تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۶

تهران- ایرنا- امروز با تنفیذ حکم ریاست جمهوری سید ابراهیم رییسی از طرف رهبر معظم انقلاب دور تازه‌ای از مدیریت‌ اجرایی کشور آغاز می‌شود و او به‌عنوان هشتمین رییس جمهوری بر سیزدهمین دولت ریاست خواهد کرد.

مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری دوره سیزدهم، در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد و رهبر معظم انقلاب اسلامی با تنفیذ رأی ملت، حجت الاسلام سید ابراهیم رییسی را به ریاست جمهوری اسلامی ایران منصوب کردند. در این میان بررسی روزنامه‌ها، تارنماها و خبرگزاری‌های داخلی نشان می‌دهد که رسانه‌های داخلی به بررسی جنبه های مختلف این اتفاق مهم پرداخته اند.

رسانه‌های اصلاح‌طلب

مفهوم تنفیذ حکم ریاست‌جمهوری در قانون اساسی ایران

روزنامه اعتماد در یادداشتی به قلم سید علی ادیانی نوشت: اخیرا در استمرار شبهه‌افکنی‌های مسبوق به سابقه در خصوص موضوع تنفیذ حکم ریاست‌جمهوری مطالبی در برخی رسانه‌های داخلی و خارجی مطرح شد که در سطور ذیل به‌طور مجمل در تبیین مساله صدرالاشاره مطالبی تقریر می‌گردد. برابر بند (۹) اصل (۱۱۰) قانون اساسی یکی از اختیارات رهبر، امضای حکم ریاست‌جمهوری پس از انتخاب مردم است. تنفیذ حکم رییس‌جمهور توسط رهبری و رأی مردم در انتخاب رییس‌جمهور هر دو اصالت دارند. تنفیذ و رأی مردم به منزله یک سکه‌ای است که دو وجه دارد و تفکیک‌پنداری این دو وجه امری محال و مغایر با مردم‌سالاری دینی است. دوگانه‌انگاری و دوقطبی‌سازی تنفیذ حکم توسط رهبری و انتخاب رییس‌جمهور توسط مردم با مبانی فکری نظام سیاسی در اسلام و با محکمات و شاخص‌های فکری امامین انقلاب مغایرت آشکار دارد. رأی مردم حائز مشروعیت‌بخشی نظام جمهوری اسلامی است و به ضرس قاطع می‌توان گفت که آرای مردم ریشه شجره طیبه نظام جمهوری اسلامی است. مع‌الوصف «زینتی» دانستن آرای مردم در اداره امور کشور به همان نسبت خطا و خبط آشکار است که صوری و تشریفاتی دانستن تنفیذ حکم ریاست‌جمهوری. اعتقاد به تقابل تنفیذ و رأی مردم، دوقطبی‌سازی نامیمونی است که در اندیشه اعوجاجی و باورهای التقاطی ریشه دوانده و هر از چند گاهی به اقتضای زمان و زمین وجه کریه‌المنظر خویش را به نمایش می‌گذارد.

تعویض دولت در اوج کشتار کرونا

روزنامه اعتماد در یادداشتی به قلم جعفر گلابی می نویسد: آقای نمکی، وزیر بهداشت طی نامه‌ای به رهبری انقلاب خواسته است که کشور دو هفته تعطیل و قرنطینه سختگیرانه‌ای به اجرای گذاشته شود. البته این درخواست درست و کارشناسانه‌ای است ولی متاسفانه خیلی دیر و با تاخیر حداقل ۱۵ ماهه صورت می‌گیرد. این خصیصه ما ایرانی‌ها است که کمتر موقعی علاج واقعه را قبل از وقوع می‌کنیم و حتی درمان را هنگام معمولش در پیش نمی‌گیریم و می‌گذاریم تا اوضاع به وخامت بکشد و تازه بر سر زنان به ‌فکر چاره می‌افتیم! متاسفانه دولت آقای روحانی در حال رفتن یکی از بدترین پیک‌های کرونا را تحویل می‌دهد؛ وضعیتی که همه خدماتش را تحت الشعاع قرار خواهد داد. یعنی اگر در زمینه‌های دیگر شاهد وضع مطلوبی بودیم و مخالفان دولت نمی‌توانستند از دستاوردهای قوه مجریه جلوگیری کنند و تحریم‌ها برطرف شده بود و تورم پایین آمده بود و فکر اساسی برای خشکسالی شده بود همین موضوع پیک وحشتناک کرونا با تلفات روزانه بالای ۴۰۰ تن کافی بود که همه دستاوردهای دولت نادیده گرفته شود و لغو قطعنامه‌های ضد ایرانی شورای امنیت سازمان ملل اصلا به چشم نیاید و مردم حق داشته باشند که معترض و شاکی بلکه از دولت دوازدهم عصبانی باشند.

دیپلماسی در کابینه رئیسی

روزنامه شرق در یادداشتی به قلم جاوید قربان‌اوغلی می آورد: در چهار بخش قبلی درباره نقش و اهمیت دیپلماسی، ویژگی‌های وزیر، اهمیت کارشناسی، سازمان و ساختار بوروکراسی پشتیبانی سیاست خارجی و در نهایت رویکردها به‌طور اجمال مطالبی گفته شد. بخش پنجم (و پایانی) این سلسله متضمن پیشنهادهایی به تیم جدید دستگاه دیپلماسی کشور است که در چند روز آینده سکان مدیریت این نهاد تأثیرگذار را در دست خواهند گرفت. به تبعیت از سه اصل «حکمت، عزت و مصلحت» به‌عنوان راهبرد عملیاتی نظام در سیاست خارجی و در پرتو راهبرد جدید آمریکا در خروج از منطقه و تمرکز برای مقابله با چین و روسیه، شرایط برای بررسی تغییر نگاه در راهبردهای سیاست خارجی فرا رسیده است. محاسبه کارشناسانه و فارغ از هیجان و تابوهای ذهنی پیش‌ساخته که زمان رهایی از آن مدت‌هاست سپری شده و تمرکز بر رهایی از وضعیت شکننده داخلی و قرارگرفتن در ریل‌های رشد و توسعه کشور، از مسئولیت‌های اصلی رئیس‌جمهور منتخب در تدوین راهبردهای سیاست خارجی در شورای عالی امنیت ملی است. استمرار وضعیت کنونی نتیجه محتومی جز اتلاف منابع، ازدست‌رفتن فرصت‌های توسعه و لاجرم عقب‌افتادگی، تعمیق مشکلات داخلی و تحمیل هزینه‌های کلان برای دستاوردهای اندک نخواهد داشت. درک این واقعیت که همچون بسیاری از کشورهای جهان اعم از قدرت‌های اقتصادی مانند چین و هند یا کشورهای مسلمان مانند مالزی و اندونزی می‌توان با جهان و به شمول آن آمریکا روابطی به دور از تشنج داشت ولی تابعی از متغیر سیاست‌های واشنگتن نشد، چندان معادله پیچیده و حل‌نشدنی‌ای نیست. برون‌رفت از این بن‌بست، نیازمند تغییر در نگرش‌ها و رویکردها و اولویت‌بخشی به منافع مردم و توسعه کشور است.

کابینه تخصصی و علمی؛ دوای درد مردم

روزنامه آرمان ملی در یادداشتی به قلم محمدرضا اسماعیلی‌مقدم نماینده قم در مجلس ششم نوشت: ایران متعلق به همه ایرانیان است. از میراث ایمانی و تاریخی تا گوشه‌گوشه سرزمین و محیط‌زیستش، از ذخائر مادی کشور تا انباشته‌های فرهنگی و معنوی، از ایستادن پای دفاع از ارزش‌ها و خاک وطن تا هزینه‌دادن در روزهای سخت و برخورداری عادلانه از ذخائر سرشار این کشور غنی. در برهه‌ای بخشی از مردم احساس می‌کنند نیاز به کسی دارند که اولویتش را دفاع از سرزمین‌شان بگذارد یا از اعتقادشان، گاهی احساس می‌کنند به فرهنگ آنها اساعه ادب شده‌، زمانی در روح‌شان جای خالی تجلیل از نخبگان‌شان را حس می‌کنند و گاهی کرامت و عزت‌شان را در خطر می‌بینند و از دولت و حاکمیت وکالت موثر را می‌جویند؛ اما بخش اعظم مردم و در اکثریت زمان‌ها فصل مشترک خواسته‌هایشان ارتقای معیشت است. امروز روزی است که از کف کارتن‌خوابی در جامعه تا سقف بلندی از طبقه متوسط کمرشان زیر بار گرانی خم یا حتی شکسته‌ شده و شاخک‌های متعدد سیاهی فقر، توان‌شان را بریده و آنها را زمین‌گیر کرده و بیان نقاط ضعف و قوت این دولت و آن دولت هم مثل نیشی است دردآور بر زخم‌های عمیق آنها. با پذیرش این حقیقت که از بحث‌های تقدم و تاخر مکتب و تخصص عبور کرده‌ایم، هم در نظر و هم در عمل و تجربه‌، مردم از نظر مذهبی و سیاسی به قوامی رسیده‌اند که قیم نمی‌خواهند و این بار گران از دوش دولت‌ها برداشته شده یا با وجود نهادهای تبلیغاتی متعدد (به‌دور از قضاوت در موفقیت‌ یا عدمش در این زمینه‌ها) دوای درد مردم کابینه‌ای است بر مبنای کارشناسی و نگاه فوق‌تخصصی و علمی به مقوله‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و... . بهترین عملکرد امروز بهترین شیوه استفاده از پتاسیل‌های بین‌المللی و داخلی برای رضایت عامه مردم است که عنصر اصلی حکمرانی خوب است.

رئیسی با «کابینه فن سالار» موفق می‌شود

روزنامه آرمان ملی در گفت و گو با داریوش قنبری فعال سیاسی اصلاح طلب می نویسد: آقای رئیسی قبل از انتخابات صراحتا اعلام کرد که به صورت مستقل به این انتخابات ورود پیدا کرده و جناح بندی‌های موجود در کشور را خیلی به رسمیت نمی‌شناسد و خود را به عنوان نیرویی فراجناحی  معرفی کرد.  هر چند که عمده حامیان وی از طیف اصولگرا بودند اما آقای رئیسی سعی کرد که از عقبه حمایتی خود فاصله بگیرد و فراجناحی باشد. حال اینکه رئیس جمهور منتخب پس از انتخابات نیز به این موضوع تاکید کرده نشان از اعتقاد وی به مساله فراجناحی بودن دارد و قطعا اگر در این مسیر حرکت کند و کابینه‌ای تکنوکرات و فن سالاری را تشکیل دهد که با نگاه عالمانه‌ای به مسائل و مشکلات مردم نگاه کند می‌توان به کابینه دولت سیزدهم امیدوار بود که در مسیر حل مسائل و مشکلات کشور و مردم حرکت کنند. البته در ارتباط با مسائل هسته‌ای صرفا دولت تصمیم‌گیری نخواهد بود و ارکان مختلف نظام در مسائل حوزه سیاست خارجی نقش‌آفرینی می‌کنند و باید سیاست کلی نظام را در نظر گرفت. به هر حال فکر می‌کنم با توجه به اینکه  نگاه ارکان مختلف نظام بر رفع تحریم‌ها بوده قطعا و یقینا دولت آقای رئیسی در این مسیر حرکت خواهد کرد.

‪  

خواسته های ما از رئیس جمهور آینده

روزنامه آفتاب یزد در یادداشتی به قلم مجید ابهری آورد: به عنوان فردی که چهل سال از عمر وجوانی خود را صرف خدمت به جامعه نموده و در مشاغل مختلف وظیفه خود را در حد توان به انجام رساندم، براساس تجارب میدانی نکاتی را با جناب رئیس جمهور در میان می‌گذارم و امید دارم مورد توجه جناب ایشان قرار گیرد. آقای رئیسی! تقریبا نکاتی شبیه این نکات و کمی ظریف‌تر را به جناب رئیس فعلی آقای دکتر روحانی عرض کردم وبارها در قالب مقاله وسخنرانی نکات لازم را در جایگاه یک آسیب‌شناس اجتماعی و رفتارشناس تکرار نمودم. هرچند مورد توجه قرار نگرفتند اما طلاق، اعتیاد، رانت و رانتخواری، اختلاس‌های نجومی، قبیله سالاری؛ بیکاری جوانان تحصیلکرده، صعود روز افزون آمار جوانان مجرد و فرار یا مهاجرت از کشور آسیبها و عوارضی بودند که جامعه را با چالش جدی مواجه ساخته است. شما آخرین امید و تنها خاکریز دلگرمی مردم به آینده هستید و توقعات مردم ازشما مسئولیت‌تان را صد چندان کرده است. اجمالا نکات زیر را علیرغم وقوف قطعی جنابعالی، به عنوان تکلیف اخلاقی عرض می‌کنم:گرانی کمر اکثر مردم مخصوصا افراد بازنشسته، بیکار و کم درآمد را خم کرده است و شغل دوم وحتی سوم از پدر ومرد خانواده انسانی فرسوده وخسته ساخته که در انجام تکالیف شرعی وفرهنگی خود دچار وادادگی شده اند. جنابعالی از نزدیک با رانتخواری‌ها در قوه قضائیه آشنا شدید همان ها که در حال حاضر با لطایف الحیل قصد کارشکنی در مسیر کار دولت شمارا دارند.

مراسم تنفیذ سیزدهمین دوره ریاست جمهوری

خبرگزاری ایسنا در گزارشی نوشت: مراسم تنفیذ سیزدهمین دوره‌ ریاست جمهوری اسلامی ایران با حضور رهبر انقلاب اسلامی آغاز شد. وزیر کشور در آغاز مراسم تنفیذ و اعطای حکم ریاست جمهوری حجت الاسلام و المسلمین رئیسی، گزارش مختصری از روند برگزاری انتخابات دوره سیزدهم ریاست جمهوری، ارائه کرد.پس از آن متن حکم تنفیذ رئیس جمهور منتخب توسط حجت الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی رییس دفتر مقام معظم رهبری خوانده شد. رهبر معظم انقلاب بر اساس این حکم  حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رییسی را به عنوان رییس جمهور منصوب کردند.رییس جمهور نیز اولین سخنرانی رسمی خود را در حضور رهبری و دیگر مقامات عالی رتبه نظام ایراد کرد.روز گذشته اعتبارنامه رئیس جمهور منتخب در جلسه شورای نگهبان امضا و به دفتر مقام معظم رهبری ارسال شد.سید ابراهیم رییسی در انتخابات ۲۸ خرداد با کسب ۱۸ میلیون و ۲۱ هزار و۹۴۵ رأی به عنوان رییس جمهور برگزیده شد.

اگر من جای آقای رئیسی بودم

خبرگزاری ایسنا در گفت و گو با آرش حبیبی سخنگوی حزب مردم سلاری می نویسد: شاید در سایه جریان ها و گروه ها شخصیت هایی در سازماندهی و انتصابات نقش اساسی داشته باشند، اما در این بین کم ترین نقش به احزاب تعلق دارد.اگر من جای آقای رئیسی بودم حتما به این امر توجهه ویژه ای می کردم. ایشان باید ورود کنند و احزاب را برای رسیدن به اهداف ملی به کار گیرند. مبارزه با فساد، رشد و توسعه همه جانبه با کمک احزاب اتفاق می افتد.دولت بعدی نیاز دارد تا اعتماد عمومی به جامعه را بازگرداند. اگر این ارتباط  را از طریق احزاب با مردم برقرار نکند، موفق نخواهد شد. این عدم موفقیت به ایجاد یک بی اعتمادی بزرگ تر می انجامد.به نظر من آقای رئیسی باید از احزاب بخواهند برنامه های خود را ارائه دهند. کادر اجرایی هم نظرات آنان را برای بررسی و اجرا بگیرند.

رویکرد دولت‌ آینده نگاه به شرق است

خبرگزاری ایلنا در گفت وگو با جلیل رحیمی جهان‌آبادی نماینده مجلس یازدهم درباره اینکه آیا دولت جدید باید مستقیم با آمریکا وارد مذاکره شود و همچنین سنگ اندازی طرف‌های میانجی‌گر، بیان داشت: این مسئله به تشخیص رهبری و دولت بستگی دارد که آیا می‌خواهند مذاکره مستقیم با آمریکا را داشته باشند یا نه؛ اما فشارها و سنگ اندازی‌های کسانی که نمی‌خواهند مشکل ما با آمریکا حل شود، وجود دارد. خیلی از کشورها هستند که ممکن است با ما دوست باشند و روابط تجاری و سیاسی و امنیتی داشته باشیم. اما آن‌ها نمی‌خواهند تنش ما با غرب تمام شود تا از قِبَل این تنش درازمدت و فرسایشی بتوانند منافع خودشان را تامین کنند. اگر دولت جدید بتواند این اجماع را در کشور ایجاد کرده و نظر مثبت رهبری را کسب کند که از این سنگ اندازی‌های کشورهای رقیب و قدرتمندی که در منطقه خواهان بهبود رابطه ما با غرب نیستند، فاصله بگیرند، کار خوبی است. اما دولت جدید به جای اینکه بخواهد مستقیم با غربی‌ها وارد گفت‌وگو شود با شیوه غیرمستقیم و از طریق گسترش رابطه با چین و روسیه به سمت توسعه روابط با شرق پیش خواهد رفت. دولت جدید با سیاست نگاه به شرق و ایجاد یک نوع توازن در سیاست خارجی می‌خواهد غرب را در موضع امتیازدهی قرار دهد و از این طریق از آن‌ها امتیاز بگیرد.

رسانه‌های اعتدالی

فصل نو پاستور

روزنامه ایران در گزارشی نوشت: دیروز اعتبار نامه رئیس جمهور منتخب از سوی اعضای شورای نگهبان امضا و به دفتر رهبر معظم انقلاب ارسال شد. امروز، دوازدهم مرداد ۱۴۰۰، با تنفیذ رهبر معظم انقلاب مسئولیت ریاست جمهوری رسماً بر عهده سید ابراهیم رئیسی قرار می‌گیرد و او به‌عنوان هشتمین رئیس جمهوری بر سیزدهمین دولت ریاست خواهد کرد. رویدادی که با پذیرش و تمکین همه جناح‌های سیاسی کشور به نتیجه آرای انتخابات ۲۸ خرداد در نهایت آرامش برگزار می‌شود. آرامش حاکم بر این رویداد در شرایطی که کشور ایران یکی از سخت‌ترین دوران‌های خود را از حیث وجود بحران‌های جاری در اقتصاد، سیاست خارجی و مسائل محیط زیستی طی می‌کند در مقایسه‌ای تاریخی - جغرافیایی اهمیتی دوچندان دارد.کافی است تغییر دولت در عین ثبات سیاسی در جمهوری اسلامی ایران را به‌عنوان یک متن در زمینه منطقه پیرامونی و برخی کشورهای همسایه به مقایسه بگذاریم؛ آنجا که تغییر دولت‌ها در منطقه اغلب با بالاگرفتن تنش‌های خیابانی همراه بوده و گاه مقدمات بروز جنگ‌های داخلی را فراهم کرده یا قرار گرفتن سکان اداره کشور در دست حکمرانان تازه سبب تسویه‌حساب با اطرافیان دولت پیشین و نیروهای سیاسی هوادار آن شده است. در قیاس با چنین شرایط سیاسی پرتلاطمی تغییر در عین آرامش دولت در ایران طی چندین دهه یک رویداد تفاخرآمیز است.اگر چه ایران نیز در گذشته سیاسی خود شاهد قرن‌ها عزل خونین صدراعظم ها، ترور نخست‌وزیران و جابه‌جایی تنش آلود دولت‌ها بوده است اما نگاهی به تاریخ ۴۳ ساله جمهوری اسلامی نشان می‌دهد که جز دو مقطع استثنایی در سال‌های ۱۳۶۰ و ۱۳۸۸ که یکی در فضای جدال‌های سیاسی ناشی از یک انقلاب نوخاسته و اقدامات هواداران پس از عزل ابوالحسن بنی صدر نخستین رئیس جمهوری بود و دیگری در اعتراض طیفی از رأی‌دهندگان به نتیجه انتخابات و پیروزی محموداحمدی‌نژاد رئیس جمهوری مستقر در دهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری رخ داد؛ هیچ یک از دیگر ادوار انتقال قدرت اجرایی و نیز تقنینی در ایران با تنش، درگیری یا مقاومت همراه نبوده است.قدرت اجرایی کشور امروز در حالی به سید ابراهیم رئیسی منتقل می‌شود که او پس از پیروزی در انتخابات ۲۸ خرداد میزبان یکایک وزرا و مسئولان دولت دوازدهم بود. مقاماتی که با حضور در دفتر رئیس‌جمهوری منتخب، او را در جریان گزارش‌هایی از اقدامات انجام شده، برنامه‌های در دست اجرا و وضعیت کشور در حوزه‌های مختلف قرار دادند و این در حالی بود که رئیسی خود پس از پیروزی در انتخابات با برگزاری جلسات مشورتی با کارشناسان در موضوعات بحرانی همچون همه‌گیری کرونا و واکسیناسیون، بحران خوزستان و... کار چاره اندیشی پیرامون مسائل جاری کشور را آغاز کرد و این ایستادن بر مرتبه بالقوه رئیس اجرایی کشور از سوی دولتی که آخرین هفته‌های عمر خود را سپری می‌کرد و قدرت را به جریان رقیب خود واگذار کرده بود.

آغاز مراسم تنفیذ ریاست جمهوری سیزدهم 

خبر آنلاین در گزارشی می نویسد: مراسم تنفیذ حکم سیزدهمین دوره‌ ریاست جمهوری اسلامی ایران، از دقایقی پیش در حسینیه‌ امام خمینی (ره) و با حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی در حال برگزاری است.رؤسای قوا، رئیس مجلس خبرگان رهبری، مقامات کشوری و لشکری، علما و دانشگاهیان، جمعی از سفرا و نمایندگان بلندپایه‌ کشورهای خارجی در این مراسم حضور دارند.در این مراسم  قالیباف و محسنی اژه ای روسای قوای مقننه و قضاییه در سمت راست رهبری در کنار یکدیگر نشسته اند.  حسن روحانی رئیس جمهور سابق، آیت الله جنتی دبیر شورای نگهبان و رئیس مجلس خبرگان و آملی لاریجانی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام  هم در سمت چپ رهبری همنشین هم هستند.بر اساس اصل ۱۱۰ قانون اساسی، «امضای حکم ریاست‌جمهوری پس از انتخاب مردم»، از جمله «وظایف و اختیارات رهبری» است و طبق قانون انتخابات ریاست‌جمهوری «دوره‌ ریاست جمهوری اسلامی ایران چهار سال است و از تاریخ تنفیذِ اعتبارنامه به‌وسیله‌ مقام رهبری آغاز می‌شود».

دستورات مهم رهبر انقلاب به دولت سیزدهم در حکم تنفیذ ابراهیم رئیسی

خبر آنلاین در گزارشی می آورد: حضرت آیت الله خامنه‌ای در حکم تنفیذ، حضور پر معنا و عزت‌آفرین مردم در انتخابات و انتخاب شخصیتی مردمی، پرهیزگار و دارای سوابق درخشان مدیریت را نشانه عزم راسخ ملت بر پیمودن مسیر نورانی انقلاب یعنی مسیر عدالت، پیشرفت و آزادی دانستند و با اشاره به آمادگی کشور برای حرکت جهشی در همه عرصه‌ها، بر رفع موانع تولید، تقویت پول ملی، توانمندسازی قشرهای متوسط و پایین جامعه و حرکت پر شتاب به سمت جایگاه شایسته کشور تأکید کردند.

رسانه‌های اصولگرا

قوام دموکراسی در ایران

روزنامه رسالت در یادداشتی به قلم محمدکاظم انبارلویی نوشت: به زودی دولت ابراهیم رئیسی پس از تنفیذ و تحلیف با معرفی وزرای دولت سیزدهم مستقر می‌شود.سال ۱۴۰۰ در حالی که ملت ایران وارد قرن جدید می‌شود کارنامه‌ای جدید از حکمرانی در دولت رئیسی را تجربه می‌کند. ۴۰ سال گذشته تندبادهای ترور رهبران سیاسی و مردم عادی، جنگ داخلی، غائله منافقین و لیبرال‌ها، جنگ سخت ۸ ساله و دو نبرد نرم دشمن در سال ۷۸ و ۸۸ نتوانست درخت تنومند دموکراسی را در ایران از جا برکند. طی ۴۰ سال گذشته همه تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌ها در سطح ملی متکی به رأی مردم بوده و صندوق‌های رأی تعیین‌کننده سرنوشت کشور و مردم بوده است.به جرئت می‌توان ادعا کرد در ایران یک مردم‌سالاری واقعی حکمفرماست چون براساس اسلام و دین تعریف شده و هیچ توطئه سخت و نرمی نمی‌تواند به آن آسیب برساند.دشمنان ایران و اسلام طی ۴۰ سال گذشته روزشماری می‌کنند که نظام سقوط کند و اشرار و اراذل و اوباشی که سر در آخور سرمایه‌داران آمریکا و اروپا دارند دوباره در مملکت مسلط شوند.اما مقاومت مردم و پایداری نخبگان کشور به‌ویژه علما، مراجع و دانشمندان حوزه و دانشگاه این آرزوی مخالفان انقلاب را به گور بردند و ایران امروز  قدرتمندتر از هر روز بر سپهر تاریخ معاصر همچنان حیات عزتمندانه خود را حفظ کرده است.
 

دولت مستغرق

روزنامه جوان در یادداشتی به قلم عبدالله گنجی می نویسد: اینکه بگوییم دولت روحانی هیچ اقدام مثبتی نداشت قطعاً بی‌انصافی است، اما اگر بیان مردم شاخص اندازه‌گیری است، رضایتی را حس نمی‌کنیم. خروج ایران از بند هفتم منشور شورای امنیت یا توجه ویژه به افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی نمونه‌های خوبی از هزاران کاری است که روحانی به صورت تک‌موردی انجام داد. در تحلیل چگونگی عمل دولت روحانی صرفاً نمی‌توان به تحلیل سیاسی یا اقتصادی بسنده کرد. در تحلیل دولت روحانی باید جایگاهی برای مسائل اعتقادی باز کرد که در ادامه خواهد آمد. برخی دولت روحانی را بدشانس‌ترین دولت بعد از انقلاب اسلامی می‌دانند که البته بر سر مفهوم کلمه شانس معمولاً در ایران مناقشه است.

نشست خداحافظی مدیران ارشد دولت روحانی 

روزنامه وطن امروز در گزارشی آورد: روز گذشته در آخرین ساعات کاری دولت دوازدهم، نشست مدیران ارشد دولت تدبیر و امید با حضور حسن روحانی، رئیس‌جمهوری و اعضای کابینه و برخی مدیران برگزار شد. در این نشست علاوه بر روحانی، دیگر مسؤولان دولتی نیز به سخنرانی پرداختند و جلسه به تعریف و تمجید از دولت و دستاوردهای خیالی آن گذشت. حال که قطار دولت دوازدهم به ایستگاه پایانی خود رسیده و موعد تحویل قوه مجریه به رئیس‌جمهوری بعد فرارسیده، کارنامه عملکرد دولت نشان از این دارد که در بسیاری از مسائل، کشور با بحران‌های بی‌سابقه‌ای روبه‌رو شده است و مردم با مشکلات عدیده‌ اقتصادی و معیشتی دست به گریبانند. شکاف میان مردم و مسؤولان دولتی و عدم فهم صحیح دولت از سلایق و خواسته‌های مردم همواره یکی از انتقاداتی بود که از جانب منتقدان مطرح می‌شد.

خشم صهیونیست‌ها از اعزام نماینده اتحادیه اروپا به مراسم تحلیف آیت‌الله رئیسی

خبرگزاری فارس در گزارشی می آورد: در پی انتشار اخباری در خصوص حضور دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا در مراسم تحلیف ریاست‌جمهوری آیت‌الله رئیسی، وزارت خارجه رژیم صهیونیستی روز گذشته (دوشنبه) با انتشار بیانیه‌ای خواستار عدم حضور مورا در مراسم تحلیف رئیس‌جمهور جدید ایران شد.وزارت خارجه رژیم صهیونیستی با صدور بیانیه‌ای، تصمیم اتحادیه اروپا برای فرستادن نماینده به مراسم تحلیف رئیس‌جمهور منتخب ایران را «گیج‌کننده و یک قضاوت و داوری ضعیف» خواند.وزارت خارجه رژیم صهیونیستی با تکرار اتهام‌زنی روزهای اخیر درباره نقش ایران در حمله به کشتی مرسر استریت مدعی شد: «مشارکت نماینده اتحادیه اروپا در این مراسم چند روز پس از آن صورت می‌گیرد که ایران دو غیرنظامی را که یکی از آن‌ها از کشورهای عضو اتحادیه اروپا بوده، در یک اقدام تروریستی علیه یک کشتی غیرنظامی کشته است».اتهام‌زنی رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای غربی از جمله آمریکا و انگلیس به ایران در خصوص حمله به کشتی مرسر استریت در شرایطی است که «سعید خطیب زاده» سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران  با رد این اتهامات هشدار داده‌ که ایران به هرگونه ماجراجویی ضدایرانی پاسخی فوری و قاطع می‌دهد.وی افزود: آن‌ها که درباره حملات تروریستی مکرر به کشتی‌های ایرانی سکوت کرده بودند، حالا بی‌پایه و اساس به ایران اتهام‌زنی می‌کنند.