بهگزارش ایرنا، سید محمدصادق رضویان روز سهشنبه به رسانه ها بیان کرد: مرمت این کاروانسرای تاریخی با هدف آمادهسازی برای حضور ارزیابان یونسکو آغاز شد.
مسئول نمایندگی میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان میامی افزود: در این مرحله از مرمت کار بندکشی، پیبندی، استحکامبخشی و آواربرداری انجام میشود.
وی با بیان اینکه این کاروانسرا در دوران صفویه ساخته شده است، افزود: این بنا از سلامت و پایداری نسبی برخوردار است و با توجه به واقع شدن در کنار جاده تهران - مشهد و عبور مسافران از کنار روستای عباسآباد، امکان تغییر کاربری و واگذاری این کاروانسرا به سرمایهگذار بخش خصوصی وجود دارد.
رضویان با اشاره به اینکه کاروانسرای عباسآباد میامی مستطیل شکل از نوع چهار ایوانی و مساحت آن بیش از هشت هزار و ۵۰۰ متر مربع است، گفت: این کاروانسرا دارای ۲ ورودی شرقی و غربی است که ورودی اصلی آن در ضلع شرقی است و در وسط حیاط نیز بارانداز برای خرید و فروش و بارگیری کالاها ساخته شده است.
وی اضافه کرد: در اطراف حیاط، اتاقها، ایوانها و سکوها و در پشت اتاقها، شترخانها قرار دارند، سرویسهای بهداشتی کاروانسرا نیز در خارج بنا و در ضلع غربی آن قرار دارد که این مهم در نوع خود نادر است.
کاروانسرای تاریخی عباسآباد در ۷۰ کیلومتری شرق میامی و در مرکز روستای عباسآباد واقع شده است.
کاروانسراهای شهرستان میامی، که به سرزمین کاروانسراها شهرت دارد، توسط ارزیاب یونسکو برای ثبت در فهرست جهانی بررسی میشود.
شهرستان میامی به دلیل وجود ۱۰ کاروانسرای باارزش تاریخی به سرزمین کاروانسراها معروف است و این کاروانسراها در صورت برخورداری از شرایط لازم، در پرونده ثبت مجموعه کاروانسراهای ایران در فهرست جهانی قرار میگیرند.