تهران - ایرنا - فرمانده عملیات مدیریت مقابله با کرونا در کلان شهر تهران گفت: با گذشت هفت هفته از خیز پنجم کرونا همچنان تغییری در شاخص‌ها ایجاد نشده است اما معدل رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم ۳۹ درصد کاهش نشان می‌دهد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، علیرضا زالی در جلسه شورای فرماندهی ستاد کرونا در کلان شهر تهران با اشاره به اینکه تقریبا شیوع کرونا در خیز پنجم از الگوی واحد و همگنی در کشور تبعیت می کند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر اکثر شهرها و استان از سیرصعودی، شتابنده وتصاعدی کووید-۱۹ پیروی می کنند.

فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلان شهر تهران ادامه داد: تنها تغییراتی که در حال حاضر شاهد آن هستیم کاهش آمار مبتلایان در سیستان و بلوچستان است، بنظر می رسد این استان به عنوان سرمنشا خیز پنجم در حال عبور از بحران باشد.

وی گفت: بالاترین رشد بیماری کرونا متعلق به استان های مازندران، گلستان، خوزستان، کرمان و تهران است، اکنون بیش از ۹ هزار بیمار مبتلا به کرونا در استان تهران بستری هستند و متاسفانه به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی پایتخت روزانه بیش از دو هزار بیمارمبتلا به کرونا نیز اضافه می شود.

او ادامه داد: علیرغم استقرار تیم های فعال ترخیص ولی همچنان نسبت بستری شدگان کرونایی در مقایسه با افراد مرخص شده از بیمارستان در تراز منفی است.

زالی با بیان این مهم که هم اکنون برای ارایه خدمات درمانی به بیماران کرونایی از تخت های شناور و موقت در بیمارستان های تهران بهره برده ایم، مشارکت بیشتر سازمان های بیمه گر برای تسهیل شرایط بحرانی کرونا را خواستار شد.

استفاده از ظرفیت های هتلینگ و دریافت خدمات در منزل ‌و درمان های موقت و سرپایی از جمله اقداماتی بود که با هدف کاهش ازدحام و کنترل کرونا توسط حوزه بهداشت و درمان کشور انجام شده، که دکتر زالی به آن اشاره کرد.

فرمانده عملیات مدیریت مقابله با کرونا در کلان شهر تهران در ادامه به بررسی آثار چرخش واریانت کرونای دلتا در کشور پرداخت و هشدار داد: ۱۲ برابر قدرت بیشتر سرایت پذیری در مقایسه با سوش آلفای انگلیسی وبروز علایم سخت تر کرونا از جمله خصوصیات این گونه ی جهش یافته است.

زالی با بیان این که واریانت دلتا در مقایسه با سایر مدل های دیگر کرونا بیشتر نوجوانان و اطفال را هدف قرار داده، خاطرنشان کرد: سرایت پذیری این ویروس جهش یافته، در فضای باز نیز بسیار بالا گزارش شده است.

وی با اشاره به این که روند واکسیناسیون علیه  covid-۱۹ در تهران با شتاب بیشتری در حرکت است، تامین واکسن مکفی از منابع داخلی و خارجی را خواستار شد.

او ادامه داد: طبق آمار معدل رعایت شیوه نامه های بهداشتی در تهران از ۳۹ درصد کمتر شده بنابراین لازم است برای پیشگیری از چرخش بیشتر، این موضوع و اعمال محدودیت های بیشتر به قید فوریت در دستور کار باشد.

فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلان شهر تهران در بخش دیگری تجمعات خانوادگی، استفاده از سیستم حمل و نقل عمومی، کاهش تاب آوری اجتماعی مردم و خستگی و فرسودگی کادر درمان را از مهمترین چالش های پیش روی مقابله با کرونا ذکر کرد و تامین منابع کافی مالی و تجهیزاتی خصوصا در خط مقدم نبرد با کرونا را خواستار شد.

وی از انجام مطالعات منسجم درخصوص بررسی آثار واکسیناسیون در کنترل کرونا خبر داد و گفت: طی این مطالعات مشخص شد، افرادیکه واکسن دریافت کرده اند در مقایسه با افرادیکه واکسن نزده اند، در صورت ابتلابه کرونا شرایط بهتری را تجربه می کنند و این درحالیست که مرگ ومیر نیز به میزان قابل توجهی در این افراد حتی در گروههای بسیار پرخطر، روند نزولی داشته است.