مجتبی بازگیر روز پنچشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این محصولات شامل پتروشیمی، نباتی، کشاورزی، سنگی، اشیاء سرامیکی و شیشه ای، قراضه و ضایعات از آهن و فولاد و نساجی است.
وی با بیان اینکه مقدار کالای صادر شده در این مدت ۴۵هزار و ۳۶۰ تن بوده، افزود: در این خصوص یکهزار و ۳۱۳ اظهار نامه صادر شده که سال گذشته در این مدت زمانی به دلیل بسته بودن مرز، این رقم ۵۱۲ مورد بود،
مدیرکل گمرک بازرگان اضافه کرد: همچنین در این مدت صادرات سایر گمرکات از طریق این مرز ۴۰۶ هزار و ۲۶۳ تن است در حالی که سال گذشته در این مدت زمانی ۱۴۶ هزار و ۲۶۷ تن بود.
بازگیر ادامه داد: ارزش دلاری صادرات سایر گمرکات از طریق این مرز هم ۵۶۶ میلیون و ۹۳۷ هزار و ۶۵۵ دلار برآورد می شود.
حدود یک چهارم از کل پایانههای مرزی کشور در آذربایجانغربی قرار دارد و این استان دارای پنج پایانه مرزی شامل بازرگان ماکو، رازی خوی و سرو ارومیه در مرز ترکیه، صنم بلاغی پلدشت در مرز نخجوان و تمرچین پیرانشهر در مرز عراق است.
گمرک بازرگان یکی از مبادی سهگانه تجارت مرزی ایران و ترکیه به شمار میرود که به صورت شبانهروزی در شمال آذربایجانغربی فعال است؛ این مرز که دروازه ورود ایران به کشورهای اروپایی به شمار میرود، در فاصلهٔ یک کیلومتری شهر بازرگان از توابع شهرستان ماکو در آذربایجانغربی قرار دارد.
گمرک بازرگان در سال ۱۳۰۵ شمسی راهاندازی شد و تنها مرز ۲۴ ساعته و بینالمللی مابین ایران و ترکیه است.
آذربایجانغربی ۹۶۷ کیلومتر مرز مشترک با ترکیه، عراق و نخجوان دارد.