به گزارش خبرنگار ایرنا، کریم همتی روز چهارشنبه در مراسم آیین آغاز به کار ۲۱۲ خانه هلال در مناطق حاشیه شهرها که با حضور علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ستاد مرکزی هلال احمر برگزار شد، گفت: ایده ایجاد خانه هلال در سال ۹۴ توسط مدیران وقت هلال احمر مطرح شد ولی بنا به دلایلی به تعویق افتاد.
وی ادامه داد: با پیگیری های لازم توانستیم در سال ۹۸ بحث خانه های هلال را در اولویت هلال احمر قرار دهیم که این ایده یک طرح شاخص در برنامه های کلان هلال احمر است.
رییس جمعیت هلال احمر افزود: با توجه به اینکه از وزارت بهداشت آمده بودیم و طرح خانههای بهداشت حتی قبل از انقلاب یک طرح شاخص در کشور بوده، هر کسی آمده که کار جدیدی به خانههای بهداشت اضافه کرده بود از این رو خانههای بهداشت ملکه ذهن ما از روزهای آغازین بوده است.
همتی ادامه داد: اکنون خانه بهداشت و مراکز سلامت نزدیک به ۱۹ هزار مورد است که در بحث خانههای هلال نزدیک ۳۷ هزار خانه هلال نقطه پایانی فعالیت ما در جمعیت هلال احمر است.
وی ادامه داد: در سال ۹۹ تعداد ۵۵۰۰ خانه در سراسر کشور افتتاح شد که در شهرتهران خانه هلال محله هرندی شاخص ترین آن است.
همتی خاطرنشان کرد: این را باید مد نظر توان خود داشته باشیم که از محلاتی که در واقع می خواهیم خانههای هلال داشته باشیم مناطق صعبالعبور دوردست و فاقد امکانات کشور است اما اینکه چرا مثلا در محله هرندی تهران انتخاب شده باید گفت نخست در مرکز شهر و نزدیک به همه ارکان حاکمیتی است که این باعث می شود افراد زیادی فرصت کند سر بزنند و حمایت کنند اما در نقاط و دوردست کشور حمایت ها سازمانها به نسبت کمتر از داخل شهرهای اصلی است.
رئیس جمعیت هلال کشور ادامه داد: خانههای هلال یکی از کارهای ماندگاری است که در دو سال گذشته دنبال شده و امیدواریم که با همکاری ریاست جمهوری منتخب که در جلسه ای با آقای دکتر آقامحمدی ترتیب داده شده، حمایت های لازم با همکاری سازمانهایی توانمند ایجاد خانههای هلال جدید در سراسر کشور را داشته باشیم.
همتی افزود: اکنون دو رویکرد مهم داریم که یکی در زمان صلح و بحران های طبیعی است که کشور در آرامش باشد و رویکرد دیگر در زمان جنگ ها و بحران های طبیعی است و ضروری است اعلام داریم که در همه این موارد آمادگی لازم را خواهیم داشت تا به کمک مردم آسیب دیده بپردازیم.
وی ادامه داد: در بحث خانههای هلال توانستیم با شناسایی و ساماندهی افراد، آموزش های لازم را بدهیم تا در مواقع لازم به مردم در مواجهه با هر بحرانی که پیش بیاید کمترین استرس به آنان وارد شده و مدیریت بحران کنیم.
همتی افزود: در زمان کرونا بسیاری از فعالیت های اجتماعی متمرکز به خانه هلال شده زیرا با ساختن ماسک و توزیع اقلام بهداشتی در بین مردم محلات دورافتاده توانستیم به خوبی بحران کرونا را مدیریت کنیم.
وی ادامه داد:در بحث خانه های هلال مهم این است که کار به مناطق محروم و محیطی کشور گسترش یابد و در هفته های آینده سعی بر آن شده که بحث آموزش نیروهای مختلف در سنین مختلف از پایه شروع بکار شود تا بتوانیم به خوبی فعالیت های مورد نیاز محلات خانه هلال را مدیریت کنیم.
رئیس جمعیت هلال احمر خاطر نشان کرد: اکنون ۲۰۲۰ محله آسیب پذیر در کل کشور را در نظر گرفته ایم که با شناسایی آسیب پذیری این محلات، بتوانیم آسیب ها را رفع کنیم. یکی از نمونه های موفق خانه های هلال محله هرندی شهر تهران است که با مشارکت مردم آن محله به نتایج مطلوبی در زمینه رفع فقر زدایی و آموزش هایی فرهنگی و اجتماعی جوانان و کودکان دست یافتیم.
به گزارش ایرنا، خانههای هلال همه خدماتی که در ساختار رسمی جمعیت هلال احمر ارائه می شود را از طریق توان و مشارکت داوطلبان در منطقه جغرافیایی محدود ارائه می کند و ضمن تقویت پایگاه اجتماعی جمعیت به عنوان بزرگترین سازمان مردم نهاد کشور، موجب افزایش آمادگی جوامع محلی در برابر مخاطرات میشود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در آیین افتتاح ۲۱۲ خانه هلال گفت: امیدواریم این اقتدار و سازندگی در همه زندگی ما جریان داشته باشد تا همه پروژهای خانه های هلال در سطح کشور به ثمر بنشیند.
علی آقامحمدی ادامه داد: در شروع طرح ایجاد خانه هلال همه مسئول هستیم که این حرکت به صورت آتش به اختیار که مقام معظم رهبری فرمودند اگر احساس تکلیف می شود، بپاخیزیم و حرکت کنیم.
آقا محمدی افزود: در اجرای این طرح شروع خوبی داشتیم و به خوبی جلو رفت که با بالاترین سطوح از مدیران کشور گفت وگو شده و آنان میل و رغبت و شوق خوبی در اجرای این طرح برای کمک از خود نشان دادند.
وی گفت: اشکال مهمی در این بحث وجود داشت که خواسته های مردم مستقیم منتقل نمی شود که این اقدام از پایین به بالا نیست بلکه رسیدگی به این امور از بالا به پایین است و در طرح خانه های هلال هر محله یک نماینده از مجمموع ۲۰ تا ۳۰ خانوار بوده که می تواند همه مشکلات و درخواست های مردم محله را به مسول پهنه گزارش کند و مسول پهنه این مطالب را به مدیر خانه هلال ارجاع می دهد تا رسیدگی لازم بعمل آید.
آقامحمدی ادامه داد: از اشکالات دیگری که وجود داشت عدم هماهنگی لازم بین دستگاه ها و سازمان های مختلف جهت کمک رسانی به مردم این محلات بود که با ایجاد خانه هلال در محلات توانستیم یک همکاری یکسان و منجسم در جهت توزیع و تحویل امکانات در سطح محله های مختلف باشیم.
وی خاطر نشان کرد: مسئله محله هرندی تهران که توجهات زیادی در مسایل مختلفی همیشه به همراه داشت توانست الگویی مناسبی جهت ایجاد خانه هلال تهران باشد و با همکاری سازمان ها مختلف در این کار توانستیم به نتایج مهم و مطلوبی برسیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: طرح غنچه های خانه های هلال و سازماندهی آن یکی از مهم ترین موضوعات ما بود که مورد پیگیری قرار گرفت زیرا جوانان و کودکان این محلات را مورد حمایت های خود قرار دادیم تا از هرگونه آسیب های اجتماعی و فرهنگی محله هرندی در امان باشند و همچنین با همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری به توافق رسیدیم که استارتاپ های علمی در این محلات برگزار شود که کودکان و جوانان بتوانند استعداد های خود را در این استارتاپ علمی نشان دهند.
وی ادامه داد: مسئله اشتغال یکی از مسایل مهم محله هرندی تهران بود که با تحقیقات لازم توانستیم از مراکز فنی و حرفه ای و ورزشگاه های موجود در محله و با برنامه ریزی های لازم توانستیم به رفع مشکل بیکاری و اشتغال مردم محله هرندی کمک های مفید انجام دهیم.