تهران- ایرنا- فرماندار شهرستان ورامین گفت: ثبت ورامین به عنوان شهر ملی شیشه و آبگینه، این شهرستان را در تولید محصولات شیشه در کشور پیشرو کرده است.

حسین کاغذلو در سومین جشنواره بین المللی شهرهای ملی و جهانی صنایع دستی که به صورت مجازی به میزبانی اصفهان و با حضور ژیلا خدادادی رئیس میراث فرهنگی ورامین برگزار شد اظهار داشت: شهرستان قدیمی ورامین که در ۳۵ کیلومتری جنوب‌شرق تهران و اقع شده، از شمال به دامنه جنوبی  رشته کوه‌های البرز، از جنوب به استان قم، از شرق به استان سمنان و از غرب به شهرستان ری منتهی می‌شود.


وی گفت: این شهرستان که در کتب قدیمی از آن به عنوان ور، وارنا، رامن، چاج و دارالمؤمنین یاد شده، با بیش از هزار و ۷۵۰ کیلومتر مربع، از دو بخش مرکزی و جوادآباد برخوردار بوده و آثار متعدد تاریخی در این شهرستان مستقر است.
وی افزود: ورامین از ۲۱۴ اثر تاریخی واجد ارزش برخوردار است که از این تعداد، ۹۳ اثر در فهرست آثار ملی ثبت شده و ۱۳۶ اثر واجد ارزش تاریخی در این فهرست ثبت نشده است.
کاغذلو با اشاره به این که آثار تاریخی ثبت ملی شده ورامین شامل ۴۹ تپه و قلعه تاریخی و باستانی، ۲۰ بنای تاریخ و ۲۴ امامزاده است گفت: شاخص‌ های  آثار تاریخی ورامین مسجد جامع، برج آرامگاهی علاء الدوله و امامزاده یحیی(ع) است که همگی مربوط به دوره ایلخانی است.


فرماندار ورامین با اشاره به ثبت جهانی نقشه قالی میناخانی ورامین گفت: فرش ورامین از طرح ها و نقش های مختلف نظیر مینا خانی ، شاه عباسی ، پاشتری ، طرح حوضی ، طرح ظل‌السلطان جدید و قدیم ، طرح لچک ترنج و طرح قلم مشکی برخوردار است که از این میان ، طرح میناخانی به دلیل قدمت ، منحصر به فرد بودن و آمیختگی با فرهنگ کهن دشت ورامین ، به عنوان اثری فرهنگی ثبت جهانی شد.


وی اظهار داشت: ورمین در حوزه گردشگری نیز از ظرفیت‌های ویژه‌ای برخوردار است که از جمله می‌توان به وجود ۵ روستای هدف گردشگری، وجود ۵ اقامتگاه بوم‌گردی، سه هتل، تالاب فصلی بندعلیخان در جنوب شهرستان با برخورداری از طبیعتی بکر و دست نخورده و سافاری پارک که با سرمایه گذای ۶۰۰ میلیارد ریالی بخش خصوصی در زمینی به وسعت ۲۰۰هکتار در حال احداث است، اشاره داشت.


فرماندار ورامین با اشاره به فعالیت ۱۰۰ هنرمند دارای کارت شناسایی و وجود ۲۱ کارکاه در رشته شیشه‌گری گفت: هنرمندان ورامین در رشته‌های سفال، گلیم‌بافی، چرم دوزی، شیشه گری، تراش سنگ‌های قیمتی، رودوزی سنتی، معرق، کاشی هفت رنگ، پیکر تراشی، حجاری، نگارگری، کاشی سنتی، قلمزنی، معرق و منبت و زیورآلات دستی مشغول به کارند.


مسوول دبیرخانه دائمی شهرملی شیشه و آبگینه گفت: شهرستان ورامین با داشتن بیش از صد کارگاه تولید شیشه و آبگینه و فعالیت حدود شش هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در این حوزه، ۷۰ درصد از مصنوعات شیشه‌ای کشور را تولید و به دلیل کیفیت بالای آن، بسیاری از این محصولات به سایر کشورها صادر می‌شود.


وی تصریح کرد: هنرمندان شیشه‌گر شهرستان ورامین، با برخورداری از علم روز، بهترین و با کیفیت‌ترین محصولات شیشه‌ای را تولید می‌کنند از این رو، بسیاری از این محصولات به صورت مستقیم و غیرمستقیم از شهرستان به کشورهای حاشیه خلیج فارس و برخی از کشورهای اروپایی صادر می‌شود.


کاغذلو افزود: واحدهای شیشه‌گری ورامین از تکنیک‌هایی نظیر شیشه فوتی دست‌ساز، استین گلاس، قالبی، شیشه موزائیکی و هزارگل، تراش شیشه، نقاشی روی شیشه، مات کاری، خانه‌بندی، هم‌جوشی شیشه و میناکاری در تولید محصولات خود استفاده می‌کنند.


وی میزان صادرات شیشه از شهرستان ورامین را در سال گذشته پنج میلون دلار اعلام کرد.

کاغذلو از ایجاد دبیرخانه شهر ملی شیشه، تهیه المان شهر ملی شیشه، برگزاری دوره‌های تخصصی و کارگاه‌های آموزشی در زمینه‌های مختلف شیشه و آبگینه، برگزاری کارگاه استاندارد سازی کارگاه شیشه، برگزاری دوره طراحی محصولات شیشه، پرداخت تسهیلات به کارگاه‌های آسیب دیده از کرونا و برگزاری کارگروه شیشه به عنوان اقدامات انجام شده پس از ثبت ورامین به عنوان شهر ملی شیشه و آبگینه یاد کرد.