محسن جعفری نژاد بسطامی روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود: تداوم این وضعیت، سبب تغییر اکوسیستم حیات وحش و اجبار گونه ها به مهاجرت از مناطق شده و آنهایی که امکان مهاجرت طولانی مدت را ندارند نیز محکوم به فنا و مرگ تدریجی هستند.
وی اضافه کرد: برخی از گونه های قوی و مقاوم که امکان مهاجرت به مکان دیگر را ندارند هم به علت تغییر جدی در زنجیره حیات مناطق، تحت تاثیر قرار گرفته و به واسطه معیوب شدن زنجیره غذایی حیات وحش، از بین می روند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان ادامه داد: غنی بودن پوشش گیاهی علاوه بر تامین مواد غذایی و فراهم کردن امنیت در ماندگاری و حفظ گونه های جانوری اثر گذار است بنابراین به دنبال کاهش بارندگی کاهش رویش «زیست توده» محدودیت غذایی ایجاد شده و منجر به مهاجرت و یا از بین رفتن گونه ها میشود.
جعفری نژاد بسطامی گفت: بسیاری از گونه های جانوری از پوشش گیاهی به عنوان پناه استفاده می کنند که از بین رفتن این پوشش باعث کاهش امنیت حیوانات می شود ضمن اینکه در شرایط خشکسالی فشار وارده از طرف دام های اهلی به قسمت های امن منطقه بیشتر می شود.
وی افزود: کاهش بارندگی ها و کمبود منابع آب باعث خشک شدن منابع آبی شامل چشمه ها، قنات ها و رودها و تغییر رفتار گونه ها در اکوسیستم منطقه شده برای نمونه خشکسالی و کمبود منابع آب موجب کاهش زاد و ولد و جمعیت حیات وحش و رقابت غذایی نامناسب بین گونه ها را به همراه داشته است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان بیان کرد: این اداره کل برای مواجه با وضعیت خشکسالی و در راستای حفظ حیات وحش اقدام به شناسایی منابع آبی منطقه و منابع جایگزین احتمالی برای هر عُنصر موجود در معرض خطر خشکی کرده و استفاده از روش های مصنوعی آبرسانی و تامین و انبار علوفه مورد نیاز برای فصول سخت را به سرانجام رسانده است.
جعفری نژاد بسطامی بر ضرورت حمایت مالی و تامین اعتبار لازم برای اجرای طرح های آبرسانی، احیای آبشخورها و چشمه ها، تامین علوفه برای جلوگیری از مهاجرت و مرگ حیات وحش تاکید کرد.
بر اساس آمار ارائه شده از سوی اداره کل هواشناسیی استان همدان میزان بارندگی در سال جاری بیش از ۴۲ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.