روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد پنجشنبه هفته گذشته اعلام کرد که از زمان شیوع ویروس کرونا در اسفند ماه ۱۳۹۸ در ۱۷ ماه گذشته ، هزار و ۹۴۵ نفر بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ در استان جان دادند.
به گزارش جمعه شب روابط عمومی این دانشگاه، دکتر محمود نوری شادکام افزود: در یک هفته گذشته به دلیل بی توجهی مردم به کاهش رعایت مفاد پروتکل های بهداشتی یک هزار و ۲۶۶ بیمار جدید در بیمارستان های استان بستری شدند.
وی به اهمیت همکاری مردم و رعایت نکات بهداشتی از سوی آنها در پیشگیری از شیوع ویروس کرونا اشاره کرد و افزود: آمار بستری بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در استان ثابت شد، باید تلاش کرد تا بار دیگر استان وارد مرحله صعود بیماری نشود.
این مسوول اظهار کرد: روزانه تعداد بیماران بستری ۸۵۰ تا۹۰۰ نفر در نوسان است و استان در وضعیت ثابتی قرار گرفت اما نمیتوان زمان ورود به مرحله نزول تعداد افراد بستری را پیشبینی کرد.
نوری شادکام گفت: برخی استان ها که وارد مرحله نزولی شد، بار دیگر با مرحله صعود بیماری روبرو شد و با کمبود تعداد تخت بیمارستان روربرو شد ، باید تلاش کرد با واکسیناسیون افراد و رعایت نکات بهداشتی آمار افزایش نباید، وضعیت تغییر نکند، تا وارد مرحله کاهش تعداد بیماران که اصطلاحا از آن با عنوان «فاز نزولی» بیماری می شود، وارد شد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یزد، اطفال را منبع اصلی انتقال و گسترش بیماری عنوان کرد و گفت: بیشترین آسیب مربوط به جمیعت گروه سنی ۴۰ تا۶۰ سال است به همین دلیل بیشترین آمار ابتلا و مرگ و میر افراد مربوط به این سن است و بانوان باردار باید مراقبت بیشتری کنند تا درگیر این بیماری نشوند.
همچنین در شبانهروز گذشته ۵۱۰ فرد جدید مبتلا به کرونا در استان شناسایی و ۲ نفر قربانی این ویروس شدند.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان جهانی بهداشت در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
این ویروس با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطره های تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علایم بیماری کووید ۱۹ است و بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف میشوند.
جهش ویروس کرونا در انگلستان و آفریقا و هند که موجب افزایش سرایت، بیماریزایی و مرگ و میر آن شده، نگرانیهای جدی را در جهان به وجود آورده است.