تهران- ایرنا- نمایندگان دولت ونزوئلا و گروه های مخالف همانطور که از هفته‌ها پیش مقرر شده بود، خود را برای نشست روزهای آتی در مکزیک با هدف پایان دادن به بحران سیاسی این کشور آماده می‌کنند.

به گزارش ایرنا، در حالی که ونزوئلا همچنان تحت شدیدترین تحریم های ظالمانه آمریکا و متحدان اروپایی آن به سر می برد، دولت این کشور و گروه های مخالف برای مذاکرات طی روزهای آینده آماده می شوند.

نمایندگان دولت ونزوئلا و مخالفان از هفته ها قبل توافق کردند که اوایل ماه جاری میلادی نشستی را با هدف پایان دادن به بحران سیاسی این کشور برگزار کنند.

دولت «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری ونزوئلا در چند هفته اخیر اعلام کرده اند که آماده برگزاری مذاکرات با اپوزیسیون این کشور در کشور مکزیک هستند. این مذاکرات با توجه به شرایط فعلی ونزوئلا که مردم آن زیر فشار تحریم های واشنگتن از لحاظ امنیت غذایی حتی در رنج هستند، ضروری و امری تعیین کننده می نماید.

بازگشت به پای میز مذاکره نشان دهنده تغییر در رویکرد مخالفانی است که در گذشته دولت مادورو را متهم به استفاده از مذاکرات برای خرید زمان و کاستن از فشارهای بین المللی کرده بودند.

دولت مادورو بعد از اقدام دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری سابق آمریکا در تشدید تحریم‌ها از مذاکرات ۲۰۱۹میلادی در باربادوس خارج شد. همچنین اگرچه نروژ به عنوان میانجی مسیر گفتگوها را پیش برده بود، اما این بار مکزیک طی تماس های مکرر با دولت جو بایدن اطمینان داد که آماده حمایت از روند مذاکرات است.

دولت بایدن نیز که مانند دولتمردان پیشین آمریکا از «خوان گوایدو» سرکرده مخالفان و رئیس جمهور خودخوانده ونزوئلا حمایت می کند، از این مذاکرات استقبال کرده است.

هر دو طرف مذاکرات بر تلاش های دولت مکزیک در برقراری گفت وگوهای صلح در آمریکای لاتین تاکید دارند. دولت مکزیک اما موضع مبهمی درقبال طرفین مذاکرات داشته است. به ویژه از زمان به قدرت رسیدن آندرس مانوئل لوپز اوبرادور رئیس جمهوری مکزیک از سال ۲۰۱۸، وی با وجود آنکه مانند آمریکا و برخی کشورهای دیگر، خوان گوایدو را به عنوان رئیس جمهوری موقت به رسمیت نشناخت، اما در جهت خروج اعضای گروه مخالفان از ونزوئلا و پناهندگی دادن به آنها نیز اقدام کرده است.    

مخالفان در ونزوئلا که تحت حمایت آمریکا و متحدانش بوده اند، طی سالهای اخیر تلاش کرده اند تا نیکلاس مادورو رئیس جمهوری قانونی ونزوئلا را از قدرت سرنگون کنند اما کاراکاس که تحت حمایت کشورهایی همچون روسیه و چین بوده از خوان گوایدو رهبر مخالفان به عنوان دست نشانده کاخ سفید یاد کرده است.

به رغم اقدام اقدامات خرابکارانه و در مسیر کودتا مخالفان علیه دولت کاراکاس، نیکلاس مادورو پیشتر اعلام کرد که آماده مذاکره با گوایدو با هدف کاهش تنش ها در این کشور و متقاعد کردن واشنگتن برای لغو تحریم ها بوده است.

در همین حال استالین گونزالس یک سیاستمدار مخالف در ونزوئلا گفت: این گام فرصتی برای سازماندهی مجدد و بازسازی در مسیر تغییرات در جبهه مخالفان است.