تهران- ایرنا- رئیس سازمان بهزیستی کشور از آغاز فعالیت‌های اجتماع‌محور مراکز مثبت‌زندگی در مناطق آسیب‌خیز و حاشیه‌ای خبر داد و گفت: امروز هزار مرکز مثبت خدمات بهزیستی در هزار محله آسیب‌خیز و حاشیه‌ای پای کار می‌آیند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، وحید قبادی دانا روز دوشنبه در آئین آغاز به‌کار عملیات اجرایی طرح مشترک طرح تحولات محلات کشور و شروع فعالیت های اجتماع محور مراکز مثبت زندگی در مناطق آسیب خیز و حاشیه‌ای افزود: ۲ هزار و ۲۰ محله آسیب خیز در کشور شناسایی شده که در تقسیم کار ملی، حدود هزار محله از این محلات به عهده بهزیستی گذاشته شده است.

وی اضافه کرد: یکی از دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب، آسیب های اجتماعی و مناطق حاشیه ای است، از ماه ها پیش بررسی وضع موجود در این مناطق و اجرای یک اقدام جهادی برای ساماندهی در مناطق آسیب خیز و بافت فرسوده در برنامه کار قرار گرفت.

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: امروز در بهزیستی با ظرفیت سازی در ارتباط با تشکیل مراکز مثبت زندگی در بیش از ۲۵۰۰ محله در کشور ایجاد شده است. امید است که از این ظرفیت خانواده محور استفاده کنیم برای اینکه گام موثر در کاهش آسیب های اجتماعی به ویژه در محلات آسیب خیز داشته باشیم.

وی با اشاره به شعار بهزیستی مبنی بر بهزیستی در گام دوم؛ هوشمندسازی، محله محوری، ارتقای سلامت اجتماعی در خانواده افزود: این شعار تقریبا در عملکردی که در مراکز خدمات بهزیستی ارائه شده، متبلور و متجلی بوده است و امیدواریم گام موثری در کاهش آسیب های اجتماعی و بهبود کیفیت زندگی داشته باشیم.

قبادی دانا گفت: هدف این است که  فعالیت های مراکز مثبت زندگی در قالب فعالیت های اجتماع محور ساماندهی شده و از نیروهای بومی، ظرفیت ها و ساختار موجود در محلات مانند مساجد و هیئت ها و از تجمیع همکاری و همسویی این مجموعه استفاده شود و حاصل آن ارتقای وضعیت اجتماعی شود.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه رصد محله‌محور آسیب‌های اجتماعی در دستور کار قرار دارد، افزود: نیاز است با توجه به تنوع آسیب های اجتماعی، رصد آنها براساس شرایط فرهنگی و جغرافیایی صورت بگیرد تا براساس این رصد مداخله بهنگام در همان زمینه انجام شود. به طور مثال علت خودکشی که در تهران صورت می گیرد با علت خودکشی در کهگیلویه و بویراحمد متفاوت است و اقدامات مربوط به آن باید متفاوت باشد.

قبادی دانا خاطرنشان کرد: ظرفیت سازی که در قالب ساماندهی ۲۵۰۰ مرکز مثبت زندگی انجام شد، باعث شد ۱۳ هزار نیرو در حوزه روانشناسی و مددکاری پای کار بیایند و آنان افراد بومی و تحصیل کرده هستند. این امر ظرفیتی ایجاد می کند تا این نیروها ارتباط خوبی با ساکنان برقرار کرده و حمایت طلبی از دستگاه های مربوطه داشته باشند.

وی تاکید کرد: امروز هزار مرکز خدمات در هزار محله آسیب خیز و حاشیه ای پای کار می آیند که امید است قدم موثری در حوزه کاهش آسیب های اجتماعی داشته باشیم. امروز برخی آسیب های نوپدید بر پنج آسیب برشمرده شده اضافه شده و امید است با فعالیت های جهادی این آسیب‌ها کاهش یابد.

پنج آسیب اجتماعی شامل اعتیاد، حاشیه نشینی، طلاق، مفاسد اخلاقی و اجتماعی و بیکاری است.

به گزارش ایرنا، صدور مجوز برای تاسیس مراکز خدمات بهزیستی (مثبت زندگی) به استناد بند ۴ ماده ۲۶ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و بخشنامه شماره ۱۲۹۳۰۶/۹۸/۹۰۰ در نخستین روز دی ماه سال ۱۳۹۸، ایجاد این مراکز از اردیبهشت ماه امسال - سال ۱۳۹۹ - در دستور کار این سازمان قرار گرفت و فراخوان ثبت تقاضای صدور مجوز نیز از ۲۲ اردیبهشت ماه امسال آغاز شد.

خدمات ۲۲ گانه‌ای در مراکز مثبت زندگی از جمله تشکیل پرونده، پاسخگویی به مراجعان، نیازسنجی‌های محلی، شناسایی داوطلبان و خیرین، آگاه‌سازی معلولان و آموزش های مهارت زندگی و غربالگری ارائه می‌شود.