«فریبرز کرمی» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از ابتدای سال جاری تا پایان تیرماه از پایانه مرز بین المللی پرویزخان ۱۱۰ هزار و ۸۰۱ تن کالا توسط چهار هزار و ۳۰۰ کامیون ایرانی به داخل کشور بارگیری شده است.
وی اظهار داشت: همچنین میزان ترانزیت خروجی حامل کالا در پایانه مرزی پرویزخان بیش از یک هزار و ۶۷۰ تن بوده که توسط ۹۱ کامیون ایرانی انجام شده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کرمانشاه گفت: ترانزیت ورودی حامل کالا در مرز رسمی پرویزخان ۲۰۱ هزار و ۵۹ تن کالا بوده که توسط سه هزار و ۳۲۰ کامیون ایرانی و سه هزار و ۹۴۰ کامیون خارجی صورت گرفته است.
کرمی ادامه داد: همچنین ترانزیت خروجی از پایانه مرز رسمی پرویزخان میزان ۴۲ هزار و ۵۵۵ تن کالا بوده که توسط ۲ هزار و ۳۵۰ کامیون ایرانی و یک کامیون خارجی صورت گرفته و می توان گفت که ترانزیت ورودی کالا بیشتر از ترانزیت خروجی از این مرز رسمی و بین المللی بوده است.
او ادامه داد: همچنین در چهار ماه سپری شده از سال جاری میزان کالاهای ورودی از پایانه مرز پرویزخان ۲ هزار و ۸۸۸ کامیون ایرانی و ۱۹۹ کامیون خارجی به میزان ۷۶ هزار و ۵۷۱ تن است.
کرمانشاه ۲ مرز رسمی و ۵ بازارچه مرزی دارد
شهرستان مرزی قصرشیرین با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت در غرب کرمانشاه، با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام میشود.
مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری قصرشیرین دارای بزرگترین پایانه زمینی بین المللی خاورمیانه است.
مرز رسمی پرویزخان در شهرستان قصرشیرین به صورت رسمی در سال ۸۶ تاسیس و راه اندازی شد که هم مرز با اقلیم کردستان عراق و در همسایگی استان سلیمانیه قرار دارد.
هم اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام میشود.
استان کرمانشاه در مجموع ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در امتداد این مرز ۲ مرز رسمی و پنج بازارچه مرسی فعال است و سالانه بیش از سه میلیارد دلار کالا از این مرزها به خارج از کشور صادر میشود.