تهران- ایرنا- معاون نوآوری و تجاری‌سازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: درحال حاضر بیش از ۶۰ طرح کلان ملی در حوزه سلامت، ۳۷ طرح ملی در حوزه کشاورزی، ۲۰ طرح ملی در حمل و نقل پیشرفته و ۱۳ طرح ملی در حوزه انرژی در دست اجرا است.

 پیمان صالحی روز دوشنبه در مراسم رونمایی از  ۹ طرح کلان ملی که درخانه نوآوری وفناوری ایران با حضور سورنا ستاری معاون علمی وفناوری رییس جمهور برگزار شد،  به نقشه راه پویا و روزآمد طرح‌های کلان فناورانه دارای اولویت کشور اشاره کرد و افزود: راهبردهای حمایتی این معاونت ریاست جمهوری مبتنی بر همین نقشه راه است که به صورت مستمر به‌روزرسانی می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در این راستا، طرح‌هایی که برای نخستین بار در کشور تولید می‌شود و به آن‌ها نیاز جدی و راهبردی وجود دارد، مورد حمایت قرار گرفته و توسط بهره‌بردار بخش خصوصی یا دولتی به مرحله نهایی می‌رسد.

وی با بیان این‌که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با راهبردهای مختلفی از طرح‌های کلان ملی فناوری حمایت می‌کند، ادامه داد: کاهش ریسک پروژه برای بهره‌برداران، حمایت مالی از تولید، کمک به دریافت استانداردها و مجوزها و معافیت‌های مالی و گمرکی تنها بخشی از راهبردهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حمایت از این طرح‌ها به شمار می‌رود.

به گزارش روز دوشنبه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری،  صالحی یادآور شد: در حال حاضر بیش از ۶۰ طرح کلان ملی در حوزه سلامت، ۳۷ طرح در حوزه کشاورزی، ۲۰ طرح در حمل و نقل پیشرفته و ۱۳ طرح در حوزه انرژی در حال اجرا است.

فروش یک هزار میلیارد تومانی نمایشگاه «ایران‌ساخت»

معاون نوآوری و تجاری‌سازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به ایجاد خط حمایتی ویژه از محصولات دانش‌بنیان ایران‌ساخت اشاره کرد و افزود: در نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران‌ساخت، بیش از یک هزار میلیارد تومان تجهیزات ایران‌ساخت خریداری شده که سهم وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیش از سایر بخش‌ها است.

وی تصریح کرد: وزارت آموزش و پرورش نیز با حمایت معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، بیش از ۹۳۰ میلیارد ریال تجهیزات آزمایشگاهی ایران‌ساخت خریداری کرده است که ترویج فرهنگ استفاده از این تجهیزات و باور دانش‌آموزان به تولید داخلی و فناوری بومی را به همراه خواهد داشت.

 معاون نوآوری و تجاری‌سازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: نمایشگاه امسال نیز همچون سال‌های پیش با رویکرد پویایی و تغییر، پکیج‌های ویژه‌ای را برای بخش‌های مختلف در نظر گرفت که برای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ۲ پکیج شبیه‌ساز پزشکی و تجهیزات آزمایشگاهی با حمایت ۵۰درصدی خرید معاونت در نظر گرفته شده است.

صالحی به حرکت مرکز طرح‌های کلان ملی در مسیر خودکفایی و توانمندی اشاره کرد و گفت: سالانه بیش از ۵۰۰میلیون عدد بذر هیبرید، نیاز صنعت کشاورزی کشورمان است که با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و همکاری جهاد کشاورزی، بخشی از این نیاز در کشور تولید می‌شود.

تامین ۲۰ درصد نیاز کشور به بذرهای هیبریدی تا پایان سال 

وی از تامین ۲۰درصد از نیاز کشور به بذرهای هیبرید تا پایان سال جاری به دست شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داد و افزود: هر عدد از این بذرها با قیمتی حداقل ۱۱ هزار تومان خریداری می‌شود در حالی که نمونه ایران‌ساخت با هزینه‌ای کم‌تر از یک دهم نمونه وارداتی، نیاز کشور را تامین می‌کند. با تامین ۲۰درصد از نیاز کشور به واردات تا پایان امسال، در مسیر خودکفایی این محصول گام برمی‌داریم.