به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از سانا، یک مقام مسئول در وزارت خارجه سوریه گفت که دمشق ادعاهای دروغین مطرح شده در بیانیه وزارت خارجه فرانسه در مورد وضعیت سوریه را به طور کامل رد می کند؛ زیرا این ادعا بر اساس دروغ و ادامه سیاست حمایت از تروریسم در منطقه است.
منبع مسئول افزود: رژیم فرانسه برخلاف همه قطعنامه های شورای امنیت که خواستار حفظ وحدت، خاک ملی، استقلال و حاکمیت مردم سوریه است، به حمایت مادی و رسانه ای از تروریست ها و جدایی طلبان در سوریه ادامه می دهد.
وی تصریح کرد: دمشق علی رغم محکومیت کامل رفتار رژیم فرانسه که از اعمال زور برای سرکوب خواستههای مردم فرانسه دریغ نکرد، ادعاهای دروغین مندرج در بیانیه وزارت خارجه فرانسه در ۳۰/۷/۲۰۲۱ درباره اوضاع در سوریه را به طور کامل رد میکند، زیرا این ادعاها مبتنی بر نفاق و ریاکاری و دفاع از تروریسم است.
منبع مسئول در وزارت خارجه سوریه اضافه کرد، این در حالی است که دولت سوریه بیشترین توجه را برای مردم خود و ثبات وضعیت در سوریه و حل هر چیزی که در این زمینه بوجود می آید، دارد.
وی تصریح کرد: اظهارات و مواضع فرانسوی که حاوی چیزی جز اطلاعات غلط، ریا و حقایق جعلی نیست، فقط با تحقیر مردم سوریه مواجه خواهند شد.
فرانسه از جمله کشورهای غربی است که در بحران ۱۰ ساله جنگ داخلی سوریه، نقش مهمی داشته است و همواره در جهت حمایت از گروه های تروریستی علیه دولت مرکزی گام برداشته است. مداخلات فرانسوی ها که بطور سنتی خود را مالک کشورهای ساحل شرقی مدیترانه می دانند، این هفته باردیگر سوری ها را به خشم آورد.
وزارت امور خارجه فرانسه دیروز شنبه در بیانیهای دولت سوریه را به بی ثباتی و ناامنی در استان درعا واقع در جنوب این کشور متهم کرد. وزارت خارجه فرانسه در این بیانیه حملات ارتش سوریه به مواضع شبهنظامیان و تروریستها در استان درعا را محکوم دانست.
فرانسه خردادماه گذشته نیز بدون اخذ مجوزهای لازم از دولت مرکزی سوریه با اعزام یک هیات دیپلماتیک به مناطق تحت کنترل تروریست ها، حاکمیت سوریه را نقض کرد و باردیگر خشم دولت و مردم سوریه را بر انگیخت.
فرانسوی ها که خود را قیم سوریه و لنبان می دانستند و بر پایه نظام استعماری بر این کشورها حکمرانی می کردند، در دوران پادشاهی خاندان هاشمی وارد جنگی نابرابر با سوری ها شدند که به جنگ میسلون در ۱۹۲۰ میلادی شهرت دارد؛ جنگی که درآن نظام سیاسی سوریه از هم پاشید و فرانسه این کشور را به 6 تکه مستقل و جدا براساس دین و قومیت تقسیم کردند.
در ادامه، مبارزات سوری ها علیه فرانسوی ها سال ها طول کشید تا در ۱۷ آوریل ۱۹۴۶، با خروج آخرین سرباز فرانسوی حضور سلطه گرانه فرانسه در سوریه پایان یافت. با اینحال فرانسوی ها با انواع سیاست های مداخله جویانه نشان داده اند که همچنان خود را قیم سوریه می دانند.