به گزارش ایرنا، این روزها در حالی سپری میشود که کشور و به تبع استان ایلام وارد پیک پنجم کرونا شده است و عروس زاگرس که اواخر سال ۹۹را با رنگ زرد و آبی وضعیت کرونا طی میکرد این روزها به سرعت رنگهایش در حال تغییر به قرمز است.
افزایش ابتلای روزانه به بالای ۲۰۰ نفر که تا هفته گذشته زیر ۱۰۰ نفر بود، افزایش قربانیان که در یک روز رقم آن به پنج نفر رسید همگی از تکرار روزهای تلخی مشابه آبان سال گذشته را نوید میدهد.
از طرفی ابتلای خانوادگی و فوتهای درون خانوادگی نیز در حال تکرار شدن هستند، فوت زن و شوهر و پدر و فرزند و سایر موارد مشابه دستاورد یکه تازی این روزهای کرونا در جای جای عروس زاگرس است که مردمان این دیار را به سوگ مینشاند.
مصداق بارز این وقایع خانوادهای در یکی از شهرستانهای استان ایلام است، خانوادهای که برای سفر به مشهد مقدس عزیمت کرده ولی پس از بازگشت ابتدا پسر خانواده دارای علائم کرونا شده و در بیمارستان بستری میشود که پس از چند روز جانش را از دست میدهد.
در ادامه پدر این خانواده نیز بر اثر ابتلا به کرونا در بیمارستان بستری شده و روزهای داغ و عزای مرگ فرزندش را در بیمارستان سپری میکند.
تاثیر کرونا بر مصیبت وارده به این خانواده تنها نمونهای از چندین حادثه دردناکی است که این روزها با سرکش شدن کرونا در حال عزادار کردن خانوارهای ایلامی در گوشه گوشه این دیار است.
این در حالی است که با وجود این وقایع تلخ که اخبار آن روزانه و لحظهای توسط رسانههای مختلف به مردم منعکس میشود ولی عادی انگاری مردم در مواجهه با کرونا روز به روز متناسب با شیوع کرونا بیشتر و بیشتر و رعایت پروتکلها روز به روز کمتر و کمتر میشود.
شلوغی بازارها، پارکها، تجمعهای خانوادگی و محافل میهمانی و عروسی و عزا بدون رعایت کردن پروتکلهای بهداشتی و استفاده نکردن از ماسک توسط عمده افراد اعم از کودک، نوجوان، بزرگسال و سالمند زن و مرد همگی مواجهه عمده این روزهای مردم در جای جای استان ایلام با کرونای مرگبار است.
از طرفی با وجود تلاش مسئولان حوزه بهداشت و درمان برای فراهم کردن واکسیناسیون و برنامهریزی تزریق آن برای گروههای مختلف جامعه ولی برخی مردم هنوز به این مساله رغبتی ندارند و در این زمینه اطلاع رسانی های گسترده برای دعوت از مردم به تزریق واکسن انجام می شود.
تاکنون تنها نیمی از جامعه هدف ایلام برای واکسن کرونا اقدام کردهاند و این مساله گلایه مسئولان را در پی داشته است.
گلایه استاندار ایلام از استقبال کمرنگ مردم از واکسن
استاندار ایلام با اشاره به اینکه تاکنون تنها ۵۵ درصد افراد واجد شرایط در این استان برای تزریق واکسن اقدام کردهاند، گفت: مردم باید با توجه به شیوع گسترده ویروس در این امر مشارکت بسیاری داشته باشند.
محمد نوذری اظهار داشت: اکنون به میزان کافی واکسن کرونا در استان موجود است، اما استقبال مردم کم است.
وی درصد مشارکت در امر واکسیناسیون بر اساس آمار دانشگاه را ۵۵ درصد افراد بالای ۶۰ سال اعلام کرد و افزود: همه دستگاه ها و رسانه ها و مطبوعات، ائمه جمع، معتمدین، فرمانداران و مردم برای آگاه سازی افراد به منظور تزریق واکسن باید وارد میدان شوند.
استاندار ایلام خواستار تشکیل گروه همیاران سلامت توسط بخشداریها و فرمانداران در شهرهای مختلف استان شد و تاکید کرد: این گروه ها باید تشکیل و تجمعات را مدیریت کنیم.
استاندار ایلام از فرمانداران خواست اهتمام جدی بر رعایت رعایت پروتکل ها و دستورالعمل های بهداشتی مقابله با کرونا داشته باشند.
نوذری تاکید کرد: باید در بحث زدن ماسک فرهنگ سازی کنیم و مردم برای رعایت پروتکل ها و پرهیز از تجمعات و عروسی ها پای کار باشند.
وی همچنین از همه مردم ایلام خواست با توجه به شروع پیک پنجم و افزایش آمار بستری و ابتلا به کرونا هندی نسبت به مواد هشدار داده شده بخصوص تزریق واکسن و زدن ماسک توجه کنند.
وی اضافه کرد: اکنون شهرستان های دره شهر ، ایلام ، مهران و دهلران وضعیت خوبی از نظر آمار ابتلا و بستری کرونا ندارند.
روند ابتلا و بستری کرونا در ایلام افزایشی است
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: روند ابتلا و بستری در استان افزایشی شده و همچنین رعایت پروتکل ها و زدن ماسک به کمترین میزان خود رسیده است.
دکتر محمد کریمیان اظهار داشت: کادر درمان با توجه به روند افزایشی بسترها و تداوم پیک های کرونا خسته هستند و هم از نظر مالی و تحت فشارند زیرا حداقل انتظارات ما بر آورده نشده است.
وی همچنین از نیروی انتظامی خواست با توجه به افزایش تراکم افراد در مراکز واکسیناسیون در راستای نظم و امنیت مکان های مورد نظر حضور مستمر داشته باشند.
کریمیان تاکید کرد: با توجه به روند صعودی کرونا باید به گونه ای عمل کنیم تا بتوانیم شرایط را کنترل کنیم.
روند فوت افراد واکسن زده در ایلام بشدت کاهشی است
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام از تزریق ۶۵ هزار و ۱۷۸ دز واکسن کرونا در این استان از ابتدای فرآیند خبر داد و گفت: آمارها نشان می دهد روند فوت افرادیکه واکسن کرونا را تزریق کرده اند، بشدت کاهشی است.
دکتر محمد کریمیان روز دوشنبه در نشست ستاد استانی کرونا اظهار داشت: کل واکسن دریافتی استان ۱۰۱ هزار و ۶۴۸ دز بود که تاکنون نیمی از آن تزریق شده و مشکلی در زمینه کمبود واکسن نداریم.
وی افزود: استقبال برخی از مردم شهرستانها همچون بدره با ۸۸ درصد بسیار خوب بوده و وضعیت واکسیناسیون در شهرستان ملکشاهی با ۳۹ درصد بدترین وضعیت را دارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام اضافه کرد: اکنون روزانه سه هزار و ۵۰۰ دز واکسن کرونا در استان تزریق می شود و آمادگی داریم که در صورت استقبال مردم میزان آنرا افزایش دهیم.
زنگ خطر عدم رعایت پروتکل های بهداشتی در ایلام
وی افزود: ۶۸ بیمار جدید کرونا نیز در مراکز درمانی بستری شدند و مجموع بستری های استان به ۲۳۶ نفر افزایش یافته و زنگ خطری جدی برای عدم رعایت پروتکل های بهداشتی است.
دکتر کریمیان ادامه داد: مهران با ۱۵ بستری جدید، دره شهر با ۱۳ نفر و ایلام نیز با ۱۳ نفر همچنان در وضعیت قرمز و دارای بیشترین تعداد بستری های جدید هستند.
وی گفت: دو شهرستان دره شهر و مهران در بدترین وضعیت ممکن قرار دارد و باید ستاد شهرستانی بیشتر پای کار بیایند.
اما با توجه به تاکید استاندار و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی ایلام نشست ستاد مبارزه با کرونای شهرستان دره شهر با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار و فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد کرونا استان روز گذشته در دره شهر تشکیل شد.
معاون استاندار:
نقاهتگاه موقت بیماران کرونایی در دره شهر راه اندازی شود
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار و فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد کرونا استان در این نشست با اشاره به افزایش میزان بستری ها در دره شهر گفت: ضرورت دارد نقاهتگاه موقت بیماران کرونایی در این شهرستان راه اندازی شود.
جهانگیر رستم زاد اظهار داشت: بدلیل اینکه کرونا دیگر بخشی از زندگی مردم شده فرهنگ سازی مهمترین اصل در مقابله با این بیماری است که باید همه برای این منظور پای کار بیاییم.
وی افزود: تمامی اعضای ستاد مبارزه با کرونا موظف به کنترل جامعه هدف خود هستند و از هیچ فرد و دستگاه های قصوری قابل پذیرش نیست.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام تاکید کرد: طی رصدهای میدانی از بازار دره شهر متاسفانه بجای مشتری ها خود صاحبان صنوف پروتکل ها را رعایت نمی کنند که این یک آفت بزرگ محسوب می شود و باید اداره صمت با همکاری اتحادیه ها در اسرع وقت نسبت به این مهم نظارت کنند.
رستم زاد ادامه داد: برای فروکش کردن کرونا در این شهرستان، شهرداری با همکاری فرمانداری آرامستان ها را بعنوان یک مکان پرخطر شیوع کرونا مسدود و ورود به آنرا ممنوع کنند.
وی اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکی ایلام باید در بحث دارو نیازهای شهرستان را برطرف کند و با توجه به افزایش تعداد بستری ها در دره شهر با همکاری ادارات متولی و علومپزشکی نقاهتگاه موقت در این شهرستان راه اندازی شود.
فرماندار دره شهر نیز اظهار داشت: فرآیند بیماری کرونا در کشورمان روندی صعودی پیدا کرده و در استان ایلام نیز این هفته آمارهای مربوط به مبتلایان و بستری ها افزایش چشمگیری داشته است.
کیانوش محمدنژاد افزود: افزایش میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی، استقبال مناسب از روند واکسیناسیون ضمانت اجرایی مصوبات ستادهای استانی شهرستانی و از عواملی است که میتواند باعث کاهش آمارها در دره شهر شود.
وی اضافه کرد: همه باید برای کاهش آمار مبتلایان، بستری و فوتی های ناشی از کرونا احساس مسوولیت بیشتری کنیم و نهایت تلاش و اهتمام خود را در این راستا به کار گیریم.
بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی ایلام، شهرستان های ایلام، دره شهر، مهران، آبدانان و چوار در وضعیت قرمز، دهلران و بدره در وضعیت نارنجی و شهرستان های ملکشاهی، هلیلان، چرداول، سیروان، و ایوان نیز در وضعیت زرد قرار دارند.