آیدین رحمانی روز سه شنبه در آیین افتتاح نخستین کارخانه بازیافت زباله آذربایجانغربی در شهرستان بوکان افزود: تفکیک زباله از مبدا یکی از اموراتی است که شهرداری های سطح استان باید هرچه سریعتر آن را عملیاتی کند چرا که عمده زبالههای موجود بازیافت نشده و تنها در سایت دفن میشود.
وی افزود: امروز یکی از مهمترین مشکلات پسماند استان، در زمینه تفکیک از مبدا است و اگر این مساله از سوی شهرداریهای استان اجرایی شود بسیاری از مشکلات مربوط به این حوزه برطرف خواهد شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه مساله فرهنگ سازی مناسب باید در زمینه پسماندهای شهری و روستایی استان صورت بگیرد، افزود: برای نخستین بار در استان آذربایجان غربی مکان مشترک دفن زباله برای ۲ شهر مهاباد و میاندوآب در جنوب آذربایجان غربی ایجاد شده است.
وی با تاکید بر تداوم ایجاد مراکز بازیافت زباله در دیگر شهرهای استان نیز ادامه داد: با بهره برداری از نخستین پروژه بازیافت زباله استان در بوکان امید می رود که همه شهرداری های استان به این امر مهم توجه داشته باشند.
مسوول روابط عمومی شهرداری بوکان نیز در حاشیه افتتاح این طرح گفت: با بهره برداری از این کارخانه بیش از ۹۰ درصد پسماندهای دفنی این شهر حذف و همچنین شیرابه ناشی از زباله نیز تصفیه خواهد شد.
ظاهر فیضه افزود: با احداث این کارخانه در بوکان که یکی از قطبهای مهم کشاوری آذربایجانغربی است علاوه بر تولید کمپوست که در بخش کشاورزی مصرف دارد از آلودگی محیط زیست نیز جلوگیری خواهد شد.
وی ظرفیت این کارخانه را ۲۵۰ تُن زباله در روز اعلام کرد و افزود: با احداث این کارخانه برای ۳۰ نفر به صورت مستقیم و ۱۵ نفر به صورت غیرمستقیم شغل ایجاد شده است.
فیضه اضافه کرد: برای اجرای این طرح ۲۶۰ میلیارد ریال توسط بخش خصوصی سرمایه گذاری شده و علاوه بر این تولید فرصت های جدیدی همچون بازگشت سرمایه و بهینه سازی بخش کشاورزی در منطقه نیز فراهم شده است.
بوکان با ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان غربی قرار دارد.