به گزارش روز یکشنبه ایرنا، روزنامه نیویورک تایمز در این مطلب عنوان کرد: همزمان با پیشروی عوامل گروه طالبان در بیشتر مناطق افغانستان، دست کم ۳۰ هزار افغان هر هفته در حال ترک این مناطق هستند. شمار زیادتری نیز در داخل مرزهای این کشور آواره شدهاند.
همزمان با حضور گروه طالبان در برخی مناطق افغانستان و استقرار عواملش، در سراسر این کشور مهاجرت دستهجمعی شهروندان در حال روی دادن است.
براساس اعلام سازمان ملل، تاکنون در حالی حدود ۳۳۰ هزار افغان آواره شدهاند که بیش از نیمی از آنها از زمان آغار فرآیند خروج نیروهای بین المللی از افغانستان ، خانه های خود را ترک کرده اند. بیشتر این افراد در اردوگاهها و در چادر اسکان یافته اند و یا به منازل وابستگانشان در شهرهای آرام عزیمت کردهاند.
هزاران نفر نیز تلاش می کنند تا با پاسپورت و ویزا خاک افغانستان را ترک کنند. شماری نیز در کامیون های قاچاقچیان انسان به امید خروج از افغانستان به صورت غیرقانونی قرار گرفتند.
در هفته های اخیر شمار شهروندان افغانی که از مرز این کشور به طور غیرقانونی عبور کرده اند، بین ۳۰ تا۴۰ درصد در مقایسه با دوره قبل از خروج نیروهای بین المللی از این کشور رشد داشته است.
آژانس های امدادرسان هشدار داده اند که این مهاجرت و فرار ناگهانی شهروندان افغان نشانه زودهنگامی از یک بحران بالقوه پناهندگان در میان افغانها است.
"بابار بلوچ" یک سخنگوی کمیسیونر ارشد سازمان ملل در امور پناهندگان در این زمینه گفت: افغانستان در آستانه یک بحران انسانی دیگر قرار دارد. ناکامی در دستیابی به یک توافقنانه صلح در افغانستان و جلوگیری از خشونت های جاری منجر به آوارگی های افراد بیشتر خواهد شد.
افغانها در حال حاضر یکی از بالاترین جمعیت پناهندگان و پناهجویان ( حدود ۳ میلیون نفر) در سراسر جهان را دارا می باشند.
در ادامه گزارش این روزنامه آمریکایی آمده است: اکنون افغانستان با معضل یک دوره سخت و پرچالش دیگر روبرو است. مسئله مهاجرت افغان ها در این دوره با محدودیت های کرونایی در سراسر جهان همزمان شده است که میتواند شرایط را برای مهاجران افغان سختتر و پیچیدهتر کند.
همزمان با اینکه درگیریها میان نیروهای طالبان و نیروهای دولتی تشدید شده و تلفات غیرنظامی نیز رکورد زده، بیشتر افغان ها همچنان مصمم به ترک خانه های خود بوده اند.