تهران - ایرنا - محققان دانشگاه آریزونا موفق به توسعه روشی شده‌اند که قادر به درخشان‌کردن سلول‌های خاصی در مغز است و با استفاده از آن می‌توان فعالیت و تحریک سلول‌های مغزی را مشاهده کرد.

به گزارش روز یکشنبه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از پایگاه خبری ساینس، هرچه در مغز روی می‌دهد نتیجه ارسال و دریافت سیگنال‌ها توسط سلول‌های عصبی است که مکانیسم دقیق آن توسط محققان درک نشده است. تمام رفتارهای ارادی و غیر ارادی ما نتیجه همین فرآیند پیچیده است.
محققان به منظور مشاهده و درک مکانیسم سلول‌های عصبی تحقیقات گسترده‌ای را در سراسر جهان در دست دارند. یکی از این گروه‌ها در دانشگاه آریزونا قرار دارد که ابزار جدید را برای توسعه روشی به نام اپتوژنتیک فراهم کرده‌اند.
در این روش نور به نورون‌ها تابیده می‌شود تا فعالیت آنان تحریک یا سرکوب شود. آزمایش‌های اپتوژنتیک با هدف درک نحوه فعالیت مغز انجام می‌شود و درمان بیماری‌های انحطاطی سیستم عصبی را فراهم می‌کند. با استفاده از اپتوژنتیک امکان کسب اطلاعات از فعالیت سلول‌های مغزی، بدون نفوذ به جمجمه و بافت مغز امکان‌پذیر می‌شود و بسیار ارزشمند است.
محققان به منظور توسعه این روش از یک پروتئین حساس به نور استفاده کرده‌اند که به نورون‌های خاصی در مغز متصل می‌شود.
سپس از دستگاه کوچکی برای ارسال‌ پالس‌های نوری به نوروها استفاده می‌شود. این دستگاه بی‌سیم به ضخامت یک ورق کاغذ است و قطر آن نصف یک سکه بوده و زیر پوست به صورت کاملا غیرتهاجمی کاشته می‌شود. با استفاده از این روش سلول‌های خاصی روشن (درخشان) می‌شوند و فعالیت آنان به سادگی قابل مشاهده است.
این روش کم‌هزینه و غیرتهاجمی برای درمان بسیاری از بیماری‌های عصبی کاربرد دارد.
نتایج این مطالعه در نشریه PNAS منتشر شده است.