به گزارش ایرنا؛ «هوشنگ بازوند» روز جمعه در پیامی مردم را به شرکت در جشنواره کتابخوانی رضوی دعوت کرد و افزود: کتابخوانی سبب شناخت، فهم و درک صحیح و زمینه ساز دستیابی انسان به دانایی، توانایی و آگاهی برای حرکت به سمت روشنایی است و مورد تأکید اولیای دین قرار دارد.
وی اظهار کرد: مطالعه سبب بهره مندی از تجربه ها، آموخته ها و اندوخته های بزرگان و نخبگان می شود به گونه ای که کتاب به عنوان امانتدار عقلانیت، طالبان علم، اندیشه و حقیقت را سیراب و راه درست زیستن را به انسان می آموزد و در واقع ایمان و اطمینان را به قلب ها جاری می سازد و به همین دلیل میراث فرهنگی و تمدن اسلامی همیشه مملو از کتبی است که افتخار جامعه بشری محسوب شده و همه همت اولیای دین اسلام نیز بر این بوده است که بندگان خدا به سمت روشنایی کتاب رهنمون شوند.
کتاب در دین اسلام جایگاه والایی دارد
استاندار کرمانشاه تصریح کرد: با ترویج و گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی می توان علاوه بر دستیابی به دستاوردهای نوین بشری در زمینه دانش و فرهنگ و پیشینه اندیشه ها، عقاید و تجلیات فکری و خلاق بزرگان فکر و اندیشه به سفارش ها و توصیه های دینی و اسلامی که در آنها کتاب و کتابخوانی جایگاه بالا دارد، عمل کرد.
بازوند افزود: در واقع آراسته شدن به فضایل اخلاقی، مقابله با خرافات و انحرافات فکری و جلوگیری از خودباختگی در برابر بیگانگان در سطح جامعه در گرو افزایش دانش و آگاهی یکایک افراد جامعه است و این مهم نیز با درک ارزش و جایگاه کتاب و اهتمام به مطالعه آن مرتبط است، بنابراین مطالعه و کتابخوانی ابزار اصلی افزایش سطح آگاهی و دانش همگان است. در سایه کتابخوانی پیشبرد اهداف فرهنگی و اجتماعی جامعه میسرتر می شود.
کتاب زمینه توسعه جوامع را فراهم می کند
استاندار کرمانشاه اضافه کرد: بر این اساس کتابخوانی معیاری برای ارزیابی و شناخت فرهنگ جوامع به شمار می آید و هر کشوری در زمینه ترویج فرهنگ دانش اندوزی تلاش کند بی شک می تواند زمینه رشد و توسعه جوامع را در آینده فراهم نکند.
بازوند گفت: اکنون در عصر ارتباطات و فناوری اطلاعات کودکان، نوجوانان و جوانان در معرض بسیاری از آسیب ها قرار گرفته اند که ناخواسته روزانه با حجم وسیعی از اطلاعات روبرو می شوند که اگر ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی نهادینه نشود ممکن است با تلاش برنامه ریزی شده و سازمان یافته در قالب تهاجم فرهنگی برخی جوامع بخواهند مبانی، اصول اجتماعی، باورها و ارزش های دیگر جوامع را تغییر دهند و این هشداری برای رشد حیات اجتماعی است.
استاندار کرمانشاه تاکید کرد: باید در قالب راهبردهای ملی و استانی ترویج فرهنگ کتابخوانی مدنظر قرار گیرد در واقع این فرهنگ باید از خانواده ها شروع و آموزش های لازم سپس در مراحل فراگیری در دوره های مختلف تکمیل شود که با بالارفتن سطح کتابخوانی نگرانی های رشد و پیشرفت آینده سازان ایران اسلامی رفع و از هرگونه آفت ناشی از مقوله تهاجم فرهنگی مصون بمانند.
بازوند اظهار کرد: دانش اندوزی و کتابخوانی در اســلام، جایگاه والایی دارد و روایت هــای گوناگونی از پیامبر خدا و ائمه معصومین (علیهمالسلام)، موجود است که پیروان دین مبین اسلام را به دانش ورزی و کتابخوانی توصیه و سفارش فرموده اند به گونه ای که در احادیث اسلامی، از کتاب، به عنوان بوستان دانشــمندان یاد شــده و همدم و سخنگویی شایســته به شمار آمده است.
جشنواره رضوی اقدامی ارزنده در ترویج کتابخونی است
استاندار کرمانشاه در ادامه سخنانش گفت: جشنواره کتابخوانی رضوی اقدامی ارزنده و قابل تقدیر برای ترویج فرهنگ کتابخوانی در گروه های سنی مختلف با رویکرد شناخت و معرفت ائمه و آشنایی با فرهنگ و سیره اهل بیت (ع) است که با همت و برنامه ریزی نهاد کتابخانههای عمومی کشور و با همکاری بنیاد فرهنگی هنری بین المللی امام رضا علیهالسلام و معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یازدهمین دوره آن در راستای اشاعه و ترویج فرهنگ منور رضوی، گسترش فرهنگ کتابخوانی، شناسایی و معرفی کتاب های فاخر مرتبط با فرهنگ و سیره اهل بیت(ع)، با اضافه شدن بخش ویژه حضرت مهدی(عج) برگزار می شود.
بازوند عنوان کرد: بر این اساس باتوجه به برگزاری این جشنواره در رده های سنی مختلف شامل کودک، نوجوان، جوان و بزرگسال از عموم مردم شریف، فرهیخته، مومن و انقلابی استان کرمانشاه، دانش آموزان، دانشجویان و کارکنان دستگاه های اجرایی دعوت می شود در بخش های مختلف شرکت و در ترویج فرهنگ کتابخوانی در جامعه اهتمام داشته باشند.
در دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در سال گذشته تعداد ۲۷ هزار نفر از جمعیت استان شرکت کردند و با توجه به جمعیت استان کرمانشاه باید با همت مسئولین و مردم فرهنگ دوست این آمار در سال جاری افزایش پیدا کند وامید دارم مجموعه کتابخانه های عمومی استان حداکثر تلاش را برای اطلاع رسانی و آگاهی رسانی داشته و زمینه شرکت عموم مردم را در این جشنواره فراهم کند.
در یازدهمین دوره این جشنواره در کنار رشته های نقاشی، پویش کتابخوان، مسابقه چهارگزینه ای و داستانک نویسی، رشته های شعرسرایی، پویش «برای امام زمانم» و قصه گویی اضافه شده و برای جلب مشارکت بیش از پیش ناشران و کتابداران دو بخش حمایت از چاپ و انتشار منابع برتر و نیز مروجان فرهنگ رضوی در نظر گرفته شده است.
علاقهمندان به شرکت در یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی تا ۱ آبان ۱۴۰۰ فرصت دارند آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند و برای دریافت فایل منابع به آدرس www.samakpl.ir مراجعه و یا به منظور دریافت امانی – فیزیکی کتابهای جشنواره به کتابخانههای عمومی سراسر کشور مراجعه کنند.