سنندج‌ - ایرنا - خبرنگاران طبق اعلام وزارت بهداشت می‌توانند با ثبت‌نام در سامانه نوبت‌دهی واکسن کرونا و تعیین محل، واکسن تزریق کنند این در حالی است که تاکنون تعدادی از خبرنگاران کردستان برغم مراجعه به مراکز بهداشتی نتوانسته اند تزریق یاد شده را انجام دهند.

به گزارش ایرنا معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در مصاحبه با رسانه‌ها گفته بود خبرنگاران سراسر استان که کد ملی آنان به مرکز فناوری اطلاعات وزارت بهداشت ارسال شده است، می‌توانند از طریق سامانه salamat.gov.ir محل، روز و ساعت دریافت واکسن را انتخاب کنند.

به گفته ابراهیم قادری خبرنگاران برای تزریق واکسن کرونا بر اساس ثبت نام در سامانه فراخوان می‌شوند تا واکسن کرونا را در یکی از مراکز واکسیناسیون دریافت کنند.

اما آنچه در عمل رخ داد بی توجهی کارکنان شبکه‌های بهداشت به عنوان زیرمجموعه علوم پزشکی کردستان به تصمیمات وزاتخانه متبوع آنها و صحبت‌های معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بود.

اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان لیستی از خبرنگاران فعال استان به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال کرده و این وزارت هم لیست را به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرده است.

طبق روال، وزارت بهداشت هم اسامی را طبق کد ملی در لیست نوبت دهی واکسن کرونا به آدرس  salamat.gov.ir  قرار داده و هرکس با ثبت‌نام در این سایت با پیامکی که برای او ارسال می‌شود به محل تعیین شده برای زدن واکسن مراجعه می‌کند.

اما برخلاف همه اقشار، بیماران خاص و شاغلین دارای اولویت که به این روال اقدام به تزریق واکسن کردند خبرنگارانی که در اولین روز تعیین شده برای این قشر با گرفتن پیامک به مراکز تزریق واکسن کرونا مراجعه کردند کسی پذیرای آنها نبود.

تلاش خبرنگاران برای توجیه کارکنان حاضر در مراکز تزریق واکسن که این تصمیم وزارتخانه متبوع آنان است و خبرنگاران نیز همچون دیگر اقشار با پیامک به این مراکز مراجعه کرده‌اند با این جمله که به ما اعلام نشده مواجه شد.

تنها نتیجه‌ای که می‌شود گرفت این است که دانشگاه علوم پزشکی کردستان برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام نداده‌اند تا طبق آنچه وزارتخانه متبوع آنها تعیین کرده است عمل کنند.

البته در این بین خانه مطبوعات کردستان به عنوان حامی حقوق خبرنگاران که باید پیگیر انجام روال عادی تزریق واکسن می‌شد به دنبال ارائه لیستی جداگانه و تزریق جداگانه بود که اگر به جای این کار تلاش در یادآواری به شبکه بهداشت برای عمل به شیوه تعیین شده خود وزارتخانه داشت خبرنگاران در اولین روزی که امکان تزریق واکسن برای آنها فراهم شده سرگردان مراکز نمی‌شدند.

رجوع خبرنگاران به مراکز بهداشت موجب اتلاف وقت آنها برای اقناع کارکنان مراکز شد و بدون فایده و ناامیدانه از مراکز خارج شدند.

اگر این بی‌نظمی‌ها نبود در این شرایط که بیشتر شهرها در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند و رفت و آمدها باید به کمترین حالت خود برسد، خبرنگاران مجبور به حضور بی حاصل در مراکز واکسن و تشدید احتمال ابتلا به کرونا نمی‌شدند.

فلسفه مشاغل در اولویت برای تزریق واکسن کرونا به دلیل در معرض خطر بودن این مشاغل است و خبرنگاران نیز به این دلیل که در مکان‌های مختلف حضور پیدا می‌کنند و احتمال ابتلای آنها به ویروس کرونا بالا است تصمیم بر واکسینه کردن آنها در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گرفته شد.

اما گویا با این وجود نیز حتما باید قشر خبرنگار همچون همیشه با سختی‌هایی مواجه شود و خدمتی هم که برای او در نظر گرفته شده با ناراحتی و دشواری از آن بهره‌مند شود.

بعد از پیگیری‌های خبرنگار ایرنا از طریق معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، دکتر ابراهیم زارعی به تمام مراکز تزریق واکسن بندی از دستور وزیر بهداشت را یادآوری کرد و خطاب به آنها نوشت:

  « با عنایت به شکایت واصله مبنی بر امتناع معدودی از پایگاه‌های واکسیناسیون کووید ۱۹ از تزریق واکسن به افراد دارای پیامک نوبت دهی (نظیر خبرنگاران) مجددا تاکید می‌شود طبق بند ۱۰ از دستورالعمل ابلاغی وزیر محترم بهداشت، پایگاه‌های تجمیعی و سایر مراکز واکسیناسیون تحت هیچ شرایطی مجاز نیستند از پذیرش و تزریق واکسن به افرادی که دارای پیامک نوبت‌دهی در آن روز می‌باشند امتناع ورزند»

با پیگیری‌های معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان مشکل در برخی از مراکز تزریق واکسن حل شده اما هنوز برخی از مراکز از زدن واکسن به کسانی که در سامانه وزارت نوبت گرفته و پیامک دریافت کرده‌اند ممانعت می‌کنند و در واقع این سرگردانی ادامه دارد.

از سوی دیگر برخی از خبرنگاران باسابقه هم خبر می‌دهند که کد ملی آنها در سایت نوبت دهی به عنوان خبرنگار اضافه نشده و امکان دریافت نوبت ندارند که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خواسته به این اداره اطلاع دهند تا به لیست نوبت دهی نام آنها را هم اضافه کنند.

در حال حاضر بر اساس آمار منتشر شده در سامانه جامع رسانه‌ها، ۱۰۹ نشریه در استان کردستان مجوز انتشار دارند که از این تعداد یک روزنامه، ۶۶ نشریه شامل ۱۲ هفته‌نامه، ۶ دوهفته‌نامه، ۱۰ ماهنامه، یک دوماهنامه، ۲۶ فصلنامه و ۱۲ دو فصلنامه است و مابقی را هم رسانه‌های الکترونیک برخط تشکیل می‌دهد.

۱۳۷ خبرنگار عضو اصلی و ۶ نفر عضو افتخاری نیز در خانه مطبوعات کردستان عضویت دارند که از این تعداد ۴۷ نفر خانم و ۹۶ نفر آقا هستند.