دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز یکشنبه به نقل از دکتر علی یزدانی گزارش داد: شیوع ویروس کرونا باعث شد اورژانس پیش بیمارستانی به عنوان خط مقدم همراهی با مبتلایان به کرونا، خدمات اولیه را به آنان ارائه کند و در ماههای اخیر افزایش تعداد مبتلایان به کرونا را شاهد بوده ایم.
وی خاطرنشان کرد: اورژانس ۱۱۵ از ابتدای امسال در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد به بیش از ۹ هزار بیمار با علائم مشکوک به کرونا امدادرسانی و آنها را پس از انجام اقدامات اولیه درمانی، به بیمارستان منتقل کرده است.
وی تصریح کرد: بیشتر موارد اعزامی توسط اورژانس، مبتلایان خانوادگی هستند که عمدتا در مجالس، محافل، دورهمیها و تجمعات گرفتار شده و یا به دلیل رعایت نکردن فاصله اجتماعی و کنار گذاشتن ماسک، به این بیماری دچار شده اند.
یزدانی تأکید کرد: در شرایط بسیار سخت و بحرانی موج پنجم کرونای دلتا، باید بیش از پیش نسبت به رعایت دستورالعملهای بهداشتی، حفظ فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک مقید بود و دیگران را هم نیز نسبت به عمل به این سه امر مهم تشویق کرد تا دچار مشکل نشویم.
رییس اورژانس پیشبیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در سال جاری بیش از ۱۵ هزار تماس غیرمرتبط و مزاحم با اورژانس ۱۱۵ این دانشگاه برقرار شده که با کمال تاسف میزان تماسهای مزاحم بسیار زیاد بوده و این وضعیت، امدادرسانی بهموقع به بیماران نیازمند به خدمات اورژانس پیشبیمارستانی را با تأخیر مواجه کرده و ممکن است همین تماس بیمورد موجب فوت یک بیمار نیازمند به این خدمات و یا وخیمشدن حال وی شود.
مرکز اورژانس پیشبیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد دارای ۱۵۴ پایگاه عملیاتی شامل ۹۳ پایگاه شهری و ۶۱ پایگاه جادهای است، همچنین این مرکز یک پایگاه امداد هوایی و یک دستگاه اتوبوس آمبولانس در اختیار دارد.
۸۰ درصد جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی زیر پوشش خدمات دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند و به بقیه جمعیت این استان توسط دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه و دانشکدههای پزشکی نیشابور و تربتجام خدماترسانی میشود.