اصفهان - ایرنا - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان گفت: با پایان مطالعات لازم، طرح‌های آبخیزداری و آبخوانداری امسال در ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی این استان اجرا می‌شود.

محمد علی کاظمی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این طرح‌ها در بیشتر مناطق استان با اولویت نواحی مستعد وقوع سیل و سیلاب قرار دارد تا خطرات ناشی از این پدیده به حداقل برسد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان با اشاره به اینکه افزایش شمار پروژه‌های آبخیزداری و آبخوانداری به حفظ خاک و توسعه منابع طبیعی کمک می‌کند ادامه داد: هدایت درست آب‌های سطحی و روان آب‌ها از جمله ضروریاتی به شمار می‌رود که در مواقع بارندگی ها به‌ویژه در مناطق بیابانی مستعد بروز سیل ضروری است تا زمین‌های کشاورزی و منازل مسکونی پایین دست مناطق پر بارش دچار آسیب نشود.

وی تقویت ذخیره سدها را از جمله دیگر مزایای طرح‌های آبخیزداری دانست و اظهارداشت: بهبود ذخیره سفره های آب زیرزمینی از دیگر فواید اینگونه طرح‌هاست.

کاظمی تصریح کرد: شتاب در اجرای پروژه های آبخیزداری راهکاری برای تحقق شعار سال محسوب می‌شود زیرا اینگونه طرح‌ها زیرساختی و زیربنایی است که کمک به توسعه سایر بخش ها را به همراه خواهد داشت.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان لازمه این امر را رفع تنگناهای مالی و تخصیص اعتبارات کافی دانست و افزود: با توجه به گرانی‌های چند سال اخیر اجرای چنین طرح‌هایی نیز هزینه بسیار بیشتری در مقایسه با گذشته دارد بنابراین مبالغ بیشتری باید برای آنها اختصاص داد.

آبخیزداری (Watershed Management) علم و هنر برنامه ‌ریزی مستمر و اجرای اقدامات لازم برای مدیریت منابع عرصه‌های آبخیز اعم از طبیعی، کشاورزی، اقتصادی و انسانی بدون ایجاد اثرات منفی در منابع آب و خاک است که می‌تواند به صورت مکانیکی یا بیولوژیکی مانند احداث انواع سیل بند سنگی و سنگی مَلاتی و  پخش سیلاب باشد.

نگاهی به وضعیت عرصه‌های طبیعی اصفهان حاکیست که این خطه با ۲۴ شهرستان، مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد از آن  را معادل حدود ۹.۸ میلیون هکتار عرصه‌های منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار را جنگل معادل (۴ درصد)، ۶ میلیون هکتار مرتع معادل (۶۴ درصد) و سه میلیون هکتار بیابان معادل (۳۲ درصد) دربرگرفته است.