دوره آموزشی تربیت مربی سواد رسانه‌ای خاطر نشان کرد: این دوره آموزشی شامل ۲ ترم آموزشی است که ترم اول دوره افزایش مهارت‌های سواد رسانه ای و ترم دوم دوره پیشرفته و تخصصی با هدف آماده سازی افراد برای تدریس سواد رسانه ای است.


مسعودی افزود: رسانه شناسی، مبانی تحلیل پیام‌های رسانه‌ای، مهارت‌های سواد رسانه‌ای و تفکر انتقادی، سواد بصری، آشنایی با طراحی و تولید محتوای رسانه‌ای، سواد خبری، شیوه‌های اقناعی، جریان‌شناسی رسانه‌ای و تکنیک‌های عملیاتی روانی، رسانه و سبک زندگی، کارگاه فناوری‌های نوین، خانواده و امنیت سایبری، کودک و رسانه و اخلاق کنشگری در شبکه‌های اجتماعی سرفصل‌های ترم اول این دوره آموزشی را تشکیل می‌دهد.

پایان دوره و دریافت کد مدرسی

سخنگوی انجمن سوادرسانه ای ایران تصریح کرد: همه شرکت کنندگان در دوره تربیت مربی سواد رسانه‌ای که موفق به گذراندن آزمون جامع و مصاحبه پایان این دوره شوند، علاوه بر دریافت گواهی نامه معتبر از انجمن سواد رسانه‌ای ایران و دانشگاه سوره، کد مدرسی دریافت خواهند کرد و می توانند با استفاده از این کد در دوره های استانی انجمن سواد رسانه ای ایران تدریس نمایند.

وی تاکید کرد: نام افراد دارای کد مدرسی در بانک اطلاعاتی جامع اساتید، معلمان و مربیان سواد رسانه‌ای کشور در سایت انجمن سواد رسانه‌ای ایران و سایت دانشگاه سوره با هدف ایجاد امکان اشتغال در دانشگاه ها، مدارس و ادارات به عنوان استاد و معلم سواد رسانه ای ثبت خواهد شد و همه مراکزی که متقاضی مدرس سواد رسانه‌ای هستند می‌توانند با مراجعه به این فهرست از مدرسان مطمئن این مجموعه برای آموزش مهارت‌های سواد رسانه‌ای بهره‌مند شوند.

امکان معادل‌سازی دروس

وی افزود: امکان معادل سازی دروس این دوره با برخی دروس دوره کارشناسی ارشد دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه سوره فراهم شده است و این امر باعث کوتاه شدن دوره آموزشی کارشناسی ارشد و کاهش هزینه‌های دانشجویان دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه سوره خواهد شد.
دوره جامع تربیت مربی سواد رسانه‌ای ایران ۱۷ مردادماه ۱۴۰۰ آغاز می‌شود و تا ۲۱ شهریور  ۱۴۰۰ ادامه خواهد داشت. علاقمندان به شرکت در این دوره آموزشی می‌توانند با مراجعه به نشانی اینترنتی http://sooretc.com در این دوره ثبت نام نمایند.

به گزارش ایرنا، چندی پیش تفاهمنامه همکاری های دو جانبه انجمن سواد رسانه ای ایران و دانشگاه سوره در زمینه آموزش مربی سواد رسانه ای به مدت سه سال امضا و تصمیم گیری برای تمدید آن در موعد مقرر با حضور مسئولان فوق انجام خواهد شد.

هدف از امضای این تفاهم‌نامه استفاده از توانایی‌های علمی و توسعه همکاری فی‌مابین فرهنگی، اجتماعی، هنری، آموزشی، پژوهشی و اجرایی طرفین و برطرف کردن نیازهای متقابل در حوزه آموزش‌های سواد رسانه‌ای است.

در مراسم امضای تفاهمنامه اعضای هیات مدیره و برخی اعضای هیات امنای انجمن سواد رسانه ای ایران از جمله سجاد خسروانیان، خادم الحسینی، سید تقی کمالی، محمد صادق افراسیابی حضور داشتند.

همچنین بر اساس توافق صورت پذیرفته میان انجمن سواد رسانه ای ایران و دانشگاه سوره مربیان سواد رسانه‌ای گواهینامه رسمی دریافت می‌کنند و تمام مدرسان سواد رسانه ای کشور رتبه بندی خواهند شد.

مدیرعامل انجمن سواد رسانه‌ای ایران در آیین امضای این تفاهم‌نامه اظهار داشت: ازاین پس برای مربیان و اساتید آموزش سواد رسانه‌ای گواهینامه رسمی صادر و برگزاری دوره آموزشی مشترک با دانشگاه سوره در همین راستا است.

سید مرتضی موسویان افزود: بر اساس توافق صورت گرفته، اعضای انجمن سواد رسانه‌ای ایران و استادان و دانشجویان دانشگاه سوره از تخفیف ۵۰ درصدی برای شرکت در دوره تربیت مربی سواد رسانه ای برخوردار خواهند بود.