تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۸:۲۵

کیش - ایرنا - خانه های شبانه به دلیل نبودن زیر سایه قانون مناسب ترین جا برای سرقت بودند به طوری که در هر سه باری که به کیش سفر کردیم در یکی از این خانه ها ساکن شدیم.

به گزارش ایرنا، دستبند به دست و پابند به پا در راهروی دادگستری کیش بین ۲ مامور آگاهی به سمت دفتر دادیار شعبه دوم در حال نزدیک شدن است، با گره خوردن نگاهش به نگاه چند نفر از مراجعه کنندگان که روی صندلی های انتظار  نشسته اند چشم هایش را می دزدد و نگاهش را به زمین می دوزد.

گویی سرافکنده از چیزی است که بارها آن را مرتکب شده و با وجود گرفتاری چندباره در چنگال قانون در استان های مختلف، کیش آرام و امن را مامنی جدید برای ارتکاب سرقت های مختلف خود دیده و اینبار خانوادگی به فکر ربودن اموال مردم افتاده اند.

به محض رسیدن به مقابل اتاق دادیار خبرنگاران دور آن را می گیرند تا از وی مصاحبه کنند؛ در پاسخ نخستین سوال که جرمت چیست؟ با حرف های بریده بریده به جرم سرقت خود از منازل چند کیشوند مقابل رسانه ها اقرار کرد و  گفت: پشیمانم.

در  ادامه سئوالات خبرنگاران، کرایه کردن خانه شبانه یا همان خانه مسافرها را نخستین مرحله سرقت های خود اعلام کرد و افزود: همراه با خانمم و برادرش به جزیره سفر و در محله ای گرانقیمت یک خانه را کرایه کردیم تا به عنوان مسافرانی متمول به نظر بیاییم و راحت تر خانه های خالی محله را شناسایی کنم.

با اینکه فرمانده انتظامی ویژه کیش در جمع خبرنگاران از دستگیری سه سارق خبر داد اما این متهم اصرار دارد که همه کارها را خودش انجام داده و دیگران فقط همراه او به جزیره سفر کرده اند و دستی در سرقت ها ندارند.

وی از مالباختگان، قانون و کیشوندان به خاطر سرقت های چندباره خود از منازل مردم عذرخواهی و طلب بخشش کرد و با گفتن اینکه پشیمان هستم احتمالا به دنبال جلب دل رحمی دیگران است اما نباید فراموش کرد که این افراد با زیاده خواهی خود به دنبال سایه انداختن بر نماد کیش امن هستند.

نمادی که اگر الان نقطه ای دیگری از ایران پهناور بگویی در کیش سرقت ۲۰۰ میلیارد ریالی رخ داده کمتر کسی آن را باور کند اما باید گفت این اتفاق همین چند روز پیش روی داده است.

صحبت های متهم که تمام شد یک خانم میانسال که یکی از مالباختگان بود در جمع خبرنگاران حاضر شد و گفت: به دلیل بیماری برادرم به تهران سفر کردم و پس از یک هفته هنگام بازگشت به منزل متوجه سرقت شدم.

وی در ادامه افزود: مقادیری طلاو جواهر و لوازم قیمتی خانه که سرقت رفته بود و پس از تماس با پلیس و حضور ماموران آگاهی متوجه شدم این اتفاق برای تعداد دیگری از کیشوندان ساکن در محله ما نیز  افتاده است.

برخلاف تصورم نیروی انتظامی چند روز بعد خبر از دستگیری چند سارق دادند و حین مراجعه توانستم اموال مسروقه از منزلمان را شناسایی کنم و در این راستا به علت سرعت عمل ماموران کمال تشکر را  از آنها دارم.

وی گفت: با وجود اینکه مجتمع مسکونی ما دارای نگهبان و دوربین است سارقان از خلوتی شب و نقاط کور دوربین استفاده و وارد منزل شده اند و با گشتن نقاط مخفی خانه اموال گرانبهایم را پیدا کرده اند.

پس از صحبت های این بانوی کیشوند، مرد جوان دیگری مقابل خبرنگاران در پاسخ به اینکه چگونه از سرقت مطلع شدید گفت: عصر ساعت ۱۹ برای کاری از منزل خارج شدم و چند ساعت پس از بازگشت متوجه رد پا بر روی فرش شدم که متعلق به هیچ یک از اعضای خانواده نبود، سراسیمه به سمت گاوصندوق کوچک و قابل حمل رفتم که متوجه سرقت آن شدم.

وی اضافه کرد: با وجود اینکه ارزش اموال سرقت شده از جمله طلا و جواهر و ارز حدود ۱۰ میلیارد ریال بود اما انتظار پیدا شدن سارقان را نداشتم ولی مثل سایر مالباختگان از پیدا شدن اموال در سریع ترین زمان ممکن قدردان ماموران هستیم.

سهل انگاری افراد مهمترین انگیزه سارقان

خبرنگاران پس از گفت و شنود با متهم و مالباختگان با دادیار شعبه دوم دادسرای کیش هم صحبت شدند و الیاس کمالی گفت: اکنون پرونده سرقت در این دادیاری مفتوح و سرقت های انجام شده در حال بررسی است .

وی با بیان اینکه تا کنون متهمان به ۱۰ فقره سرقت اعتراف کرده اند اما انتظار داریم این تعداد بیشتر شود اظهار داشت: بیشتر مالباختگان این پرونده اظهار کرده اند که سهل انگاری و نگهداری اموال باارزش بیش از حد انتظار مهمترین دلیل خسارت آنان است.

کمالی افزود: به همین دلیل انتظار می رود مردم در خصوص نگهداری از اموال با ارزش خود در منزل تجدید نظر کرده و از امکانات بانک ها از جمله صندوق های امانت بیش از گذشته بهره ببرند چراکه متهمان در اعترافات خود اقرار کرده اند که خانه هایی که از تجهیزات ایمنی کمتری برخوردار بودند بیشتر مورد هدفشان بود.

وی اضافه کرد: نصب دوربین های مدار بسته در خانه ها، تعبیه حفاظ های فلزی بر پنجره و درب ها، بکارگیری نگهبان در مجتمع های مسکونی، عدم نگهداری لوازم با ارزش در خانه، سپردن خانه به یک نفر امین هنگام مسافرت از جمله موارد ایمنی است که می توان با رعایت آن از وقوع سرقت ها جلوگیری کرد.

کمالی یادآور شد: همچنین خانواده ها در صورت نگهداری طلا و جواهرات در منزل حتما از ورقه های سربی استفاده کنند تا در صورت استفاده سارقان از تجهیزات طلایاب امکان مشاهده مکان اختفای این اشیا میسر نباشد.

ضرورت ساماندهی خانه های شبانه

دادیار شعبه دوم دادسرای جزیره کیش همچنین گفت: با توجه به اینکه بارها بزه ها و تخلفات گوناگونی از خانه شبانه یا خانه های کرایه ای به مسافران در جزیره اعلام شده است انتظار می رود متولیان ساماندهی این خانه ها را در اولویت قرار دهند.

راه اندازی پایش تصویری در کیش ضروری است

فرمانده انتظامی ویژه و پایگاه دریابانی کیش هم گفت: علاوه بر ساماندهی خانه های شبانه راه اندازی پایش تصویری برای کنترل و برخورد قاطع با افراد متخلف در بدو ورود به جزیره یک نیاز ضروری است.

سرهنگ علی اصغر جمالی اضافه کرد: تامین امنیت با مشارکت مردم با پلیس به خوبی محقق می شود اما تهیه زیرساخت های لازم برای راه اندازی سامانه پایش تصویری در جزیره مرجانی کیش با شرایط ویژه جغرافیایی و تصویب در شورای تامین از طریق دستگاه های متولی امری ضروری است.

کشف ۲۰۰ میلیارد ریال امول مسروقه

فرمانده انتظامی ویژه و پایگاه دریابانی کیش در ارتباط با دستگیری این سارقان گفت: درپی وقوع چند فقره سرقت طلا و جواهرات از منازل مسکونی کیشوندان دستگیری سارق یا سارقین احتمالی با حمایت دستگاه قضایی در دستور کار مأموران پلیس آگاهی این فرماندهی قرار گرفت.

وی با اشاره به اینکه در پی اقدامات پلیسی سه متهم که در قالب سفر خانوادگی به کیش آمده بودند شناسایی تاکنون به ۱۰ فقره سرقت عمدتا لوازم و اشیا قیمتی همچون طلا و جواهرات اعتراف کردند افزود: ارزش ریالی طلا و جواهرات بیش از ۲۰۰میلیارد ریال برآورد شده است و تاکنون مالک بخشی از آنها با مراجعه مالباختگان شناسایی و با هماهنگی قضایی تحویل آنان خواهد شد.

سرهنگ جمالی گفت: شناسایی منازل فاقد ایمنی و سرقت از منازل طبقه همکف، اول و ورود بی دردسر به منازل، استفاده از خانه های شبانه به عنوان مخفیگاه، تخریب گاو صندوق و سرقت طلا و ارز انگیزه سرقت از منازل را برای سارقین بصورت خانوادگی افزایش داده است.

وی یادآور شد: به مالکین توصیه می شود در حین خروج از جزیره نسبت به رعایت اصول ایمنی پیشگیری از سرقت اموال خود اطمینان حاصل کنند.

فرمانده انتظامی ویژه و پایگاه دریابانی کیش گفت: با توجه به سرقت های سریالی صورت گرفته روند رسیدگی به این پرونده همچنان ادامه دارد و به دلیل اینکه تعدادی از مالباختگان خارج از کیش حضور دارند نیاز به حضور آنان جهت شناسایی اموال و طرح شکایت توسط آنان است.

وی افزود: سارقین بدانند کیش جای امن برای آنان نخواهد بود و قطع به یقین با همکاری خوب مردم از طریق تماس با ۱۱۰ و تامین نیازهای چون دوربین چهره خوان توسط مسئولین متولی می تواند عامل بازدارنده ای در پیشگیری از سرقت ها در جزیره کیش باشد.

با وجود اینکه چگونگی فعالیت مالکان خانه های استیجاری شبانه (خانه مسافرها) از چند سال گذشته تا کنون پیگیری شده و خسرو نشان معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش بهمن سال گذشته در دومین ستاد نوروزی جزیره گفته بود با هدف نظارت های حداکثری بر رعایت ضوابط بهداشتی خانه های شبانه در جزیره کیش ساماندهی می شود اما تا کنون نتیجه این اقدام به رسانه ها اعلام نشده است.