پیک پنجم کرونا هم از راه رسید مثل چهار پیک سابق دوباره شاهد افزایش بی شمار تعداد مبتلایان و بستری و مرگ و میر در سطح کشور و به تبع آن در استان کرمان هستیم.
درمورد رعایت شیوه نامه های بهداشتی و عادی انگاری و خستگی مردم، مکرر صحبت شده است، اما این بار صحبت درباره سهل انگاری یا همکاری نکردن مسئولین با ستاد مقابله با کرونا ست که جان های خسته کادردرمان را هم به خطر میاندازد.
هربار که در مورد تعداد افزایش آمار مبتلایان و بستری ها صحبت میکنیم، صرفا با یک عدد مواجه نیستیم، این افزایش آمار به معنی هجوم سیل بیمار و همراه بیمار به بیمارستان هاست، بیماران بدحالی که گاه چند قدمی مرگ هستند، همراهانی که بخاطر نگرانی عزیزشان، تسلطی بر خود ندارند و نگرانی و خشم خود را به کادر درمان منتقل میکنند.
اما برای عبور از این وضعیت حاد و قرمز حاکم بر شهر مسئولین نیز مثل مردم میتوانند نقش داشته باشند.
ستادی که به نام مقابله با کرونا در کشور و استان به صورت هفتگی تشکیل میشود و وضعیت وخیم استان ها را پایش میکنند و تصمیم برای تعطیل شدن فروشگاه ها و مراکز تجاری و کاهش ساعت کاراداری یا دورکاری کارمندان در همین جلسه انجام می شود.
شاید از نگاه مسئولین یکی از اصلی ترین دلایل افزایش بی رویه آمار، عادی انگاری و عدم رعایت شیوه نامه های بهداشتی توسط مردم باشد که البته یک طرف داستان مردم هستند و در طرف دیگر مسئولین و قوانینی که نباید رنگ شعار به خود بگیرد.
به گفته مسئولین بهداشت و درمان، جهش ویروس کرونا دلتا به هیچ وجه شوخی بردار نیست و به دلیل شدت و سرعت انتقالی که دارد در فضاهای بسته به راحتی افراد را درگیر می کندو به همین دلیل کادر درمان بیمارستان ها از مراجعات خانوادگی خبر می دهند که ناشی از عادی انگاری هایی است که منجر می شود افراد بدون هیچ نگرانی در دورهمی های خانوادگی شرکت کنند.
اما در طرف دیگر سهل انگاری مسئولین سازمان های متولی و عدم توجه به دستورالعمل های ستاد مقابله با کرونا است که سبب میشود مجالس ترحیم یا عروسی ها شاید مخفیانه برگزار شوند.
در این شرایط نظارت باید در همه جا و برای همه آیینها جاری و ساری باشد چه مراسم هایی که در تالارها برگزار میشود و چه در مساجد و تکایا، انتظار میرود همه سازمانهای فرهنگی متولی هم در این زمینه پرچمدار رعایت پروتکلها باشند.
قطعا همه ما در مدت وضعیت قرمز کرونا متاسفانه شاهد حضور جمعیت ها در مساجد و تکایا بودیم که به علت مجلس ختم اقوام و بستگان دورهم جمع شدند اما مگر ستاد کرونا استان حتی دورهمی های خانوادگی را منع نکرد پس چرا مسئولین متولی به قوانین و سلامت جامعه اهمیت نمیدهند.
شاید مجلس ترحیم در مساجد که با پرداخت مبلغ ناچیزی از سوی خانواده متوفی یک بخش از هزینه های جاری مسجد را پوشش میدهد یا ناکارآمدی متولیان و هیات امنای برخی مساجد باعث میشود که مجالس ختم در فضای بسته با حضور جمعیت کثیری برگزار شود که قطعا باید منتظر ابتلای عده ای به کرونا باشیم که این امر شاید به لحاظ شرعی هم حق الناس به حساب آید چراکه یک تصمیم و عدم نظارت مسئولین و مجلس ختم علاوه بر ابتلا و درگیری عده ای از مردم کادر درمان را نیز خستهتر و فرسوده میکند.
گذشت ۲ سال مقاومت و ایستادگی کادر درمان در خط مقدم مقابله با کرونا بدون هیچ ادعا و چشم داشت قطع به یقین سزاوار این همه بی مهری از سوی مسئولین و مردم نیست.
*کارشناس رسانه و روابط عمومی