همدان- ایرنا- مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان گفت: منشا گرد و غبار هفته جاری در محدوده شهر بود بنابراین با اختصاص بودجه از سوی سازمان مدیریت و برنامه و بودجه، مطالعه کانون های گرد و غبار شهر همدان انجام می‌شود.

به گزارش ایرنا، محسن جعفری نژاد بسطامی روز سه شنبه در جلسه کارگروه آلودگی هوای استان همدان یادآوری کرد: گرد و غبار محلی از پنجشنبه هفته گذشته آغاز شد و میزان آلودگی با رسیدن به ساعات پایانی شب به اوج خود می رسید.

وی اضافه کرد: آلودگی هوا و قرار گرفتن وضعیت کیفی استان در شرایط ناسالم ضرورت شناسایی و مطالعه دقیق کانون های گرد و غبار شهر همدان را دو چندان کرده است.

 مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان اظهار داشت: در این راستا کارگروه آلودگی هوای این استان، پروتکل هماهنگ شرایط آلودگی برای استفاده عموم مردم تدوین می کند.

جعفری نژاد بسطامی با بیان اینکه همدان به عنوان شهر تاب آور معرفی شده است ادامه داد: تاب آوری الزاماتی دارد و باید بدانیم این تاب آوری را چگونه میخواهیم مدیریت کنیم و چه چیزهایی آن را تحت تاثیر قرار می دهد.

وی اضافه کرد: به نظر می رسد اجرای عملیات عمرانی و خاکبرداری، ساخت و ساز، وجود و رهاسازی نخاله ساختمانی و پاکسازی دیرهنگام برخی محله ها از جمله علل بالا بودن غلظت گرد و غبار در برخی نقاط نسبت به سایر محله های شهر هنگام وزش باد است

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان بیان کرد: بنابراین شهرداری همدان در نشست اعضای کارگروه شرایط اضطراری آلودگی هوا مکلف به ساماندهی نخاله های ساختمانی و هشدار به پیمانکاران برای کنترل کانون های نقطه ای گرد و غبار شد تا در صورت وزش باد شاهد افزایش غلظت و آلودگی هوا نباشیم.

جعفری نژاد بسطامی اظهار داشت: با توجه به قرار گرفتن هوای این استان در شرایط ناسالم از پنجشنبه هفته گذشته به مدت چند روز متوالی کارگروه شرایط اضطراری آلودگی هوا به میزبانی حفاظت محیط زیست همدان تشکیل شد.

تاکنون ۶ دستگاه سنجش آلودگی هوا در استان نصب و راه اندازی شده که این دستگاه ها در شهرستان های همدان، اسدآباد، نهاوند، ملایر، کبودراهنگ و تویسرکان قرار دارند.

همدان از ابتدای سال تاکنون کمتر از پنج روز هوای آلوده را تجربه کرده است.