به گزارش روز سه شنبه گروه فرهنگی ایرنا از روابطعمومی معاونت گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، لیلا اژدری با حضور مجازی در نشست گردشگری همکاریهای شانگهای که با هدف بررسی برنامه اقدام مشترک گردشگری کشورهای عضو و حضور نمایندگان صنعت گردشگری ۸ عضو اصلی به صورت مجازی برگزار شد؛ موضوع پایبندی جمهوری اسلامی ایران به کد اخلاق گردشگری سازمان جهانی را مطرح کرد.
وی همچنین گفت : تهیه شیوه نامه های بهداشتی در زمان و پس از همه گیری کرونا توسط کشور ایران برای گردشگران و فعالان این حوزه انجام گرفته و تکامل آن متناسب با شرایط پیش رو در دستور کار قرار دارد.
مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی با توجه به برگزاری نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع گردشگری در تهران به صورت سالانه، از تمام کشورهای عضو دعوت به عمل آورد تا در این رویداد مهم حضور بهم رسانند.
اژدری در ادامه ضمن استقبال از اجرای پروژههای مشترک برای آموزش پرسنل و نیز مدیریت حرفهای در زمینه گردشگری گفت : به روزرسانی آموزشهای حوزه گردشگری و به کارگیری تجربیات و هماهنگی با مباحث روز صنعت گردشگری از اولویتهای بخش آموزش و مطالعات گردشگری به شمار میآید.
وی افزود : همچنین جمهوری اسلامی ایران درخصوص حفاظت از منابع محیطزیست منطقه و حتی همه کشورها نظر مساعد داشته و آمادگی خود را جهت هرگونه همکاری در این زمینه اعلام میکند.
وی همچنین گزارشی از معرفی ایران و نمایش کلیپی از جاذبههای گردشگری و ظرفیتهای کشورمان را به نمایش گذاشتند.
به گزارش ایرنا، سازمان همکاریهای اقتصادی شانگهای یک سازمان میان دولتی است که برای همکاریهای چندجانبه امنیتی، اقتصادی و فرهنگی در سال ۲۰۰۱ توسط رهبران چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان با هدف برقرار کردن موازنه در برابر نفوذ آمریکا و ناتو در منطقه، پایهگذاری شد.
در حال حاضر سازمان همکاریهای شانگهای شامل ۸ عضو اصلی (چین، روسیه، قرقیزستان، قزاقستان، تاجیکستان، ازبکستان، هندوستان و پاکستان) است و جمهوری اسلامی ایران جزو چهار عضو ناظر شامل مغولستان، بلاروس و افغانستان است. همچنین این سازمان دارای شریک گفتگو نیز هست که ترکیه یکی از آن کشورها به شمار میآید. این سازمان دارای دو اجلاس مهم سران و نخست وزیران نیز هست و همچنین نشستهای فرعی گردشگری را نیز در سالهای اخیر برگزار میکند.
در اجلاس سران این سازمان رئیس جمهور کشورمان و در اجلاس نخست وزیران این سازمان معاون اول رئیس جمهور شرکت می کنند. همچنین تنها کشورهایی که عضو اصلی هستند حق رای در این نشستها را دارند و جمهوری اسلامی ایران نیز که عضو ناظر به شمار میآید میتواند در نشستها ارائه نظر نماید.
ریاست دوره ای این سازمان نیز تا پایان شهریور ماه سال جاری با کشور تاجیکستان خواهد بود.