«حسین مونس» امروز چهارشنبه در گفت و گو با رسانه ها افزود: آنهایی که خواهان تاخیر انتخابات زودهنگام پارلمانی هستند باید مسوولیت تبعات احتمالی آنها را بپذیرند زیرا این تاخیر، عراق را وارد روند خطرناکی خواهد کرد.
وی با اشاره به تبعات خطرناک تحریم انتخابات در ۲۰۱۸، خطاب به طرفداران تاخیر انتخابات در عراق گفت: تحریم انتخابات را در گذشته تجربه کردید و نتائج سیاسی مصیبت بار متعاقب آن را به چشم خود شاهد بودید.
این فعال سیاسی از فرا رسیدن زمان تغییر در عراق خبر داد و گفت که همه جریان های سیاسی حاضر در روند سیاسی در طول سنوات گذشته، در قبال گسترش فساد در کشور و سهمیه بندی ها در توزیع مناصب مسوول هستند و زمان تغییر، اکنون فرارسیده است.
مونس خاطر نشان کرد که جنبش حقوق با پایگاه اجتماعی گسترده و به نام جهاد دینی و اجتماعی برای ارائه یک نمونه جدید از کار سیاسی در انتخابات آینده شرکت کرده است.
وی افزود: ما تجارب شکست خورده گذشته را که برخی با سیاست های خاضعانه، حقوق پایگاه اجتماعی خود را قبل از حقوق غیر از دست دادند، تکرار نخواهیم کرد.
به گفته وی، جنبش حقوق معتقد است که قضیه عقب نشینی نیروهای اشغالگر یک موضوع پایان یافته و حتمی است و به زودی به اجرا گذاشته خواهد شد.
حسین مونس از اعضای برجسته گروه «کتائب حزب الله عراق» است که برای نخستین بار به گفته خود، کار در لوای این گروه با همه احترامی که برای آن قائل است، کنار گذاشته و وارد روند سیاسی شده است.
وی تصریح کرده است که جنبش حقوق، شاخه سیاسی کتائب حزب الله در روند سیاسی نیست اما می کوشد که به عنوان مدافع سیاسی کتائب حزب الله و همه گروه های مقاومت عراق در پارلمان و دولت آینده حضور داشته و از حقوق ایثارگران و مقاومان عراقی و خانواده های آنها دفاع کند.
مونس حدود چهار سال از ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۱ (خروج بخشی از نیروهای اشغالگر آمریکایی از عراق) به اتهام مشارکت در حملات کتائب حزب الله به نیروهای اشغالگر در زندان های آمریکایی به سر برد و با خروج بخشی از نیروهای اشغالگر از زندان آزاد شد.
این اعتقاد وجود دارد که «ابوعلی العسکری» سخنگوی نظامی کتائب حزب الله، حسین مونس است اما او اخیرا در گفت وگو با شبکه تلویزیونی «آی نیوز» عراق، این ادعا را تکذیب کرد اما گفت که به دوستی اش با ابوعلی العسکری افتخار می کند.
ابوعلی العسکری به انتشار توئیت های تند و تهدید آمیز برضد شخص «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق و همچنین نیروهای آمریکایی معروف است.
در طول ۱۸ سال گذشته این نخستین بار است که یک جریان سیاسی برخاسته از متن گروه کتائب حزب الله به طور رسمی اعلام حضور در روند سیاسی عراق می کند.
جنبش حقوق اعلام کرده است که ۴۰ کاندیدا را برای انتخابات آینده که قرار است دهم اکتبر (۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) برگزار شود، معرفی کرده که همه، چهره های جدید و دارای پرونده های پاک از حیث فساد و شخصیت های توانمند هستند.
لازم به ذکر است که برخی از گروه های بزرگ انتخاباتی پیش بینی کرده اند که با توجه به قانون جدید انتخابات در عراق، حداکثر ۴۰ کرسی در انتخابات آتی به دست آورند و بر اساس برخی برآوردهای دیگر، از ۳۵ کرسی تجاوز نکنند.
جریان صدر تنها گروهی است که سهمیه خود را حدود ۱۰۰ کرسی پیشگویی کرده بود اما مقتدا صدر رهبر این جریان اخیرا به خاطر آنچه فساد گسترده در کشور نامید از روند انتخابات کناره گیری کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۵۲
بغداد – ایرنا – رهبر گروه انتخاباتی « جنبش حقوق» نزدیک به گروه های مقاومت عراق تاکید کرد: تاخیر انتخابات، کشور را وارد روند خطرناکی خواهد کرد.