تهران - ایرنا - نماینده دائم سوریه در سازمان ملل گفت که «تروریسم دولتی» و تجاوزات مکرر اسرائیل به خاک کشورش نقض آشکار منشور ملل متحد و مفاد قوانین بین‌المللی و قطعنامه‌های شورای امنیت که بر احترام به حاکمیت، وحدت و تمامیت ارضی سوریه تاکید دارند، محسوب می‌شود.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، «بسام صباغ» نماینده دائم سوریه در سازمان ملل امروز (پنجشنبه) در بیانیه‌ای که در جلسه دیروز شورای امنیت درباره درباره وضعیت خاورمیانه برای ریاست شورا ارسال کرد، گفت که سلسله حملات مکرر اسرائیل به خاک سوریه که آخرین مورد آن پنجشنبه گذشته صورت گرفت، سیاست‌های اشغالگری را تداوم می‌بخشد.

صباغ افزود: ادامه اشغالگری اسرائیل در اراضی فلسطین و جولان سوریه بار دیگر عدم موفقیت شورای امنیت در عمل به مسئولیت‌های خود در حفظ صلح و امنیت بین‌المللی را نشان داده است.

صباغ گفت: در کم‌تر از یک سال گذشته رژیم صهیونیستی بیش از پنجاه بار به سوریه تجاوز کرده که با شهادت شمار زیادی غیرنظامی و تخریب اموال و دارایی آنان همراه شده است و همزمان مسئولین رژیم اشغالگر به نقض نظام‌مند حقوق بشر و حقوق بین‌الملل بشردوستانه در جولان اشغالی سوریه ادامه می‌دهند که از جمله جرایم آن شهرک سازی، تبعیض نژادی، بازداشت خودسرانه اهالی و شکنجه و آواره کردن و سرقت منابع طبیعی جولان است.

وی همچنین تاکید کرد: تداوم اشغالگری اسرائیل در جولان سوریه از طریق اعمال سیاست تبعیض نژادی و اقدامات خودسرانه علیه مردم ما در جولان، بی توجهی به قوانین بین‌المللی و به چالش کشیدن بی‌سابقه اراده بین‌المللی و قطعنامه‌های مربوط به سازمان ملل و شورای امنیت، به ویژه قطعنامه‌های ۲۴۲، ۳۳ و۴۹۷ است.

صباغ توضیح داد که از ۲۷ آگوست ۲۰۱۴، مقامات اشغالگر اسرائیلی به بستن گذرگاه «قنیطره» ادامه دادند، این تنها گذرگاه قانونی برای مردم جولان سوریه اشغال شده به منظور برقراری ارتباط با وطن خود سوریه به شمار می‌رود. همچنین این رژیم به کاشت و تجدید میادین مین که منجر به مرگ و جراحت بسیاری از ساکنان جولان می‌شود، ادامه می‌دهد.

وی بار دیگر بر تعهد قاطع سوریه به آرمان و حقوق مردم فلسطین برای بازگشت و ایجاد یک کشور مستقل که قدس اشغالی پایتخت آن باشد، تأکید کرد.

بسام صباغ بر حمایت سوریه از حق ملت فلسطین در تعیین سرنوشت خود و تشکیل کشور مستقل در همه خاک فلسطین به پایتختی قدس تاکید کرد و گفت: حق پناهندگان فلسطینی برای بازگشت به سرزمینشان نیز بر اساس قطعنامه ۱۹۴ سال ۱۹۴۸ باید تضمین شود و هر معامله‌ای که مطابق با قطعنامه‌های سازمان ملل نباشد، قابل قبول نیست و باید به کشور فلسطین، حق عضویت کامل در سازمان ملل اعطا شود.