بغداد-ایرنا- وزیر پیشین ورزش و جوانان دولت عراق و رئیس اتحادیه اسلامی ترکمن‌های عراق در گفت و گو با ایرنا به تشریح وضعیت احتمالی جناح های سیاسی عراق در انتخابات پارلمانی آینده این کشور پرداخت و پیش بینی کرد جریان مقتدا صدر به رقابت انتخاباتی بازگردد.

به گزارش ایرنا، «جاسم محمد جعفر» می گوید: رقابت انتخاباتی همچنان با قدرت بین گروه های بزرگ وجود دارد.

به گفته او، «صداهایی که درباره تحریم یا تاخیر انتخابات پارلمانی عراق شنیده می شود خیلی قابل اعتنا نیست. واقعیت این است که برخی جناح ها و احزاب وقتی می بینند که تاثیری ندارند از تاخیر در انتخابات صحبت می کنند.»

جعفر تصریح می کند: تجربه من می گوید که این انتخابات در ۱۰ اکتبر (۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) برگزار خواهد شد.

رئیس اتحادیه اسلامی ترکمن‌های عراق می افزاید: تصور نمی کنم بالاترین رای و کرسی از آن جریان صدر باشد زیرا متغیرهای جدیدی بروز کرده است که بر جایگاه جریان صدر و ائتلاف سائرون اثر گذاشته است؛ از جمله ضعف در وزارتخانه هایی که محل نفوذ و مدیریت صدری ها است مثل وزارت های بهداشت و برق و نیز افزایش ارزش دلار در برابر دینار .

به گفته وزیر پیشین عراقی، این مسائل بر جایگاه و محبوبیت صدری ها تاثیر منفی گذاشته و پیش بینی ها نشان می دهد که طرفداران آنها مشارکت کمتری در انتخابات داشته باشند.

او توضیخ می دهد: آنها (صدری ها) باز هم تاثیر گذارند اما گمان نمی کنم بیش از کرسی های حاضر در پارلمان را تصاحب کنند بلکه حتی احتمال دارد بین ۱۰ تا ۲۰ درصد ریزش داشته باشند.   

جاسم محمد جعفر وضعیت ائتلاف سیاسی فتح را نیز چندان مساعد نمی بیند و دلیل آن را تشتت بین طرفداران آن از حامیان دولت فعلی تا «گروه های مسلح» می داند.

سیاستمدار عراقی معتقد است که ائتلاف دولت قانون نوری المالکی به نسبت سال ۲۰۱۸ وضعیت بهتری دارد زیرا به گفته او «المالکی و حزب الدعوه، محبوبیت و نیز توازن و تعادلی در عملکرد دارند».

او بر این باور است که سهم ائتلاف دولت قانون از ۲۵ به ۴۰ کرسی در پارلمان خواهد رسید.

مقام سابق دولت عراق می گوید: این سه جریان یاد شده در کنار ائتلاف جریان حکمت عمار حکیم با حیدر العبادی می توانند در انتخابات آینده تعیین کننده باشند. سهم حیدر العبادی هم مانند انتخابات ۲۰۱۸ نخواهد بود و کمتر خواهد شد.

وی می گوید تصور نمی کنم سهم جریان های عمار حکیم و حیدر العبادی روی هم رفته، بیش از ۳۰ تا ۳۵ کرسی باشد.

جعفر بر این نظر است که سهم جریان های سیاسی اقلیم کردستان عراق در انتخابات پارلمانی آینده ثابت می ماند و «تغییر آشکاری نخواهد داشت.»

جاسم محمد جعفر تاثیر جریان های اهل سنت را این بار بیش از گذشته می داند زیرا «حوزه های انتخاباتی بیشتری دارند» اما تاکید می کند «همچنان توافق شیعیان در تشکیل دولت، تعیین کننده خواهد بود.»

این چهره سیاسی عراق درباره موضع مقتدا صدر در کناره گیری از انتخابات گفت: عذر مقتدا صدر با سایر تحریم کنندگان انتخابات تفاوت دارد. مقتدا، فشارهای سیاسی و مردمی را احساس کرد. پایین آمدن ارزش دینار در برابر دلار، تاثیر خود را بر اقشار ضعیف و کم درآمد جامعه عراق (پایگاه رای جریان صدر) گذاشت. شرایط وزارت بهداشت عراق و آتش سوزی هایی که در بعضی بیمارستان ها رخ داد جریان سائرون را زیر سوال برد، زیرا این وزارت تابع آنان است. همچنین، ضعف خدمات در حوزه برق (وزارتخانه تحت نفوذ صدری ها) و کاهش شدید تولید برق و افزایش قطعی ها، مقتدا صدر را با این احساس مواجه کرد که انتقادات، متوجه او شده است. او حس کرد که فشار مردمی باعث تاثیر منفی در آینده سیاسی این جریان خواهد شد بنابراین از انتخابات کناره گیری کرد.

وزیر پیشین ورزش و جوانان عراق می گوید: این مسائل درباره مقتئا صدر چیز جدیدی نیست و سائرون بار دیگر به رقابت انتخاباتی بازخواهد گشت.