مجید پورعیسی روز دوشنبه در نشست خبری با تشریح وظایف، فعالیتها و اقدامات مهم این سازمان در استان افزود: سازمان مدیریت و برنامهریزی، هماندیشی و خردورزی و نظام فکری را در راستای اجرای برنامههای بالادستی در استان و کشور ساماندهی میکند.
وی گفت: در این سازمان معاونتهای متعددی وجود دارد و این معاونتها، مأموریتها را به گونهای مدیریت میکنند که سازمان بتواند یک کار واحد و فرایند خاصی را پیگیری کند و عمده فعالیتهایی که سازمان دنبال میکند رصد توسعهای استان است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان جنوبی با اشاره به این مطلب که مهمترین معاونت در سازمان مدیریت و برنامهریزی، معاونت برنامه و بودجه است تصریح کرد: از طریق این معاونت میتوانیم منابع تامین اعتبار حوزه هزینهای و تملک را در استان داشته باشیم و به نحو مطلوب درخصوص آن برنامهریزی کنیم.
وی ادامه داد: معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی یکی دیگر از معاونتهای این سازمان است که در حوزه اداری و استخدامی، بحث ساماندهی، تامین و نگهداشت نیروی انسانی و ساماندهی ساختار، مدیریت و ارزیابی عملکرد در دستگاههای اجرایی استان فعالیت میکند و یکی از مهمترین برنامهها و اهداف این حوزه استقرار و توسعه دولت الکترونیک بوده و به طور کلی میتوان گفت نظارت بر اصلاح نظام اداری را در استان دنبال میکند.
وی در تشریح اهمیت معاونت آمار و اطلاعات سازمان مدیریت وبرنامهریزی گفت: تمامی شاخصهایی که فکر میکنیم باید در سطح استان ارتقا دهیم تا به متوسط کشور برسیم معمولا از طریق شاخصها و اعداد انجام میشود.
پورعیسی افزود: به این وسیله میتوان فهمید در سنوات گذشته رشد و توسعه در چه حد بوده است لذا آسیبها شناسایی و برای رفع آن و رسیدن به هدف مطلوب برنامهریزی کرد.
وی بیان کرد: در راستای توسعه فردی کارکنان دولت و انجام پژوهشهای کاربردی در استان مدیریت آموزش و پژوهش نقش بسزایی داشته و به ویژه با راهاندازی کانون ارزیابی مدیران در استان کمک بزرگی برای دستگاههای اجرایی و همکاران خوب و پرتلاش ما در دستگاههای اجرایی به شمار میآید که در راستای صرفهجویی و انجام به موقع و صحیح دستورالعمل انتصاب مدیران خواهد بود.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان جنوبی با بیان اینکه که این سازمان، یک فرایند هماندیشی و خردورزی و نظام فکری را در استان و کشور ساماندهی میکند گفت: سازمان مدیریت و برنامهریزی برای مدیران ارشد نظام و استان تصمیمسازی کرده و نقش مشاور را ایفا میکند تا به مدیران کمک کند در هر موقعیتی، چه اولویتهایی را و در چه زمانی در دستور کار قرار دهند و حمایت شوند.
وی با بیان اینکه عمده کاری که چند سال اخیر در استان انجام شده پیگیری و رصد برنامه ششم توسعه بوده است اظهار داشت: باید برنامه محور باشیم و زمانی که برنامهای در کشور طراحی میشود سعی میکنیم برشی از آن را در استان پیاده کنیم.
پورعیسی گفت: وقتی برنامهای وجود داشته باشد اولویتها نیز مشخص است و منابع هم براساس همان برنامه توزیع میشود، در چند سال گذشته نگاهی که کشور به خراسان جنوبی داشته، بسیار خوب بوده است چون مسوولان رده بالا متوجه شدهاند که ظرفیتهای بسیار بالایی در استان وجود دارد ولی در حوزههای مختلف نبود تعادلهایی وجود دارد و پیش از این هم متاسفانه منابع ضعیفی تزریق شده است.
وی افزود: در سه سال اخیر از طریق پیگیریهای سازمان مدیریت و برنامهریزی استان و مساعدت وزراتخانهها، در بعضی از سرفصلهای منابع مثل راه، آبخیزداری، قنوات، مباحث پزشکی و دامپزشکی، اعتبارات استان تا چهار برابر افزایش پیدا کرده است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان جنوبی گفت: علیرغم شیوع ویروس کرونا، در حوزه بهداشت و درمان نیز توانستیم اعتبارات و نیروی انسانی خوبی جذب کنیم.
وی درباره جذب منابع در حوزه آب اظهار داشت: اگر منبع آب پایدار داشته باشیم باعث میشود که نظام جغرافیایی و منابع طبیعی قدرت و قوت بگیرد.
پورعیسی گفت: در حوزه قنوات انتظار داریم ۲۵ درصد منابع آبی را استحصال و باید تلاش کنیم با هدفگذاری و برنامهریزی آن عدد را به ۵۰ درصد برسانیم، در این حوزه در سالهای گذشته اگر ۱۰ واحد عدد پول دریافت میکردیم الان به ۱۰۰ واحد ارتقا پیدا کرده است.
وی یادآور شد: این دستاورد بسیار مهم و بزرگی است که با تلاشها و پیگیریهای همکاران ما در سازمان مدیریت و برنامهریزی استان و توجه رییس سازمان برنامه و بودجه کشور محقق شده است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان جنوبی گفت: اولویت اول استان در حال حاضر آب، آبخیزداری، راه، آموزش و بهداشت و مباحث گردشگری است و از دستاوردهای بزرگ در مباحث مهم و کلان استانی مثل شروع راه آهن، انتقال آب از دریای عمان، و توجه ویژه به حوزه بزرگراهها، مطالعات گسترده در حوزه معدن برای کامل کردن زنجیزه بهرهبرداری از معادن در راستای بازگشت منافع آن به استان است.
وی از مطالعات اساسی در حوزه مرز با تاکید بر باز بودن هر چهار مرز استان و تقویت روابط خارجی به ویژه در حوزههای اقتصادی خبر داد.
وی اظهار داشت: یکی از کارهای ارزشمند سازمان مدیریت و برنامهریزی، تمهید انتقال دانش برای دولت آینده بوده که وقتی دولت جدید مستقر شود دیگر نیاز به مطالعات ژرف نباشد.
پورعیسی گفت: این برنامهها به شکل کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت مکتوب شده که در بخشهای مختلف کاربرد دارد.
وی همپیوندی ایجاد شده با تمامی استانهای دارای اشتراکات را اقدام مهم سازمان مدیریت و برنامهریزی برشمرد و گفت: توانمندسازی نیروی انسانی نیز به شکلی دنبال میشود تا بتوان نیروی ماهر با تجربه و توانمند را شناسایی کرد و دستگاههای اجرایی از طریق نیروهای با پتانسیل بالا بهرهوری بیشتری داشته باشند.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان جنوبی افزود: رسانههای استان به ویژه خبرنگاران پرتلاش، متعهد، با انگیزه، و فداکار خراسان جنوبی، با پیگیرهای همیشگی خودشان قطعا در این دستاوردها سهیم هستند و باید همواره قدردان تلاشهایشان باشیم.
وی اظهار امیدواری کرد: با توجه ویژه دولت جدید و ظرفیتهای موجود در استان، در سالهای آینده شاخصهای متعدد خراسان جنوبی بالاتر از میانگین کشوری باشد و مردم استان از رفاه و آسایش و آرامش بیشتری در حوزههای مختلف برخوردار باشند.