به گزارش ایرنا ، «سید هادی حسینی بیدار» روز سه شنبه در حاشیه بازدید از ایستگاه پایانی این خط در جمع خبرنگاران افزود: با بهره برداری از این طرح، نزدیک به ۲۰۰ لیتر در ثانیه آب به ظرفیت شبکه آبرسانی شهر همدان اضافه می شود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر یک هزار و ۲۰۰ لیتر در ثانیه آب از مخزن سد اکباتان برداشت می شود، اظهار داشت: با آغاز طرح ضربتی آبرسانی به همدان، برداشت از آب سد اکباتان به اندازه ۲۰۰ لیتر در ثانیه کاهش مییابد تا به منظور مدیریت مصرف، آب این سد برای ماههای آینده ذخیره شود.
حسینی بیدار با اشاره به اینکه همدان در وضعیت بحرانی کمبود آب قرار دارد، عنوان کرد: در حال حاضر سد اکباتان به اندازه ۲ ماه آب ذخیره دارد که در صورت نبود بارش این سد تا نیمه مهر ماه خشک می شود.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۷۰ درصد از آب مصرفی همدان از طریق سدهای اکباتان و آبشینه و ۳۰ درصد دیگر نیز از چاه های بهار تامین می شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با اشاره به اینکه در فصل بهار مدیریت برداشت آب از سد اکباتان و آبشینه انجام شد، تصریح کرد: به منظور اجرای طرح ضربتی آبرسانی به همدان، ۶ حلقه چاه در شمال استان و در نزدیک خط انتقال آب سد تالوار به همدان حفر شده که با استفاده از خط انتقالی به طول ۷۰ کیلومتر، به همدان منتقل می شود.
وی افزود: این طرح روز چهار مرداد تکمیل و مخازن اصلی آن از آب منطقه «کیتو» آبگیری شد و آب آن تا ۳۰ کیلومتری همدان نیز آمده است.
حسینی بیدار تاکید کرد: این طرح ضربتی و موقتی است و پس از آغاز بارش نزولات آسمانی برداشت از این چاه ها متوقف می شود، چراکه با برطرف شدن مشکل کم آبی، این طرح توجیح اقتصادی ندارد.
وی با تاکید بر اینکه مردم همکاری کنند تا مشکلی برای تامین آب نداشته باشیم، اظهار داشت: مردم اگر مدیریت مصرف نکنند و بیش از مقدار مورد نیاز مصرف کنند، اقدامات انجام شده بدون اثر خواهد بود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان بیان کرد: افرادی که آب هدر دهند و بیش از اندازه مصرف کنند انشعاب آب آنها تا یک هفته قطع می شود و پس از آن با گرفتن تعهد آب آنها وصل میشود.
حسینی بیدار با اشاره به اینکه آبیاری فضای سبز از طریق آب آشامیدنی ممنوع است، گفت: با وجود ممنوعیت کشت دوم، برخی از کشاورزان کشت دوم را آغاز کردند و از منابع آب های زیرزمینی، برای آبیاری محصولات خود استفاده می کنند.
وی ادامه داد: با وجود وضعیت بحرانی آب، کشاورزی تاثیر بسیار زیادی در افت ظرفیت منابع آبی استان دارد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان افزود: بارش های چند روز گذشته تاثیری بر روی افزایش ظرفیت مخازن سدهای استان همدان نداشته است، اما کمک بزرگی به کاهش دما و در پی آن خاموشی کولرها و همچنین کاهش مصرف آب دارد.
وی تاکید کرد: رسانه ها نقش ارزشمندی در اطلاع رسانی وضعیت کنونی آب و ارائه وضعیت موجود برای مدیریت مصرف مشترکان را دارند.
سدهای آبشینه، اکباتان، سرابی تویسرکان، شنجور رزن، شیرین سو، کلان ملایر و نعمت آباد اسدآباد از سدهای مهم استان همدان به حساب می آیند.