قم - ایرنا - رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با انتقاد از رعایت نشدن پروتکل‌های بهداشتی در این استان گفت: هیچ یک از معیارهای مربوط به‌منطقه قرمز کرونایی در قم رعایت نمی‌شود، ما فقط تخت‌های بیمارستانی را زیاد می‌کنیم، بدنه نحیف بهداشت و درمان پاسخگو نیست.

محمد رضا قدیر روز چهارشنبه در جلسه ستاد هماهنگی، پیشگیری و فرماندهی عملیات پاسخ به‌بحران در تالار کرامت استانداری قم اظهار داشت: ما هنوز به‌قله پیک پنجم کرونا در قم نرسیدیم.

وی با اشاره به‌وجود حدود ۷۰۰ بیمار بستری در مراکز درمانی قم افزود: ۱۲۰ بیمار نیز بدحال هستند و روزانه بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ مورد جدید را نیز بستری می کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با تاکید بر اینکه درمان بیماری کرونا فقط به‌اضافه کردن تخت‌های بیمارستانی خلاصه و محدود نمی‌شود گفت: درمان کرونا در خیابان‌ها و کنترل تجمع‌ها و ورود اصناف، اداره کل ورزش و جوانان و سایر دستگاه‌ها است.

وی افزود: طبق دستورالعمل قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا، پلمب و برخورد با هر اتحادیه و صنفی باید توسط همان اتحادیه و صنف صورت گیرد.

قدیر بیان داشت: باشگاه‌های ورزشی، سالن ها و مراکز تهیه و توزیع غذا همه کارشان را انجام می دهند، اتحادیه‌ها باید وارد عرصه شوند، ما باید یک جایی تولید بیماری را مهار کنیم، نه اینکه تخت اضافه کنیم الان ۲ هزار تخت هم اضافه کنیم ممکن است جواب ندهد.

وی یادآور شد: در پیک قبلی تعداد بیماران بستری حداکثر به ۶۰۰ تَن رسید ولی الان با این وضع شاید به بیمارستان صحرایی نیاز داشته باشیم.

وی ادامه داد: از بودجه هم خبری نیست ما تخت خالی می‌کنیم، بیماران غیرکرونایی آسیب می بینند، هلال احمر و آموزش و پرورش باید کمک کنند، فقط بحث واکسیناسیون نیست، دغدغه اصلی ما با این سیر صعودی بیماری، مساله درمان بیماران و ماندن آنها در راهروهای بیمارستان است.

وی افزود: نگرانی ما این است که بیمار کرونایی با درگیری شدید آسیب نبیند.

وی همچنین موضوع واکسیناسیون کرونا را از اولویت‌های بهداشت و درمان در مبارزه با کرونا ذکر کرد و گفت: واکسیناسیون یک امر ملی است و همه امور مربوط به‌آن در اختیار علوم پزشکی نیست.

وی افزود: در همه کشور نیرو و مرکز را برای واکسیناسیون در اختیار علوم پزشکی می‌گذارند، اما ما در قم برای گرفتن سالن باید با همه بجنگیم و نیرو تهیه کنیم.

 رئیس علوم پزشکی قم ادامه داد: مراکز را در اختیارمان بگذارند، تا ما هم ناظر بگذاریم که واکسیناسیون هر چه سریع تر انجام شود.

وی با اشاره به‌ورود ۳۰ هزار دُز واکسن کووبرکت به‌قم بیان کرد: دپوی واکسن در قم وضعیت خوبی دارد، مشکل ما قطعی برق است، برق بیمارستان کامکار و همچنین بیمارستان کودکان در ۲ مرحله قطع شد و با مشکل مواجه شدیم.

وی بیان کرد: طبق مصوبه ستاد ملی کرونا برق بیمارستان‌ها نباید قطع شود، مصوبه‌ها باید اجرایی شود، کمک نمی‌کنند، آسیب هم نزنند.

وضعیت کرونایی استان قم که از ۲۷ خردادماه پس از ۴۰ روز از وضعیت نارنجی به زرد بهبود یافته بود بر اساس آخرین رنگ‌بندی اعلام شده توسط نرم‌افزار ماسک، از تاریخ نهم تیرماه جاری بار دیگر جزو شهرهای نارنجی و از ۲۳ تیرماه مجددا در وضعیت قرمز از نظر شیوع کرونا قرار گرفت.

ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید۱۹» می‌شود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام ‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌ دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به‌ هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصله‌گذاری اجتماعی» توصیه شده است.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته ‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.

همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، می‌توانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ‌آباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبه‌چی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.