بوشهر- ایرنا - المان قبرستان عیلامیان سه‌شنبه ‌شب در آیینی در شهر بوشهر رونمایی شد.

به گزارش ایرنا، شهردار بوشهر در این آیین گفت: همان طور که استان‎‌های اصفهان و فارس نقش جهان و نقش رستم دارند، بوشهر نیز می‌‏تواند به واسطه گورستان عیلامی‌‏ها نقش شغاب داشته باشد.

حسین صالحیان بیان کرد: گورستان عیلامیان با ارزش تاریخی و با قدمتی بیش از چهار هزار ساله می‌‏تواند بوشهر را تبدیل به یک مقصد گردشگری برای ایرانی‌‏ها و حتی کشورهای خارجی کند.

وی اظهار داشت: گورستان شغاب در دانش باستان شناسی شهرت جهانی دارد و احداث سایت موزه آن حائز اهمیت بسیار زیادی است زیرا به گواه یکی از باستان شناسان بین المللی نوع تدفین اجساد در این گورستان در هیچ جای دنیا یافت نشده است.

صالحیان در بخش دیگری از سخنان خود اظهارکرد: در سال ۹۹ بودجه شهرداری بوشهر ۲۹۹ میلیارد تومان بود که نزدیک به ۲۶۰ میلیارد تومان آن محقق شد  و در پایان سال نیز دو تا سه پروژه از محل این اعتبارات به سرانجام رسید.

صالحیان یادآورشد: برای سال ۱۴۰۰ نیز بودجه شهرداری بوشهر ۶۵۳ میلیارد تومان است که ظرف چهار ماه امسال تاکنون ۲۲۵ میلیارد تومان آن معادل یک سوم بودجه امسال، محقق شده است.

وی اظهار داشت: شهرداری بوشهر برای سال جاری ۱۱۹ پروژه دارد که از این شمار تاکنون ۶۰ پروژه اجرایی شده و یا در مرحله مناقصه و انتخاب پیمانکار است.

صالحیان در ارتباط با پروژه تقاطع غیرهمسطح شهید مطهری نیز اظهارداشت: پیمانکار این پروژه کننده کار نبود که پس از پیگیری‌‏های متعدد پیمانکار اعمال ماده ۴۸ شده که با این وضعیت تا پنج سال قادر به اجرای پروژه نخواهد بود.

وی افزود: برای این پروژه دومین مناقصه برگزار شده و پس از بررسی نرخ پیشنهادی سرمایه‌‏گذاری در صورتی که این نرخ عادلانه و به نفع شهر باشد روند اجرای پروژه از سر گرفته خواهد شد.

صالحیان ادامه داد: برای پروژه تقاطع غیرهمسطح این نگرانی وجود داشت که ۱۳ میلیارد تومان اعتبار دولتی از شهرداری گرفته شود ولی با توجه به تمدید زمان تخصیص آن تا پایان شهریورماه به محض انتخاب پیمانکار جدید این اعتبار به پروژه تخصیص پیدا می‎‌کند.

وی عنوان کرد: در ارتباط با گذر سرتل –تنگک نیز ابتدا باید محدوده اجرا پروژه به تملک در می‌‎آمد که با همکاری خوب مسئولان قضایی استان این مهم محقق شده و مانع اصلی در اجرای پروژه برطرف شده است.

معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر نیز گفت: پس از گذشت ۱۷ سال مطالعات باستان شناسی با مشارکت شهرداری بندر بوشهر پایان یافته است.

نصرالله ابراهیمی افزود: قرار گرفتن گورستان عیلامیان در کرانه خلیج فارس نشان دهنده سند صیانت از خلیج فارس است و از جنبه تاریخی حائز ارزش و اهمیت فراوانی است.

وی یادآور شد: گورهایی نیز در محدوده گورستان عیلامیان کشف شده که پس از باز شدن در قالب سایت موزه در معرض دید علاقه‌مندان قرار می‌گیرد و این یک اقدام ارزشمند برای ثبت و ماندگاری تاریخ بوشهر خواهد بود.

گورستان شغاب از جاهای دیدنی بوشهر به شمار می‌رود که سال ۱۳۷۷ توسط اداره میراث فرهنگی کشف و از این سال در فهرست آثار ملی ثبت شده‌است.

در این قبرستان اسکلت اموات در داخل خمره‌های بزرگ و کوچک مدفون شده که روی برخی از خمره‌ها نوشته‌‎هایی نیز نقش بسته‌ است.

در دین زرتشت، جسدها را درون خمره یا تابوت‌هایی از جنس سنگ و سفال و در داخل صخره‌های سنگی می‌گذاشتند تا طبق اعتقاد آنها، خاک آلوده نشود.

 پس از گذشت زمان و با متلاشی شدن اجساد، استخوان‌ها را همراه با آنچه همراه اجساد دفن شده بود، داخل استودانی می‌گذاشتند تا به این ترتیب، فضا برای دفن دیگر مردگان باز شود و گورستان بزرگ‌تر نشود.