به گزارش ایرنا، خبرگزاری شینهوا در گزارشی با استناد به وب سایت ریاست جمهوری ایران نوشت: ابراهیم رییسی رئیس جمهوری تازه منتخب ایران روز پنجشنبه خواستار همکاری میان کشورهای منطقه ای برای برقراری صلح و امنیت شد.
رییسی این سخنان را در جریان دیدار با مقام های هیات های خارجی که در آستانه مراسم تحلیف وارد تهران شدند، عنوان کرد.
خبرگزاری رویترز نیز در گزارشی نوشت: ابراهیم رییسی روز پنجشنبه در مقابل مجلس سوگند یاد کرد در شرایطی که حاکمان جمهوری اسلامی با بحران هایی در داخل و خارج روبه رو هستند.
رویترز در ادامه این گزارش آورد: رییسی در مجلس و در حضور مقام های خارجی شرکت کننده در مراسم تحلیف گفت که در حضور قرآن کریم و ملت، به خداوند متعال سوگند یاد می کنم که از دین رسمی کشور و جمهوری اسلامی و همچنین قانون اساسی کشور محافظت کنم.
به گزارش رویترز، رییسی وعده داده است گام هایی در جهت لغو تحریم های آمریکا بردارد.
وی پس از ادای سوگند قول داد به ملت خدمت کند و مناسبات با همسایگان ایران را بهبود بخشد. وی گفت: مردم ایران انتظار دارند دولت جدید معیشت شان را بهبود بخشد. همه تحریم های غیرقانونی آمریکا علیه ملت ایران باید برداشته شود.
وی تاکید کرد که دولت جدید در جهت بهبود اقتصاد برای از میان برداشتن مشکلات مردم کار می کند.
شبکه خبری دویچه وله آلمان نیز خبر مراسم تحلیف را بازتاب داد و در گزارشی نوشت: ابراهیم رییسی در جریان مراسمی که به طور زنده از تلویزیون ایران پخش می شد، ریاست جمهوری را برعهده گرفت و گفت که به تحریم ها علیه ایران پایان خواهد داد.
وی به عنوان رئیس جمهوری جدید ایران در مراسم تحلیف در مجلس این کشور سوگند یاد کرد و هشتمین رئیس جمهوری ایران از زمان انقلاب شد.
رییسی در این مراسم گفت که من خودم را وقف خدمت به ملت، عزت کشور، ترویج دین و اخلاق و حمایت از حقیقت و عدالت خواهم کرد.
دویچه وله گزارش داد که رئیس جمهوری جدید وعده داده در جهت لغو تحریم های آمریکا که تعامل ایران با جهان خارج به ویژه در زمینه فروش نفت را محدود کرده است، پیشرفتی حاصل شود.
رییسی در مراسم تحلیف خود با اعلام اینکه تحریم ها علیه ایران باید برداشته شود، گفت که از هر طرح دیپلماتیک برای لغو تحریم ها حمایت می کند ...
این شبکه آلمانی در ادامه گزارش خود آورد: انتظار می رود رییسی در مذاکرات ایران با قدرت های جهانی درمورد توافق هسته ای، موضع سخت تری نسبت به حسن روحانی سلف خود در پیش گیرد.
خبرگزاری فرانسه نیز در گزارشی مراسم تحلیف رییسی را بازتاب داد و نوشت: رئیس جمهوری جدید ایران می گوید فشار خارجی و تحریم ها، جلوی جمهوری اسلامی را از پیگیری حقوق قانونی اش نخواهد گرفت.
وی با اشاره به اینکه سیاست فشار و تحریم موجب انصراف ملت ایران از پیگیری حقوق قانونی خود ازجمله حق توسعه نمیشود، تاکید کرد که از هر طرح دیپلماتیک برای لغو تحریم ها حمایت می کند. رییسی در عین حال اعلام کرد که تحریم ها علیه ملت ایران باید لغو شود.
تارنمای شبکه بی بی سی نیز در گزارشی آورد: ابراهیم رییسی رئیس جمهوری جدید ایران پس از پیروزی در انتخابات خرداد ماه سوگند یاد کرد.
بی بی سی نوشت: وی جانشین حسن روحانی است که در غرب به عنوان فردی نسبتا میانه رو تلقی می شود. این جایگزینی در برهه ای از چالش های رو به رشد ایران که اقتصادش به واسطه تحریم های آمریکا فلج شده است، روی می دهد.
رییسی پس از ادای سوگند گفت که از هر طرح دیپلماتیک برای لغو تحریم ها حمایت می کند.
وی تاکید کرد که مردم ایران انتظار دارند دولت جدید معیشت شان را بهبود بخشد و همه تحریم های غیرقانونی آمریکا علیه ملت ایران باید لغو شود.
بی بی سی در ادامه این گزارش آورد: در کنار بحران اقتصادی، ایران با همه گیری کرونا دست به گریبان است. ایران بیشترین تاثیر را در منطقه از همه گیری متحمل شده و طی سه روز گذشته بالاترین آمار ابتلا را ثبت کرده است.
شبکه تیآرتی ورلد ترکیه نیز در بازتاب مراسم تحلیف رییسی نوشت: ابراهیم رییسی به عنوان هشتمین رئیس جمهوری ایران در صحن مجلس سوگند یاد کرد.
وی گفت که خود را وقف خدمت به مردم، عزت کشور، ترویج مذهب و اخلاق و حمایت از حقیقت و عدالت می کند.
وی در عین حال تاکید کرد که در جهت لغو تحریم های سخت آمریکا، گام هایی را برمی دارد.
به گزارش ایرنا، مراسم تنفیذ ریاست جمهوری سه شنبه گذشته در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار و امروز مراسم تحلیف با حضور رییس قوه قضاییه، مقامات کشوری و لشکری و مهمانان خارجی در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
بر اساس اصل ۱۲۱ قانون اساسی، مراسم تحلیف رئیس جمهوری باید در محل مجلس باشد و او در جلسه علنی و در حضور نمایندگان و اعضای شورای نگهبان و در کنار رییس قوه قضاییه سوگند یاد کند.
رئیس جمهوری بعد از مراسم تحلیف، طبق آییننامه دو هفته زمان دارد تا نسبت به معرفی کابینه و برنامه وزرا به مجلس شورای اسلامی اقدام کند که پس از اعلام وصول در مجلس، به مدت یک هفته وزرا و برنامههایشان در دست ارزیابی قرار خواهند گرفت.