یزد- ایرنا- استاندار یزد گفت: هرگونه ساخت و ساز در بافت تاریخی و کهن مرکز استان برای حفظ آن به عنوان میراثی ارزشمند که از گذشتگان برای ما به یادگار مانده است، با همکاری بخش‌های مختلف نیاز به ساماندهی دارد.

به گزارش ایرنا، محمدعلی طالبی روز سه‌شنبه در کارگروه راهبردی میراث جهانی شهر یزد به اهمیت ساماندهی بافت تاریخی اشاره کرد و افزود: تصویب این موضوع مهم نقش راهبردی  در حراست از آثار موجود و بافت دارد.

وی با بیان اینکه تاکنون در این خصوص اقدام‌های خوبی از سوی دستگاه‌های مسوول در شهرستان یزد صورت گرفت، قدردانی کرد و ادامه داد: تصویب ضوابط ساخت و ساز در بافت قدیم یزد باید در اولویت کار نهادهای ذی ربط باشد .

وی اظهار کرد: با تصویب هرگونه ساخت و ساز در بافت تاریخی شهر یزد بر اساس ضوابط و رعایت تمامی مقررات، موجب حفظ آنهاست  و این کار از اهمیت بسزایی برخوردار است.

طالبی بیان کرد: با انجام آن هماهنگی لازم بین تمامی نهادها و دستگاه‌های مسوول در امور مرتبط شهری و بافت تاریخی و قدیمی مرکز استان به وجود می‌آید.

در این کارگروه برخی از مسوولان به ارایه گزارش در خصوص وضعیت ساخت و ساز در بافت تاریخی شهر یزد و ضرورت همکاری مردم و مسولان در تحقق اهداف آن اشاره کردند.            

بافت تاریخی شهر یزد به مساحت ۷۵۰ هکتار و مساحت حریم پنج هزار هکتار در سال ۱۳۸۴ به ثبت ملی رسید.

۱۸ تیرماه ۱۳۹۶ ، ۲۰۰ هکتار از مساحت بافت قدیم یزد  در نشست کراکوف لهستان از سوی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) به ثبت جهانی رسید.

این استان حدود ۶ هزار اثر فرهنگی ، تاریخی و چشم اندازهای طبیعی دارد که تاکنون حدود هزار و ۹۰۰ اثر آن به ثبت ملی رسیده است .

یزد در کنار استان‌های فارس و اصفهان به عنوان مثلث طلایی گردشگری ایران مقصد اول گردشگران خارجی و اروپایی است و این استان ۲ هزار و ۲۷۰ هکتار بافت تاریخی دارد و شهر یزد به عنوان نخستین شهر خشت خام و دومین شهر تاریخی جهان دارای بافت تاریخی ارزشمندی است.

یزد با عناوینی همچون شهر بادگیرها، شهر کار و کاریز و کاهگل، دارالعباده، دارالعلم و دارالعمل، حسینیه ایران، شهر دوچرخه‌ها، شیرینی، شهر قنات، قنوت و قناعت و شهر آتش و آفتاب شناخته می‌شود.