اراک  - ایرنا - بازرس تام‌الاختیار وزارت راه و شهرسازی در سازمان نظام مهندسی گفت: آزمون ورود به حرفه مهندسان روز چهارشنبه در استان مرکزی کلید خورد و ۲ هزار و ۵۰۰ داوطلب در سه روز برای این رقابت شرکت می‌کنند.

 «محسن زارع»  در گفت و گو با  ایرنا افزود: آزمون ورود به حرفه مهندسان در رشته‌های معماری،عمران،تاسیسات مکانیکی،تاسیسات برقی، شهرسازی، ترافیک و نقشه‌برداری و همچنین تعیین صلاحیت معماران تجربی و کارشناسی ماده ۲۷ جهت گرفتن پروانه اشتغال به کار به طور همزمان  با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی در کل کشور برگزار شد.
وی بیان کرد: این آزمون روزهای چهارشنبه، پنج شنبه و جمعه هفته جاری در نوبت صبح از ساعت هشت تا ۱۰ و نیم صبح همزمان با سراسر کشور در استان مرکزی جریان دارد.
بازرس تام الاختیار وزارت راه و شهرسازی در سازمان نظام مهندسی اظهار داشت: ‪. شمار داوطلبان سراسر کشور سه هزار و ۵۸۱ زن و ۱۲ هزار و ۳۰۱ مرد است

زارع بیان کرد: ‪ زمان اعلام نتایج برای داوطلبان و متقاضیان حدود سه ماه پس  از آزمون خواهد بود
وی تاکید کرد: حدنصاب قبولی در آزمون حداقل کسب ۵۰ درصد کل نمره است و افرادی که موفق به کسب امتیاز شوند در ادامه می‌تواتند پروانه اشتغال به‌کار پایه سوم دریافت کنند.
بازرس تام الاختیار وزارت راه و شهرسازی در سازمان نظام مهندسی ادامه داد: داوطلبان باید برای ارتقای این پایه به پایه‌های بالاتر طبق ماده ۱۱ قانون نظام مهندسی و بعد از گذشت زمان چهار سال به پایه دوم و بعد از گذشت پنج سال به پایه اول ارتقا‬‏ یابند.
زارع یادآور شد: مهندسان با اخذ پروانه فوق می‌توانند از استان محل سکونت خود برای فعالیت یک کد یا شناسه اختصاصی دریافت و شروع به فعالیت هم به‌صورت فرد حقیقی و هم  در جایگاه تاسیس شرکت و به شکل حقوقی در امر مربوطه فعالیت کنند.
 وی عنوان کرد: آزمون نظام مهندسی برای ورود متقاضیان به حرفه مهندسان بعد از تشکیل سازمان نظام مهندسی که یک نهاد غیردولتی بوده در سال ۱۳۷۳ برای نخستین بار در کشور برگزار و  تا سال ۱۳۹۱ تنها یک‌بار در سال اتفاق افتاده است.
بازرس تام الاختیار وزارت راه و شهرسازی تصریح کرد: این آزمون پس از سال ۹۱ در ۲ نوبت و در هر شش ماه سال به‌صورت مستمر برگزار شده است.
زارع خاطرنشان کرد: آزمون ورود به حرفه مهندسان مقرر بود در اردیبهشت ماه سال جاری برگزار شود که با توجه به دستورالعمل شماره ۶۸ ستاد ملی کرونا این آزمون به تعویق افتاده بود.
 ‏‪مدیر کل راه و شهرسازی استان مرکزی گفت : آزمون ورود به حرفه مهندسان و کاردان‌های فنی با مشارکت ۲ هزار و ۵۰۰ داوطلب  در روزهای چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه در ۲ حوزه امتحانی ساوه و اراک در هفت رشته اصلی شامل عمران، معماری، شهرسازی، تاسیسات مکانیکی، برق، نقشه برداری و ترافیک برگزار می‌شود
«احمد مرزبان» افزود: ۲ صلاحیت جدید هم با عنوان اجرای بهسازی و طراحی گود به این رشته های هفتگانه آزمون سازمان نظام مهندسی اضافه شده است که با رعایت پروتکل های بهداشتی همزمان با سراسر در حال اجرا است.