به گزارش جمعهشب روابط عمومی این دانشگاه، ابراهیم سلمانی افزود: در ۲۴ ساعت گذشته از ۲ هزار و ۴۶ نمونه گرفته شده از افراد مشکوک به کرونا در استان ، بر اساس معیارهای استاندارد تشخیصی سازمان جهانی بهداشتی ۹۰۴ نفر مبتلای قطعی به این ویروس شناسایی شدند که از این تعداد ۷۳ نفر در بیمارستانها بستری و ۸۳۱ نفر هم در منزل دوره نقاهت( قرنطینه خانگی) را طی میکنند.
وی با بیان اینکه در شبانهروز گذشته سه بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در استان جان خود را از دست دادند، بیان کرد: رعایت شیوهنامههای بهداشتی و پرهیز از دورهمیهای خانوادگی و حضور در سطح شهر نقش مهمی در پیشگیری از گسترش کرونا در استان دارد.
همچنین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد جمعه شب گفته بود که آمار بستریهای جدید مبتلا به ویروس کرونا در استان هفته جاری نسبت به هفته قبل چهار درصد افزایش یافت .
دکتر محمود نوری شادکام افزود: در مجموع طی هفته ای که گذشت، یک هزار و ۳۱۵ بیمار جدید کووید ۱۹ در بیمارستانهای استان پذیرش شدند که از این تعداد ۱۲۸ نفر به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبتهای ویژه بستری و متاسفانه ۳۹ نفر فوت کردند.
وی با اشاره به افزایش مراجعه سرپایی و درگیری شدید استانهای مجاور پیشبینی کرد که هفته آینده نیز روند بیماری کووید ۱۹ به دلیل افزایش شیوع ویروس کرونا در منطقه افزایش یابد.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان جهانی بهداشت در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
این ویروس با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطره های تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علایم بیماری کووید ۱۹ است و بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف میشوند.
جهش ویروس کرونا در انگلستان و آفریقا و هند که موجب افزایش سرایت، بیماریزایی و مرگ و میر آن شده، نگرانیهای جدی را در جهان به وجود آورده است.