به گزارش ایرنا، منابع رسمی پاکستان روز شنبه اعلام کردند: نمایندگان زن از احزاب مختلف در مجلس ملی طی یک اقدام مشترک و متفق خواستار اشد مجازات برای عاملان جنایت علیه عفت و حرمت دختران، زنان و کودکان شدند.
"شیرین مزاری" وزیر امور حقوق بشر و نماینده حزب حاکم در مجلس ملی پاکستان طی سخنرانی در جمع نمایندگان پارلمان گفت: قوانین برخورد با عاملان منافی عفت و تجاوز به کرامت و حرمت زنان در پاکستان تشدید شده است اما تنها اجرای قانون کافی نیست، بلکه باید نوع رفتار و نگاه جامعه در قبال زنان باید تغییر کند.
اکثر نمایندگان زن در پارلمان متعلق به حزب حاکم و اپوزیسیون پاکستان نیز گفتند مجازات اعدام در ملاء عام باید علیه عاملان جرائم اخلاقی علیه زنان و کودکان اجرا شود.
بحث دفاع از حقوق بانوان، تشدید قوانین علیه عاملان جنایات ضداخلاقی و پویش آزادی زنان در پاکستان درحالی این روزها داغ میشود که قتل فجیع دختر ۲۷ ساله سفیر پیشین پاکستان در قزاقستان که در شهر اسلامآباد رخ داد، واکنش فراوانی از سوی اقشار مختلف جامعه به ویژه احزاب سیاسی و فعالان مدنی این کشور را به دنبال داشته است.
بر همین اساس نمایندگان زن پارلمان پاکستان خواستار تسریع فرآیند رسیدگی به پروندههای مربوط به متهمان نقض حقوق و تجاوز به حرمت و کرامت زنان از سوی دادگاهها و اشد مجازات را برای آنان شدند.
مولانا "اکبر چیترالی" یکی از نمایندگان احزاب مذهبی در مجلس پاکستان گفت: مجازات اسلامی باید در کشور اعمال شود. براین اساس متجاوزان و قاتلان باید در ملاء عام به دار آویخته شوند تا از وقوع چنین حوادثی جلوگیری شود.
خانم "شمیم آرا پناهوار" نماینده حزب مردم در مجلس پاکستان نیز گفت: در سایه افزایش حوادث کودک آزاری و تجاوز به کرامت زنان، راهی جز اعدام متجاوزان و قاتلان در ملاء عام وجود ندارد.
جمهوری اسلامی پاکستان با جمعیتی بالغ بر ۲۱۲ میلیون نفر که بیش از ۱۰۱ میلیون نفر آن را زنان تشکیل می دهند، طی سال های اخیر گام های زیادی برای غلبه پر پدیده خشونت علیه زنان از طریق اجرای قوانین سخت و روشنگری در جامعه انجام داده است. با این حال امروز نیز زنان در پاکستان همچنان نگاه های خود را به دنیای عاری از خشونت، قتل و تبعیض دوخته اند.
به رغم تلاش های پاکستان طی سال های اخیر برای دفاع از حقوق جامعه زنان این کشور و تقویت توانمندی های آنان و حمایت از مشارکت بانوان در بخش های مختلف، امروز کاستی هایی نه چندان محدود در حوزه مبارزه با خشونت علیه زنان و حمایت از قربانیان این پدیده در این کشور دیده می شود.
فعالان حقوق بشر و حقوق زنان در پاکستان معتقدند: برای دفاع از زنان در جامعه باید رویای اجرای برابری میان مرد و زن را به حقیقت تبدیل کرد و تا زمانی که قشر جامعه تحت فشار بیش از اندازه حاکمیت مرد باشد، اجرای قوانین مبارزه با خشونت و حمایت از قربانیان آن بی فایده خواهد بود.