سید محمد هاشم داخته شامگاه یکشنبه در جمع خبرنگاران افزود: این نوع لاک پشتها همه ساله در سواحل ماسهای روستای شیب دراز در ۴۵ کیلومتری جنوب شهر قشم، تخمگذاری میکنند.
وی با اشاره به اینکه فصل تخمگذاری این لاکپشتها از اسفند ماه تا اواخر اردیبهشت ماه است، ادامه داد: محل تخم گذاری این لاکپشت ها تا تبدیل شدن به بچه لاکپشت به طور شبانه روزی حفاظت می شود.
مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم تصریح کرد: پس از گذشت ۶۰ تا ۷۰ روز از زمان تخمگذاری، نوزاد لاکپشت سر از تخم بیرون میآورد.
وی این اقدام را در قالب پروژه حفاظت از ساحل تخمگذاری لاکپشتهای پوزهعقابی در روستای شیب دراز عنوان کرد و یادآور شد: امسال در نوزدهمین سال اجرای این پروژه توسط مدیریت محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم، شاهد تاثیرات مثبت آن در حوزههای اشتغالزایی و نیز ارتقای معیشت جامعه محلی هستیم.
طرح حفاظت از ساحل تخمگذاری لاکپشتهای پوزهعقابی در روستای شیب دراز در سال ۱۳۸۱ با حمایت برنامه کمکهای کوچک تسهیلات محیط زیست جهانی (GEF/SGP) و همکاری جامعه محلی روستای شیب دراز، شورای اسلامی و دهیاری این روستا آغاز شد.
لاکپشتهای پوزهعقابی یکی از هفت گونه لاکپشتهای دریایی شناخته شده در آبهای جهان است.
جزیره قشم با مساحت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر در سالهای ۱۳۶۹ و ۱۳۷۰ با تصمیم دولت به ۲ بخش منطقه آزاد با مساحت ۳۰۰ کیلومتر و منطقه ویژه اقتصادی با مساحت یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر تقسیم شد.
پیوند اقتصاد ملی به اقتصاد جهانی، انتقال تکنولوژی پیشرفته به منطقه، جذب سرمایههای خارجی، تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص و افزایش صادرات و کسب در آمدهای ارزی از جمله هدفهای ایجاد منطقه آزاد قشم است.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات سواحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در آبهای خلیج فارس گسترده شده است.